Închide meniul

Final nebun de sezon în Liga 1. FCSB continuă lupta cu Farul pentru titlu. Cum arată clasamentul + toate calculele

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 mai 2023, 23:05

Final nebun de sezon în Liga 1. FCSB continuă lupta cu Farul pentru titlu. Cum arată clasamentul + toate calculele

Risto Radunovic riscă să rateze returul cu CSKA 1948 Sofia

Florinel Coman şi Risto Radunovic / Hepta

Final nebun de sezon în play-off-ul din Liga 1, după ce FCSB a învins-o pe Sepsi, scor 3-1, în etapa a 7-a. Roş-albaştrii au trăit periculos meciul de pe Arena Naţională, dar au reuşit să se impună şi pun presiune pe Farul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB s-a apropiat la trei puncte de Farul şi continuă să spere că o va depăşi in extremis pe echipa lui Gică Hagi şi că va câştiga primul titlu după o pauză de opt ani. Roş-albaştrii erau obligaţi să obţină toate cele trei puncte cu Sepsi.

Final nebun de sezon în Liga 1

În cazul în care FCSB ar fi pierdut pe Arena Naţională, Farul putea deveni matematic campioana României încă de etapa viitoare, în cazul în care câştiga deplasarea din Bănie.

Clasamentul din play-off-ul Ligii 1, după 7 etape:

1. Farul – 46 de puncte
2. FCSB – 43 de puncte
3. CFR Cluj – 39 de puncte
4. Universitatea Craiova 36 de puncte
5. Rapid – 34 de puncte
6. Sepsi – 25 de puncte

Reclamă

FCSB încă nu este la „mâna ei”. Trebuie să o învingă pe Farul în meciul direct şi să aştepte un nou pas greşit de la constănţeni. La egalitate de puncte, trupa lui Hagi câştigă titlul. Echipa pregătită de Elias Charalambous a avut parte de rotunjire, în momentul înjumătățirii punctelor, la finalul sezonului regulat, acesta fiind primul criteriu de departajare.

Indiferent de rezultatele pe care le înregistrează cu Universitatea Craiova şi CFR Cluj, dacă Farul o va învinge pe FCSB în meciul direct va deveni campioana României.

Ce meciuri mai sunt de disputat în play-off-ul Ligii 1

Reclamă 4 / 0/3

Etapa a 8-a:

  • Rapid – Sepsi
  • Universitatea Craiova – Farul
  • FCSB – CFR Cluj

Etapa a 9-a:

  • Farul – FCSB
  • Rapid – Universitatea Craiova
  • Sepsi – CFR Cluj

Etapa a 10-a:

  • CFR Cluj – Farul
  • FCSB – Rapid
  • Universitatea Craiova – Sepsi

Risto Radunovic, penalty ratat în FCSB – Sepsi

La ultima fază a primei reprize, în minutul 45+2, vicecampionii României au scăpat pe un contraatac „fulger”. Marcel Bîrsan nu a fluierat, chiar dacă se arătase un singur minut de prelungiri, iar Niczuly l-a faultat în careu pe Deian Sorescu.

În lipsa golgheterului Andrea Compagno, accidentat, Risto Radunovic şi-a asumat răspunderea de la 11 metri. Portarul grupării din Sfântu Gheorghe s-a revanşat şi a salvat execuţia fundaşului roş-albaştrilor. S-a aruncat în dreapta lui şi a respins mingea în faţă. Florinel Coman a încercat să profite şi să înscrie, dar rivalii s-au aruncat în faţa balonului şi au scăpat fără gol.

Risto Radunovic a înscris un gol stagional. A marcat în luna decembrie, din penalty, în deplasarea cu Chindia Târgovişte.

A fost şi o fază controversată pe Arena Naţională, înaintea loviturii de la 11 metri obţinută de Deian Sorescu. Tot jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost implicat. Mutat pe postul de extremă dreapta de Elias Charalambous, Sorescu putea profita de o eroare uriaşă în defensiva lui Sepsi. Ispas a trimis slab spre propriul portar, moment în care Sorescu a intrat în posesia mingii.

Reclamă

Niczuly a intrat la picioarele jucătorului de la FCSB, care l-a driblat şi a căzut la pământ. Sorescu s-a ridicat şi a continuat faza, fără ca roş-albaştrii să reuşească să înscrie. Pe reluări a părut a fi contact între mâna lui Niczuly şi piciorul drept al lui Sorescu. Arbitrul din cabina VAR nu a intervenit, iar Bîrsan a lăsat joculsă continue.

FCSB deschisese scorul în minutul 28, prin David Miculescu. Florinel Coman îi centrase perfect dintr-o lovitură liberă. A fost al treilea gol stagional al jucătorului cumpărat de Gigi Becali cu suma de 1.700.000 de euro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și