Închide meniul

„Decizia este nulă!”. Adrian Mititelu anunţă că Sepsi – FC U Craiova 1948 se va rejuca: „În maximum 10-12 zile”

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 februarie 2023, 23:44

Reclamă
„Decizia este nulă!. Adrian Mititelu anunţă că Sepsi – FC U Craiova 1948 se va rejuca: „În maximum 10-12 zile

Adrian Mititelu aşteaptă o decizie favorabilă la recurs

Adrian Mititelu, patron FC U Craiova 1948

Adrian Mititelu anunţă că meciul Sepsi – FC U Craiova 1948, întrerupt de Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe, se va rejuca. Patronul oltenilor e sigur că va câştiga la Comisia de Apel sau la TAS. A transmis că regulamentul este de partea echipei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Disciplină a decis ca FC U Craiova 1948 să piardă meciul la „masa verde”. Alb-albaştrii au primit şi şase meciuri fără spectatori, în deplasare. Craiovenii au făcut recurs şi aşteaptă un răspuns favorabil.

Adrian Mititelu anunţă că Sepsi – FC U Craiova 1948 se va rejuca

Sunt trei puncte pe care le are Sepsi şi ele nu există, nu au câştigat aceste puncte. Este o decizie fără acoperire. Acum, când vorbim noi, suntem pe loc de play-off. În ultima săptămâna din sezonul regulat eu sunt convins că vom juca meciul cu Sepsi la Sfântu Gheorghe.

Regulamentul nu permite întreruperea meciului decât pentru scandări de rasism. Nu există în România în regulament să întrerupi pentru scandări xenofobe, doar pentru rasism. În regulamentul din România şi de la UEFA nu există această prevedere că se poate întrerupe meciul pentru xenofobie. Decizia este nulă pentru că regulamentul nu prevede întreruperea meciului decât pentru rasism.

UEFA, care e tatăl nostru, nu are nici măcar pentru rasism. Nu acordă forfait. Numai în România a fost această nebunie. Noi vom juca meciul de la Sfântu Gheorghe, că sunt convins că Comisia de Apel nu va ezita să admită acea situaţie, pentru că nu avem în regulament oprirea meciului pentru motive de scandări xenofobe.

Reclamă

Unui jucător de culoare sau unuia care e de etnie rromă i se strigă şi atunci el nu mai poate să se concentreze, dar ce treabă au jucătorii cu scandarile xenofobe, că zice unul cu ungurii sau cu românii, cu turcii sau cu tătarii?

Da, domnul Burleanu a respectat paşii, dar a confundat, că nu erau scandări rasiste. Prin urmare, 101% meciul cu Sepsi se va juca la Sfântu Gheorghe, în maximum 10-12 zile„, a declarat Adrian Mititelu la orangesport.ro.

FC U Craiova 1948 a învins-o cu 2-1 pe CS Mioveni şi s-a apropiat la două puncte de ocupanta ultimului loc de play-off, Sepsi.

Reclamă 4 / 0/3

Motivul pentru care Sepsi a câştigat la „masa verde” partida cu FC U Craiova 1948

S-a aflat motivul pentru care Comisia de Disciplină a decis ca Sepsi să câştige la masa verde partida cu FC U Craiova 1948. Se pare că decizia a fost luată în favoarea covăsnenilor, după ce clubul oltean nu i-a înştiinţat pe aceştia să nu îi primească pe suporterii trupei din Bănie pe stadion, anunţă gsp.ro.

FC U Craiova 1948 se pare că a fost găsită vinovată, după ce nu i-a înştiinţat pe cei de la Sepsi ca Jandarmeria să nu îi primească pe fanii olteni pe arena din Sfântul Gheorghe.

În acest context, vina scandalului xenofob creat ulterior de fani a fost a celor de la FC U Craiova 1948, tocmai pentru că nu a notificat clubul gazdă. Partida a fost întreruptă definitiv de centralul Andrei Chivulete în minutul 26, la scorul de 0-0.

Dacă ar fi notificat în scris clubul gazdă și Jandarmeria să nu-i primească pe suporterii proprii pe stadion, mai exact în sectorul rezervat oaspeților, răspundea Sepsi pentru incidentele provocate de fanii olteni, iar verdictul comisiei ar fi fost 3-0 pentru Craiova.

Delegatul lui FCU trebuia să discute aceste aspecte și la ședința tehnică de dinainte meciului, să întrebe de ce sunt suporteri în sectorul oaspeților. «I-ați primit voi? Le-ați vândut voi bilete? E treaba voastră, răspundeți!». N-a fost decisiv faptul că responsabilul de securitate a semnat pentru preluarea sectorului rezervat galeriei oaspete.

Craiova a greșit că s-a dezis doar din vorbe de fanii proprii. Nu are nicio relevanță faptul că a anunțat că nu organizează deplasarea galeriei”, se arată în mesajul transmis de o persoană implicată în dosarul scandalului de la Sepsi, conform sursei citate mai sus.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” Vezi toate știrile
Citește și