Închide meniul

Alin Stoica, analiză dură a fotbalului românesc: „E o minciună! Săracii trăiesc în ce gândesc ei!”

Cosmin Olteanu Publicat: 10 februarie 2023, 17:40

Reclamă
Alin Stoica, analiză dură a fotbalului românesc: E o minciună! Săracii trăiesc în ce gândesc ei!”

Alin Stoica, analiză dură a fotbalului românesc

Alin Stoica / profimedia

Alin Stoica, fost campion cu Steaua București, a făcut o analiză dură a fotbalului românesc. Fostul fotbalist, în vârstă de 43 de ani, a criticat nivelul de calitate din fotbalul românesc, pe care îl consideră „o minciună”, deoarece fotbaliștii români nu evoluează în campionate puternice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultima formație pentru care a evoluat Alin Stoica a fost echipa a doua a celor de la Concordia Chiajna. Acesta s-a retras din activitate în vara lui 2015.

Alin Stoica, analiză dură a fotbalului românesc

Alin Stoica consideră inadmisibil faptul că fotbaliștii români nu reușesc să confirme la echipele importante din străinătate. Acesta l-a criticat inclusiv pe selecționerul Edi Iordănescu, pentru faptul că nu ar fi fost afectat după ce România a retrogradat în Liga C din Liga Națiunilor.

„Degeaba jucăm 30 de ani și 0 trofee, e vorba de calitate, nu de cantitate, asta e părerea mea. Dacă am crescut de mic cu Liga Campionilor în casă, la Steaua București eram obligat să câștig trofee. Așa rămâi în istorie, cum rămâi? Jucând 30 de ani necâștigând nimic? Sau având vreo 12-13 trofee, poate alții mai multe, eu am 13. Asta e important pentru mine, așa văd eu fotbalul. Fiecare vede cum îl vrea. E diferență între marii fotbaliști și marii campioni.

De prin anii 2000 au plecat românii afară și nu joacă unul în Champions League. Joacă în ligile inferioare din campionate puternice. Se dovedește că fotbalul românesc, din păcate, nu există. Deci ei au retrogradat în Liga Națiunilor și au zis că nu e nicio problemă, Edi Iordănescu și cine a mai zis. Îți dai seama ce mentalitate? Dacă vrei să câștigi, trebuie să te doară că pierzi, să nu vrei să pierzi în primul rând”, a declarat Alin Stoica, pentru sptfm.ro.

Reclamă

Alin Stoica: „Fotbalul românesc e o minciună!”

„Vedem și noi, toți vor în ligile inferioare, e treaba lor. De prin anii 2000 s-a cam terminat cu fotbalul românesc, Stanciu e ultimul care a mai jucat în UCL. Restul joacă doar să joace, din punctul meu de vedere.

Să-l întrebați pe Hagi de ce nu reușesc fotbaliștii români, el promovează talente. El dă fotbaliștii afară și după toți se întorc. Băluță, văd că Popescu spunea că e mai bun ca el. Și unde e Băluță? Fotbalul românesc e un film, o minciună, săracii trăiesc în ce vor ei, în ce gândesc ei. Din păcate nu joacă unul pe afară în campionate puternice”, a mai spus Alin Stoica.

Alin Stoica este fiul lui Tudorel Stoica, fostul căpitan al Stelei.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
Vezi toate știrile
Citește și