Închide meniul
EXCLUSIV

Gică Popescu, încrezător că Farul va câștiga la TAS și va putea juca în cupele europene: „Am îndeplinit toate procedurile!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 noiembrie 2022, 16:55

Gică Popescu, încrezător că Farul va câștiga la TAS și va putea juca în cupele europene: „Am îndeplinit toate procedurile!

Gică Popescu a vorbit despre excluderea Farului din cupele europene

Gică Popescu a vorbit despre excluderea Farului din cupele europene / AS.ro

Gică Popescu este încrezător că Farul va câștiga la TAS și va putea juca în cupele europene. Clubul antrenat și patronat de Gică Hagi n-a primit licența pentru următoarele 3 sezoane din Europa, din partea UEFA, după fuziunea dintre Viitorul și Farul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunțul a fost făcut în vară, iar acum a fost readus în prim-plan după ce Farul s-a distanțat pe primul loc din Liga 1. Gică Popescu a intervenit și a îndemnat la răbdare, explicând că echipa de la malul Mării are șanse să câștige procesul de la TAS.

Gică Popescu, încrezător că Farul va câștiga la TAS și va putea juca în cupele europene

Farul va încerca să răstoarne decizia UEFA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Procesul va avea loc la începutul lunii decembrie, iar Gică Popescu este optimist că Farul poate avea câștig de cauză.

Președintele constănțenilor a precizat că echipa patronată de Gică Hagi a îndeplinit toate criteriile solicitate de UEFA și FRF, astfel încât fuziunea dintre Viitorul și Farul să nu genereze probleme.

„Noi, în momentul în care s-a dat acest verdict de către UEFA în vară, am făcut recurs la TAS. Urmează în decembrie să ne judecăm la TAS cu UEFA, pentru că noi am îndeplinit toate procedurile necesare și legale pentru a uni cele două cluburi. Și așteptăm luna decembrie, nu știu de ce se vorbește acum și nu se așteaptă luna decembrie. Pentru că atunci avem termen la TAS, pe data de 5 decembrie, și vom vedea ce va decide TAS-ul.

Reclamă

Noi credem că nu vor fi probleme pentru că am respectat statutul UEFA, statutul Federației Române de Fotbal, am avut acceptul FRF când s-a făcut această chestiune și considerăm că este o decizie nedreaptă.

Mi se pare așa că noi, întotdeauna când nu avem ce face, căutăm în cenușă să mai descoperim nu știu ce. Aveți, oameni buni, răbdare! În decembrie ne vom judeca la TAS. Nu știu dacă hotărârea va fi definitivă. Cu siguranță nu va fi definitivă.

Dacă vom câștiga noi, va face apel UEFA. Dacă va câștiga UEFA, vom face apel noi. Deci, lucrurile sunt într-o dinamică continuă. Când se va afla rezultatul final va ști toată lumea. Ne apucăm acum să vorbim iar? Că Farul are dreptul, că Farul n-are dreptul. Mi se pare ciudat!

Reclamă 4 / 0/3

Eu nu prea cred în coincidențe, de felul meu. Cum am apărut pe primul loc, cum echipa merge bine, cum apar tot felul de situații, întrebări și puncte de suspensie. Aveți, oameni buni, răbdare. Noi indiferent dacă vom avea sau nu dreptul să jucăm în cupele europene, ne vom dori maximum de la acest campionat, maximum de la orice competiție pe care o jucăm. Vom juca fix la fel, indiferent de rezultatul disputei de la TAS”, a spus Gică Popescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Gică Hagi se gândeşte la titlu, după Rapid – Farul 0-2, în Cupa României

Gică Hagi s-a declarat bucuros de victoria obţinută de echipa sa, în deplasarea de la Rapid. Pentru giuleşteni, a fost prima înfrângere suferită pe teren propriu, în actualul sezon.

Dacă până acum s-a ferit să ofere un răspuns despre şansele pe care le are la titlu, după victoria din Cupa României, Gică Hagi nu s-a mai putut abţine, şi a mărturirisit că se gândeşte să devină din nou campion în Liga 1, din postura de antrenor.

„A fost un meci greu, din toate punctele de vedere. I-am cunoscut mai bine în ultimul meci, ştiam ce potenţial au. Am fost inspirat, o victorie care ne menţine în lupta pentru calificare. Nu pot sa zic ca nu ne gândim acolo (n.r. la titlu). E clar ca ne gandim, avem multe puncte. În privinţa Cupei, avem meci greu cu CFR Cluj, dar şi noi suntem puternici.

V-am spus, nu pot să promit, vom fi acolo şi ne dorim să câştigăm. Cred că putem să câştigăm orice meci, am arătat până în momentul de faţă asta. Suntem fericiţi că am caştigat în Giuleşti, unde nu e uşor. (n.r. despre Adi Mutu) El probabil se gândeşte la ce s-a întamplat, ştiam potenţialul Rapidului. Dar noi am arătat din nou că avem potenţial. Avem curaj, credem în ce facem.

Vine pauza, ne concentram pe meciul cu Chidnia, este o echipă în formă, ne dorim cele trei puncte. Am intrat în joc şi în Cupă, sperăm să batem şi CFR, a declarat Gică Hagi, la Digi Sport.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și