Închide meniul

Ce a decis Comisia de Disciplină după scandalul monstru de la FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 septembrie 2022, 21:03

Reclamă
Ce a decis Comisia de Disciplină după scandalul monstru de la FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0

Ce a decis Comisia de Disciplină după scandalul monstru de la FC U Craiova 1948 - Rapid 1-0

Cristi Săpunaru, oprit cu greu de coechipieri şi oficialii Rapidului / Captură Antena Sport

Comisia de Disciplină a luat prima decizie după scandalul monstru din meciul FC U Craiova 1948 – Rapid, scor 1-0, din etapa a 10-a a Ligii 1. Oficialii Federației Române de Fotbal au început să dicteze sancțiuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Disciplină s-a întrunit astăzi, pe 14 septembrie, și a l-a suspendat pe Alex Ioniță două etape pentru intrarea „criminală” la Vlad Achim. În minutul 28, mijlocașul Rapidului a văzut direct roșu după ce s-a dus cu talpa direct pe tendonul adversarului.

Prima decizie luată de Comisia de Disciplină după FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0

Alex Ioniță a scăpat „ieftin” și va rata meciurile cu CS Mioveni și Chindia Târgoviște. Marele semn de întrebare este ce se va întâmpla cu Cristi Săpunaru, care a sărit la bătaie în zona vestiarelor.

Potrivit gsp.ro, decizia a rămas în pronunțare. Comisia de Disciplină a decis să amâne verdictul privind incidentele de la finalul partidei care a fost găzduită de stadionul din Târgu Jiu. Hotărârea finală se va lua pe 21 septembrie. Tot atunci vor afla și conducătorii lui FC U Craiova 1948 care este „nota de plată” pentru modul în care au organizat meciul.

Cristi Săpunaru, amendat după haosul de la vestiare

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a comunicat că, până la această oră, au fost acordate 18 sancțiuni contravenționale, ca urmare a încăierării de la vestiarele stadionului din Târgu Jiu, dar și a incidentelor din tribune. Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor, s-a aflat în prim-plan la finalul partidei din Liga 1, fiind la un pas de bătaie cu un suporter al oltenilor.

Reclamă

Jandarmii au anunțat că nu mai puțin de 5 reprezentanți ai celor două cluburi au fost amendați după ce nervii au cedat la finalul meciului dintre FC U Craiova 1948 și Rapid. Potrivit gsp.ro, printre cei 5 sancționați se numără și Săpunaru.

A curs cu amenzi după FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0

În plus, clubul gazdă, FC U Craiova 1948, a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei:

În completarea informațiilor comunicate oficial, cu privire la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele precizări:

Reclamă 4 / 0/3

Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.550 lei.

Pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, clubul organizator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Cinci dintre persoanele sancționate sunt reprezentanți ai celor doua cluburi de fotbal, care au fost sancționati cu amendă în valoare totală de 4000 lei, pentru săvârșirea în public de fapte acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență si provocare și participare la scandal.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Pe această cale, dezaprobăm orice formă de violență fizică sau verbală, din partea spectatorilor, a jucătorilor sau a reprezentanților oficiali ai cluburilor de fotbal”, a anunțat Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și