Închide meniul

Gheorghe Mustaţă, prima reacţie după incidentele din Dinamo – FCSB 0-1: „Petardele sunt inofensive, torţele nu sunt un pericol”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 noiembrie 2023, 16:40

Gheorghe Mustaţă, prima reacţie după incidentele din Dinamo – FCSB 0-1: „Petardele sunt inofensive, torţele nu sunt un pericol

Gheorghe Mustaţă a avut prima reacţie după incidentele din Dinamo - FCSB 0-1

Gheorghe Mustaţă a comentat incidentele de la derby / Colaj Profimediaimages/Orange Sport

Gheorghe Mustaţă a avut prima reacţie după incidentele din derby-ul Dinamo – FCSB, scor 0-1, de pe Arena Naţională. Liderul fanilor echipei lui Gigi Becali a comentat „bombardamentul” din startul reprizei secunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutul 49, ultraşii FCSB-ului au aruncat cu torţe pe teren, spre jucătorii care se îmbrânceau sub privirile arbitrului Iulian Călin. Liderul Peluzei Nord condamnă ceea ce s-a întâmplat, dar asigură că petardele au fost „inofensive”.

Gheorghe Mustaţă a avut prima reacţie după incidentele din Dinamo – FCSB 0-1

Totuşi, Mustaţă anunţă că îi va băga în şedinţă pe fanii şi că va lua măsuri.

Nu s-a aruncat în jucători cu petardele. Eu am spus de foarte multe ori să nu se arunce în teren, fac apel. Că mai găseşti câte unul care aruncă, asta este. Cine a aruncat? În ce jucători a aruncat?

În momentul în care s-a creat acel conflict între jucători, s-a aruncat în teren, este adevărat. În momentul în care opreşti meciul, rişti să primeşti amendă. Eu am făcut apel să nu se mai arunce în teren. S-a creat acel conflict şi dacă aruncă unul, atunci aruncă toţi. În momentul în care a fost fumul ăla, nu mai vezi pe nimeni. Este adevărat, puteau să fie accidentări.

Reclamă

Am apucat să strig să nu se arunce în teren, dar deja erau aruncate. O să avem o şedinţă în această săptămână, va trebui să îmi iau nişte garanţii şi să îmi asum anumite lucruri. O să îmi asum eu şi asta, ca nimeni să nu mai arunce în teren. Va trebui să stau de vorbă cu toată lumea şi dacă aruncă înseamnă că vor să îmi facă mie rău. Nu pun în pericol acele torţe.

Problema este să nu loveşti jucătorii cu ea. Petardele sunt inofensive. Voi discuta la şedinţa de săptămâna asta cu toată lumea şi vom vedea ce măsuri o să luăm ca să nu se mai întâmple asta. Evident, dacă eu spun să nu se mai arunce în teren şi se aruncă, înseamnă că totul este împotriva mea. A fost un derby adevărat şi lucrurile foarte bune. A fost frumos”, a declarat Gheorghe Mustaţă la fanatik.ro.

Jandarmeria a anunţat că au fost acordate nu mai puţin de 32 de amenzi după derby-ul dintre Dinamo şi FCSB. 13 suporteri au fost interzişi pe stadion între 6 şi 12 luni.

Reclamă 4 / 0/3

Comunicatul Jandarmeriei, după Dinamo – FCSB 0-1

Au fost constatate și întocmite 19 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

– 15 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile OUG nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 193 CP – lovirea sau alte violenţei.

De asemenea, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 90.600 de lei, astfel:

Reclamă

– 15 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, dintre care 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.000 de lei, aplicate organizatorului evenimentului sportiv și 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, aplicate societății de pază contractate de acesta.

– 17 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

Totodată, au fost aplicate 13 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive, dintre care 4 pe o perioadă de 6 luni și 9 pe o perioadă de 1 an.

În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, se arată într-un comunicat.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și