Închide meniul

Farul – FCSB 0-4 | Ce urmează pentru roș-albaștri după demonstrația de pe terenul lui Gică Hagi. Cum poate cuceri echipa lui Gigi Becali primul titlu după 7 ani

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 aprilie 2022, 0:05

Farul – FCSB 0-4 | Ce urmează pentru roș-albaștri după demonstrația de pe terenul lui Gică Hagi. Cum poate cuceri echipa lui Gigi Becali primul titlu după 7 ani

FCSB, la două puncte în spatele CFR-ului

Hepta

Farul – FCSB 0-4 | Trupa lui Toni Petrea s-a dezlănțuit la Ovidiu. „Roș-albaștrii” au surclasat echipa lui Gică Hagi, în etapa a 6-a din play-off și pun presiune pe liderul CFR Cluj. Gigi Becali visează la primul titlu după 7 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma victoriei de la Ovidiu, FCSB a restabilit diferența de două puncte față de liderul CFR Cluj. Patru etape au rămas de disputat în play-off. Calculele sunt simple.

Farul – FCSB 0-4 | Ce urmează pentru echipa lui Toni Petrea

După victoria cu cântec de la Oividiu, FCSB așteaptă vizita celor de la FC Argeș, echipă care a pierdut cinci din cele șase meciuri disputate în play-off. Și CFR Cluj joacă pe teren propriu, tocmai cu Farul.

În primele dueluri din play-off, FCSB a învins-o cu 3-2 pe FC Argeș, în timp ce Farul a reușit să o încurce pe CFR Cluj, 0-0 la Ovidiu. În cazul în care rezultatele se vor repeta, echipele lui Toni Petrea și Dan Petrescu ar fi la egalitate.

După meciul cu FC Argeș, pentru FCSB va urma deplasarea pe terenul Universității Craiova, cea mai în formă formație din play-off. Roș-albaștrii au pierdut 0-2 pe Arena Națională cu echipa lui Reghecampf în turul play-off-ului și au nevoie disperată să-și ia revanșa, ca să spere la titlu. În același timp, și Universitatea Craiova poate visa la trofeu, dacă o bate pe FCSB. În aceeași etapă, CFR Cluj va juca în deplasare cu FC Argeș.

Reclamă

Penultima etapă ar fi teoretic mai facilă pentru FCSB, care joacă cu FC Voluntari, în timp ce CFR Cluj se va duela cu Universitatea Craiova. Roș-albaștrii i-au umilit pe ilfoveni în turul play-off-ului, scor 4-0, în timp ce echipa lui Dan Petrescu a pierdut precedentul duel cu oltenii, scor 2-3.

Dacă și după aceste meciuri distanța dintre FCSB și CFR Cluj ar rămâne de două puncte, cele două rivale își vor disputa titlul în ultima etapă, în duelul direct. În acest caz, roș-albaștrii ar avea nevoie să câștige. CFR ar fi campioană și cu un egal.

FCSB, demonstrație cu Farul

FCSB a umilit Farul, 4-0, la Ovidiu, într-o seară în care jucătorii lui Gică Hagi au fost de nerecunoscut, iar Florin Tănase a strălucit.

Reclamă 4 / 0/3

„Roș-albaștrii” au început recitalul de goluri în minutul 24, prin căpitanul lor. Lansat excelent spre careul advers de Darius Olaru, Tănase l-a driblat elegant pe portarul Mihai Aioani și a trimis simplu în plasă.

Zece minute mai târziu, Olaru a trecut la finalizare și a majorat avantajul trupei lui Toni Petrea. Florinel Coman a fost omul cu pasa decisivă. Floriel Coman a ieșit din nou în evidență în minutul 40, când a obținut un penalty. Florin Tănase a „arestat” mingea și a transformat, devenind cel mai bun marcator din Liga 1, în acest sezon.

Tănase și-a completat hat-trick-ul în minutul 67, după o gafă uluitoare comisă de Aioani. Portarul lui Gică Hagi a degajat total eronat, direct la căpitanul FCSB-ului, care nu l-a iertat și a trimis în plasă.

În urma victoriei de la Ovidiu, FCSB a restabilit diferența de două puncte față de liderul CFR Cluj. De cealaltă parte, Farul rămâne pe penultimul loc din play-off, la 14 puncte sub podium.

Toni Petrea: „Nu vreau să mă duc cu gândul acolo”

„O victorie importantă. Am controlat jocul. În repriza a doua am mai redus motoarele. Am avut câteva situații de a marca.  Scorul, un pic surprinzător pentru mine. Nu mă gândeam decât la cele trei puncte.

(N.r. – Despre Florinel Coman) A intrat bine. A avut o repriză bună, apoi s-a sufocat. I-am dat libertate să se miște și în partea stângă. A făcut-o bine pe toate pozițiile.
Avem jucători desemnați (n.r. – despre ordinea de la penalty). Primul e Tănase, al doilea e în funcție de ce jucători sunt pe teren. Ținând cont că ultimele două play-off-uri le-am pierdut cum le-am pierdut, cred că s-a mai acumulat experiență.

Mai sunt patru jocuri foarte grele. Și adversarele noastre câștigă. Tot timpul le spun să se bucure de jocurile astea cu echipe bune. Eu așa cred (n.r. – dacă meciurile se vor decide doar pe teren). Nu vreau să mă duc cu gândul până la alte lucruri.

Reclamă

Lupta e foarte strânsă, cred că e un lucru binevenit. Eu am 25 de jucători cu care trebuie să vorbesc, să-i fac să înțeleagă ceea ce doresc eu.”, a spus Toni Petrea, pentru digisport.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și