Închide meniul

Avocatul FCSB-ului în procesul pentru palmares cu CSA Steaua a făcut anunţul la care nu se aştepta nimeni: „Am reevaluat poziţia”

Publicat: 11 februarie 2024, 18:37

Reclamă
Avocatul FCSB-ului în procesul pentru palmares cu CSA Steaua a făcut anunţul la care nu se aştepta nimeni: „Am reevaluat poziţia

Avocatul FCSB-ului în procesul pentru palmares cu CSA Steaua a făcut anunţul la care nu se aştepta nimeni

Virgil Boglea, unul dintre avocaţii care a apărat-o pe FCSB în procesul cu CSA Steaua privind palmaresul Stelei / Facebook

Avocatul FCSB-ului în procesul pentru palmares cu CSA Steaua, Virgil Boglea, a făcut un anunţ la care nu se aştepta nimeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă a avut declaraţii publice în care a ţinut permanent partea FCSB-ului în procesul pentru palmares, Virgil Boglea a precizat acum că respectă decizia instanţei. Curtea de Apel a hotărât anul trecut că palmaresul Stelei de până în 1998 aparţine clubului CSA Steaua.

Avocatul FCSB-ului în procesul pentru palmares cu CSA Steaua a făcut anunţul la care nu se aştepta nimeni: „Am reevaluat poziţia”

Din octombrie 2023 m-a făcut nu neapărat să reevaluez situația în care ne aflăm, dar să reevaluez poziția pe care am manifestat-o public în ultimii patru ani de zile. Un lucru e cert: o instanță a hotărât ceva.

Odată cu decizia asta cumva mi-am dat seama că eu, până la urmă, sunt avocat. Eu nu am cum să mă dau înapoi de la principiile care mi-au creat parcursul profesional și cărora le-am jurat credință odată cu intrarea în profesia pe care o exercit și în ziua de astăzi.

„Ceea ce este judecat definitiv prezintă adevărul”

Și unul dintre principiile astea vizează împrejurarea că ceea ce este judecat definitiv prezintă adevărul. Adică ceea ce e judecat are valoare de adevăr […] Și instanța ne-a spus că palmaresul unei echipe ține strict de echipa respectivă.

Reclamă

Dacă s-a schimbat forma de organizare, nu poate fi o trecere tacită de la unii la alții, indiferent dacă există sau nu un act expres în cauză. Eu nu pot să fac altceva în postura profesională în care mă aflu decât să accept o asemenea soluție.

Nu am cum să fiu ipocrit și să spun că nu mă interesează hotărârile instanțelor judecătorești. Pentru mine, palmaresul este cel mai important element de identificare a unei echipe”, a spus Virgil Boglea pentru „Templul Sportului„.

Curtea de Apel a decis în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua şi FCSB

Curtea de Apel a luat decizia în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua şi FCSB la finalul lunii octombrie a anului trecut. Astfel, conform deciziei luate de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, CSA Steaua deţine palmaresul în perioada 1947 – 1998.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, un nou palmares s-a creat în perioada 2003 – 2017, an în care Gigi Becali a schimbat denumirea echipei pe care o deţinea în FCSB. În perioada 1998 şi 2003, palmaresul aparţine celor de la AFC Steaua. Decizia nu este definitivă.

„Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă SC Fotbal Club FCSB (fostă Fotbal Club Steaua București). Anulează în parte sentința apelată și rejudecând: Admite excepția lipsei calității procesuale a reclamantului CSA în privința cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 și respinge cerere în consecință. 

„Pamaresul echipei Steaua până în 1998 aparţine reclamantei CSA”

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată. Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003. 

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București”, ca neîntemeiată.

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie”, se arată în decizia luată de magistraţii Curţii de Apel.

Virgil Boglea, avocatul celor de la FCSB, a admis imediat după ce a apărut decizia instanţei că hotărârea luată de Curtea de Apel nu este cea pe care o dorea. „Aștept motivarea Curții de Apel. Sincer, nu înțeleg cum s-a creat un nou palmares, din 2003 până în 2017, dacă nu au fost continuatori”, a spus Boglea pentru gsp.ro.

 

Reclamă

 

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor 9:11 Edin Terzic, după calificarea Borussiei Dortmund în finala Ligii Campionilor: „Este bucurie pură şi o mândrie extremă” 8:58 PSG, făcută praf în Franţa după eliminarea din Liga Campionilor: „Faliment, venim!” 8:39 Reacţia lui Kylian Mbappe, după ce PSG a fost eliminată din Liga Campionilor. Întrebarea care l-a iritat pe starul lui PSG 7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
Vezi toate știrile
Citește și