Închide meniul

Girona, victorie nebună cu Bilbao în minutul 90+9! Portarul gazdelor, erou după ce a apărat trei penalty-uri

Alex Masgras Publicat: 6 octombrie 2024, 18:48

Reclamă
Girona, victorie nebună cu Bilbao în minutul 90+9! Portarul gazdelor, erou după ce a apărat trei penalty-uri

Girona, victorie nebună cu Bilbao în minutul 90+9! Portarul gazdelor a apărat trei penalty-uri

Jucătorii lui Girona, după golul victoriei marcat în meciul cu Bilbao / Profimedia

Girona a obţinut o victorie nebună cu Bilbao în minutul 90+9. Ziua de fotbal din La Liga a început cu duelul dintre revelaţia sezonului trecut din Spania şi formaţia din Ţara Bascilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Catalanii s-au impus dramatic cu 2-1, după ce golul victoriei a venit în minutul 90+9, din lovitură de la 11 metri. În total, partida a avut parte de patru penalty-uri executate.

Girona, victorie nebună cu Bilbao în minutul 90+9! Portarul gazdelor a apărat trei penalty-uri

Primul penalty a venit în minutul 28, pentru Bilbao, dar Alex Berenguer nu a reuşit să îl învingă pe portarul Paulo Gazzaniga, cel care a apărat lovitura de a 11 metri.

În cele din urmă, Girona a reuşit să deschidă scorul în minutul 39, graţie reuşitei lui Asprilla. Avantajul gazdelor a durat însă doar două minute, Sancet restabiling egalitatea din pasa lui Berenguer, care şi-a luat revanşa pentru ratarea penalty-ului din minutul 28.

În minutul 58, Bilbao a beneficiat pentru a doua oară de o lovitură de la 11 metri. De data aceasta, Inaki Williams a fost cel care şi-a asumat responsabilitatea. Pentru a doua oară, Gazzaniga a apărat lovitura de la 11 metri, dar după intervenţia VAR, arbitrul a decis reluarea penalty-ului.

Reclamă
Reclamă

Nici a treia oară nu a fost cu noroc pentru Bilbao. Ander Herrera, fostul jucător de la Manchester United, a luat mingea pentru a executa de la 11 metri, dar Gazzaniga nu a putut fi învins nici de data aceasta.

În minutul 90+6, Aitor Paredes a tras de tricou un adversar în propriul careu, iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri. Imediat după ce a primit cartonaş galben pentru faultul comis, Paredes a văzut şi al doilea galben pentru proteste.

Reclamă

Inaki Williams: „Pledez vinovat! Nu putem rata 3 penalty-uri”

Cel care şi-a asumat responsabilitatea pentru executarea penalty-ului Gironei a fost urguayanul Chrsthian Stuani. După trei parade ale lui Gazzaniga, portarul Padilla nu a reuşit să apere, iar Girona a obţinut trei puncte dramatice în minutul 90+9.

În ciuda controverselor legate de penalty-ul acordat în prelungiri, Inaki Williams, vedeta celor de la Bilbao şi unul dintre cei trei jucători care au ratat de la 11 metri în duelul cu Girona, nu a vrut să găsească scuze şi a declarat că este responsabil pentru această înfrângere:

„Nu căutăm scuze, am ratat trei penalty-uri. Pledez vinovat, nu putem rata 3 penalty-uri. Acest lucru nu se poate întâmpla”, a declarat Inaki Williams, potrivit celor de la as.com.

După acest duel nebun, Girona a urcat pe locul 11 în clasamentul din La Liga, cu 12 puncte, în timp ce Bilbao a ratat şansa de a junge pe locurile de Champions League cel puţin pentru câteva ore, până la duelul lui Atletico Madrid de pe terenul lui Real Sociedad. Echipa lui Ernesto Valverde este pe locul 6, cu 14 puncte.

Reclamă

Ar fi trebuit să fie convocat Bîrligea la naţională?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:20

FotoCum a fost surprins Marius Şumudică, după ce Rapid a fost „distrusă” de FC Botoşani. Imaginile durerii cu antrenorul rapidiştilor

20:15

Final dramatic în Guimaraes – Boavista 2-2, în AntenaPLAY! Două penalty-uri acordate în prelungiri şi gol marcat în minutul 90+15

20:04

LIVE VIDEOFC Porto – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:30). Guimaraes – Boavista s-a terminat 2-2! Nacional – Benfica, întrerupt

19:45

Levadiakos – PAOK, LIVE VIDEO, 20:30. Echipa lui Răzvan Lucescu caută prima victorie, după trei meciuri pierdute! Echipele

19:38

Şapte schimbări în primul 11 de la FCSB, pentru meciul cu Gloria Buzău! Cum arată apărarea campioanei

19:30

Botoşani – Rapid 2-0! Dezastru pentru echipa lui Marius Şumudică! Giuleştenii, învinşi de ultima clasată

1 Antrenorul lui Rangers s-a răzgândit, după ce l-a văzut pe Ianis Hagi la antrenamente. Scoţienii anunţă decizia luată de Clement 2 VIDEOFlorin Niţă a salvat un jucător care s-a prăbuşit pe teren: „Eşti un adevărat erou, omule”! 3 Florin Prunea a dat verdictul în privinţa transferului lui Daniel Bîrligea la FCSB! Ce a spus de eliminarea lui Olaru cu PAOK 4 De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a se califica în „primăvara” Europa League! Mihai Stoica a făcut calculul 5 Denis Alibec, criticat după declaraţiile făcute despre Dinamo: „Nu ai cum să spui asta! Golul a venit întâmplător!” 6 Mercedes, mașini năzuroase! Analiza lui Adrian Georgescu
Citește și