Închide meniul
EXCLUSIV

Gigi Becali riscă să primească o nouă lovitură de la Armată. Modalitatea prin care CSA Steaua poate refuza disputarea derby-ului FCSB – CFR Cluj în Ghencea

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 aprilie 2022, 23:46

Gigi Becali riscă să primească o nouă lovitură de la Armată. Modalitatea prin care CSA Steaua poate refuza disputarea derby-ului FCSB – CFR Cluj în Ghencea

Gigi Becali, tot mai decis să se retragă din fotbal după Rapid - FCSB 2-0

Gigi Becali, tot mai decis să se retragă din fotbal după Rapid - FCSB 2-0 / Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

  • Gigi Becali vrea ca FCSB – CFR Cluj să se joace în Ghencea
  • Cum îi poate strica planul CSA Steaua

Gigi Becali caută o soluţie pentru ca derby-ul FCSB – CFR Cluj să se dispute pe Stadionul Steaua. Patronul vicecampioanei României a anunţat că vrea să facă solicitare la MApN pentru ca echipa lui să fie primită în Ghencea. „Militarii” au însă un as în mânecă, de care au mai profitat şi în trecut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu ştiu dacă vor tergiversa sau vor găsi în ziua meciului un meci de rugby sau vreun spectacol„, a răbufnit Gheorghe Mustaţă, liderul suporterilor celor de la FCSB, în exclusivitate pentru as.ro. La această variantă ar putea apela conducătorii lui CSA pentru a o ţine pe echipa lui Becali departe de arena care are 31.000 de locuri şi care a costat peste 94 de milioane de euro.

FCSB riscă să nu poată juca în Ghencea derby-ul cu CFR Cluj

Mai exact, echipa de rugby CSA Steaua are meci cu CSM Galaţi pe 21 mai, ziua în care ar trebui să se dispute FCSB – CFR Cluj. Confruntarea e programată să aibă loc pe Municipalul din Galaţi, dar s-ar putea muta în Ghencea. Ar fi o soluţie la care au mai apelat bucureştenii şi în trecut.

Reclamă

În septembrie 2021, FCSB şi-a dorit să joace partida cu Academica Clinceni pe Stadionul Steaua, dar a fost refuzată. Chiar dacă echipa de rugby a „militarilor” avea deplasare cu Universitatea Craiova, CSA le-a propus ardelenilor să mute meciul la Bucureşti. Aceştia şi-au dat accepul, la fel şi Federaţia. A fost „manevra” prin care echipa lui Gigi Becali a fost refuzată. I s-a transmis că nu este disponibilă data din calendar.

Şefii lui CSA pot primi „undă verde” în posibila încercare de a repeta tactica folosită atunci. Din informaţiile Antena Sport, mulţi dintre rugbiştii de la CSM Galaţi locuiesc în Bucureşti. Se duc în Galaţi doar pentru duelurile din Liga Naţională. Deplasarea o fac vinerea, atunci când fac şi un antrenament. Sâmbăta îşi dispută meciurile, după care revin în Capitală. În condiţiile date, dacă CSA Steaua le propune să joace în Ghencea, sunt şanse mari ca aceştia să accepte.

Reclamă

Gigi Becali cere audienţă la prim-ministrul României

Latifundiarul din Pipera a cedat nervos şi anunţă că a achitat taxe de aproape 50 de milioane de euro. Nu înţelege de echipa lui nu ar putea evolua pe stadionul construit din bani publici.

Mai mult pentru suporteri şi pentru toată ţara românească care e stelistă. O să cer şi la prim-ministru audienţă. O să îi spun: ‘Dacă vreţi să mergem toţi la balamuc, mergem!’. Eu am adus în România aproximativ 100 de milioane de euro. Am plătit 40-50 de milioane de euro taxe de când am preluat echipa. Iar CSA nu e Steaua… ea în 4-5 ani, când o să se termine procesele, nu o să mai poată să folosească numele. Eu sunt acum FCSB, dar sunt român şi am societate în România. Eu aduc bani, CSA consumă 2-3 milioane de euro din banii publici ai românilor.

Noi nu avem voie şi ei joacă după ce consumă 3 milioane de euro din banii publici? Ei joacă cu 2.000 de suporteri. Eu vreau să fiu apropiat de suporteri, numai că ei trebuie să înţeleagă că la mine eu comand.

Reclamă 4 / 0/3

Stadionul e făcut din banii publici. Depunem cerere şi trebuie să ne dea voie. Eu nu m-am implicat, dar dacă este aşa miză importantă, o să merg să văd dacă ministrul Armatei… el sigur va înţelege. Ştie foarte bine situaţia. Meciul ăsta vreau să jucăm în Ghencea. E dorinţa galeriei şi vreau să le împlinesc dorinţa. Permanent cred că nu ne lasă ei. Ei zic că e stadionul lor, bine mă, e al vostru„, a declarat Gigi Becali la digisport.ro.

Răspunsul CSA Steaua, după ce Gigi Becali a anunțat că va solicita ca meciul FCSB – CFR Cluj să se joace pe Ghencea

„Militarii” s-au sesizat și au oferit repede replica. Oficialii CSA Steaua au spus că nu vor comenta declarația lui Gigi Becali, dar vor analiza cererea patronului FCSB și vor oferi un răspuns în conformitate cu prevederile legale.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu comentează afirmațiile patronului FCSB, dar vă putem comunica faptul că stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Prioritate în folosirea acestuia o au echipele de fotbal și rugby ale clubului. Ca și până acum, orice solicitare va fi analizată în cadrul clubului, iar răspunsul va fi în conformitate cu prevederile legale.

Referitor la faptul că echipa națională a României a jucat pe stadionul Steaua, vă comunicăm că între Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și Federația Română de Fotbal a fost încheiat un protocol de colaborare privind disputarea meciurilor reprezentativei României pe stadionul din Ghencea.”, a anunțat Biroul de presă al CSA Steaua București.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care "este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024"
Liga 1 • 11:15
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024”
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul
Liga 1 • 10:10
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul - FCSB
Liga 1 • 27 mart., 19:58
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul – FCSB: „Altă alternativă nu avem! Trebuie să câştigăm!”