Închide meniul

Farul lui Gică Hagi va avea un nou stadion. Guvernul a aprobat oficial construirea unei „bijuterii” la Constanţa

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 octombrie 2022, 15:23

Farul lui Gică Hagi va avea un nou stadion. Guvernul a aprobat oficial construirea unei „bijuterii la Constanţa

Primăria Constanța a anunțat demolarea stadionului „Gheorghe Hagi”

Noul stadion al celor de la Farul/ Facebook Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Gică Hagi şi Farul vor avea un nou stadion la Constanţa, după ce Guvernul a aprobat oficial proiectul pentru noua „bijuterie” de la malul mării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arena din Constanţa se va numi „Gheorghe Hagi”, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, şi va costa peste peste 97,5 milioane de euro.

Gică Hagi şi Farul vor avea un nou stadion la Constanţa

Proiectul arenei din Constanţa a fost aprobat de Guvern, iar durata lucrărilor va fi de aproximativ 28 de luni. Arena se va construi pe locul actualului stadion al celor de la Farul, care se află într-o stare deplorabilă.

Proiectul va cuprinde stadionul principal, care va avea un gazon hibrid, o altă arenă cu 1000 de locuri şi pistă de atletism, sală de atrenament, cât şi amenajări exterioare.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în municipiul Constanța. Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri.

Reclamă

De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali. În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, durata de proiectare și execuție a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Reclamă 4 / 0/3

„Undă verde” pentru noul stadion din Constanța! Cum va arăta arena ultramodernă

„Undă verde” pentru noul stadion din Constanța! Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că proiectul pentru construirea unei arene ultramoderne în oraș a fost aprobat în unanimitate de comisia interministerială.

„Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri. Astăzi (n.r. – 28 septembrie), alături de domnii Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, am parcurs ultima etapă dinaintea emiterii Hotărârii de Guvern pentru finanțarea noului stadion „Gheorghe Hagi” și am prezentat proiectul în fața comisiei interministeriale. A fost aprobat în unanimitate.

Ce urmează:

– Ministerul Dezvoltării va elabora proiectul de HG care va sta pe site, în dezbatere publică, timp de 15 zile;

– Proiectul va pleca pe circuitul ministerial de avizare;

– Va fi emisă Hotărârea de Guvern (cred eu, cel târziu în luna octombrie).

Din acel moment, simultan, lucrurile se vor partaja astfel:

Reclamă

– Noi ne vom ocupa de diligențele pentru emiterea HG de demolare a stadionului actual și de demolarea efectivă;

– Compania Națională de Investiții (CNI) va avea în vedere proiectarea și execuția noului stadion.

Avem ambiția ca în toamna anului viitor să începem efectiv construirea noii arene.

Constanța avea nevoie de mult timp de un astfel de proiect și mă bucur foarte mult că se întâmplă. Orașul merită din plin acest stadion, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore”, a anunțat Vergil Chițac, pe contul de Facebook.

Recomandări
  • Gică Hagi şi Farul vor avea un nou stadion
  • Guvernul a aprobat construirea unei noi arene

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și