Închide meniul

Cum arată clasamentul Ligii 1, după ce FC U Craiova a pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi!

Cosmin Olteanu Publicat: 15 februarie 2023, 16:43 / Actualizat: 15 februarie 2023, 18:36

Reclamă
Cum arată clasamentul Ligii 1, după ce FC U Craiova a pierdut la masa verde” meciul cu Sepsi!

Cum arată clasamentul Ligii 1, după ce FC U Craiova a pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi

Sepsi - FC U Craiova / hepta

Cum arată clasamentul Ligii 1, după ce FC U Craiova a pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi! Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ca, în urma scandalului din etapa a 23-a din Liga 1, când arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete, să ofere victoria celor de la Sepsi, la „masa verde”, iar FC U Craiova să dispute fără spectatori următoarele șase meciuri din deplasare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, Sepsi a fost amendată cu 25.000 de lei, pentru organizare defectuoasă. Iar FC U Craiova a primit o amendă în valoare de 22.500 de lei.

Cum arată clasamentul Ligii 1, după ce FC U Craiova a pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi

În urma deciziei Comisiei de Disciplină, Sepsi ajunge să aibă 37 de puncte, fără să-și schimbe poziția din clasament, locul 6. De cealaltă parte, șansele celor de la FC U Craiova, de a se califica în play-off, scad vertiginos, având în vedere că, din sezonul regular, mai are de disputat cinci partide. În prezent, trupa lui Nicolo Napoli se află pe locul 8 din Liga 1, cu 30 de puncte obținute.

Astfel, principala contracandidată a celor de la Sepsi, la ultimul loc din play-off, rămâne Petrolul Ploiești, echipă aflată pe locul 7, cu 33 de puncte.

Clasamentul Ligii 1, după decizia Comisiei de Disciplină:

Reclamă

1. Farul Constanța – 52 de puncte
2. CFR Cluj – 50 de puncte
3. FCSB – 47 de puncte
4. Rapid – 45 de puncte
5. Universitatea Craiova – 44 de puncte
6. Sepsi – 37 de puncte
7. Petrolul – 33 de puncte
8. FC U Craiova – 30 de puncte
9. FC Botoșani – 30 de puncte
10. Chindia Târgoviște – 29 de puncte
11. FC Voluntari – 26 de puncte
12. FC Argeș – 26 de puncte
13. FC Hermannstadt – 25 de puncte
14. U Cluj – 24 de puncte
15. UTA Arad – 23 de puncte
16. CS Mioveni – 17 puncte

FC U Craiova, program ușor până la finalul campionatului regular

Din sezonul regular, mai sunt de disputat cinci etape. Îmbucurător, pentru FC U Craiova, este faptul că are un program relativ ușor, deoarece va întâlni doar echipe din partea de jos a clasamentului.

Meciurile pe care le mai are de disputat FC U Craiova:

Reclamă 4 / 0/3
  • 20 februarie: FC U Craiova – FC Voluntari
  • 24 februarie: FC U Craiova – CS Mioveni
  • 28 februarie: Chindia Târgoviște – FC U Craiova
  • 4 martie: FC U Craiova – FC Botoșani
  • 11 martie: – FC Hermannstadt – FC U Craiova

Sepsi dă peste primele trei echipe din campionat

În schimb, Sepsi are un program infernal, în ultimele trei meciuri din campionatul regular urmând să le întâlnească pe Farul, CFR Cluj și FCSB, echipele aflate, în prezent, pe primele trei locuri din Liga 1.

Meciurile pe care le mai are de disputat Sepsi:

  • 20 februarie: FC Botoșani – Sepsi
  • 25 februarie: Sepsi = FC Hermannstadt
  • 28 februarie: Farul – Sepsi
  • 6 martie: Sepsi – CFR Cluj
  • 11 martie: FCSB – Sepsi

Marcel Pușcaș, nemulțumit de decizia Comisiei de Disciplină

„Este cel puţin ciudată. Vom face recurs şi mergem şi la TAS. În cazul în care vom câştiga şi precis la TAS va fi o altă interpretare, nu ştiu ce se va întâmpla cu competiţia. Cine a luat această decizie trebuia să se gânească de două ori.

Să te duci undeva pe la sfârşitul play-off-ului ca termen şi să ne dea nouă dreptate pentru o slabă organizare a celor de la Sepsi şi să se întoarce rezultatele. Ce se va întâmpla? Ca să nu mai existe discuţii, cea mai simplă situaţie era să se joace fără suporteri. Nu se mai ajungea la TAS.

Vina cea mai mare nu o are Chivulete, el a aplicat regulamentul. Ştia că pentru scandări trebuie oprit jocul. S-a pripit, zic eu, să nu ia decizia la prima scandare. Aşa face un om cu experienţă, să îi mai lase un minut să fiarbă în suc propriu. Nu mai era asftfel decizia de azi.

Vina cea mai mare o are observatorul de joc. În Legea 4 scrie foarte clar. Există o lege în România, un regulament nu poate să bată nicio lege! Legea este cea care face legea şi nu un regulament. Când iei o decizie radicală trebuie să acţionezi în spiritul legii”, a declarat Marcel Pușcaș, președintele FC U Craiova, pentru digisport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și