Închide meniul

Clubul care l-a susţinut pe Gigi Becali şi acum bate în retragere. Explicaţii uluitoare: „Dintr-o regretabilă eroare!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iunie 2023, 22:17

Reclamă
Clubul care l-a susţinut pe Gigi Becali şi acum bate în retragere. Explicaţii uluitoare: „Dintr-o regretabilă eroare!

Clubul care l-a susţinut pe Gigi Becali şi acum bate în retragere

Gigi Becali, într-o conferinţă la Palat / Profimedia Images

Clubul din Liga 1 care l-a susţinut pe Gigi Becali la Adunarea Generală a LPF şi acum bate în retragere este Poli Iaşi. Moldovenii au venit cu explicaţii uluitoare după ce l-au susţinut pe patronul FCSB-ului în demersul acestuia de a înlătura regula U21.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB, CSU Craiova, CFR Cluj, FC Botoșani, FCU Craiova 1948, Hermannstadt şi Poli Iași au votat pentru a se schimba regulamentul. Cele şase cluburi nu au avut majoritate, iar iniţiativa lor a picat. A fost motivul pentru care Gigi Becali a avut un derapaj uluitor şi i-a numit „sclavi” pe rivalii care au votat împotrivă.

Clubul care l-a susţinut pe Gigi Becali şi acum bate în retragere

La mai multe ore după scandalul de la Ligă, oficialii lui Poli Iaşi anunţă că au greşit în momentul votului şi că susţin regula U21.

Politehnica Iași susține dezvoltarea fotbalului juvenil, drept dovadă fiind numărul ridicat de jucători tineri din lotul echipei noastre pentru noul sezon. În acest moment, în stagiul de pregătire din Bulgaria, unde se află Poli, există nu mai puțin de 12 jucători eligibili pentru regula U21 în sezonul 2023-2024. De asemenea, unul dintre obiectivele clubului nostru este participarea echipelor Academiei în Liga Elitelor, cel mai înalt nivel competițional juvenil din România, tocmai din dorința de a crește tinerii jucători în vederea participării în întrecerile seniorilor.

La Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal de astăzi s-a discutat despre anularea regulii U21 pentru prima ligă. Pentru că propunerea nu a fost pe ordinea de zi, poziția clubului nostru a fost de abținere la dezbaterea acestui proiect, nu de vot favorabil, așa cum a reieșit din declarațiile publice de după ședință. Dintr-o regretabilă eroare, semnătura reprezentantului Politehnicii a apărut într-o altă secțiune, pe tabelul respectiv neexistând rubrică pentru abțineri.

Reclamă

Opțiunea clubului noastră este foarte clară! Politehnica Iași susține și respectă regula U21 așa cum reiese și din rapoartele de arbitraj de la jocurile oficiale din sezonul precedent, numărul jucătorilor născuți în anii 2002 și 2004 fiind mult mai mare decât 2 așa cum impun regulamentele. În total, Poli a utilizat, în sezonul 2022-2023, 11 jucători U20 conform statisticilor oficiale publicate de Federația Română de Fotbal.

Clubul nostru rămâne un partener al FRF și sprijină orice inițiativă de dezvoltare a fotbalului juvenil românesc„, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a lui Poli Iaşi.

Două s-au abţinut să se pronunţe în momentul votului, mai exact Farul şi Sepsi.

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali l-a numit „stăpân” pe Adrian Mititelu

Gigi Becali l-a numit „stăpân” pe Adrian Mititelu, după ce patronul de la FC U Craiova 1948 a votat în favoarea sa. Latifundiarul din Pipera s-a arătat încântat de faptul că acţionarul trupei din Bănie l-a susţinut, în demersul său de a înlătura regula U21.

Gigi Becali a avut doar cuvinte de laudă pentru Adrian Mititelu, după ce a primit vot pozitiv din partea acestuia. În schimb, patronul FCSB s-a arătat extrem de nemulţumit de oficialii de la Rapid, pe care i-a numit „sclavi”.

Craiova, Mititelu, stăpân. De 1.000 de ori plec la război cu el că are bărbăție! Dăm un exemplu: Rapid, sclav. Daniel Niculae o fi vorbit cu Șucu și o fi zis: ‘Hai că poate ne ajută cu un arbitraj, cu una, cu alta’. Cel mai mult m-a dezamăgit Rapid.

Nu avem ce să facem, trebuie să ne supunem. Eu când am venit în fotbal nu era sclavie. Mai pot fi făcute plângeri la parchet pentru acuzații de sclavie. Dar vine Șucu și spune că nu e sclav. Zice că ‘nu m-a obligat domne’. Aici nu e anti-Becali. Bă, ce scrie aici?! Voiai să fii sclav sau nu? E vorba de principii.

Cine promovează fotbal? La el acasă (n.r. să facă regulile), pe banii lui”, a declarat Gigi Becali, într-un interviu acordat la sediul LPF.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun Vezi toate știrile
Citește și