Închide meniul

„Își bat joc!” Basarab Panduru, mesaj direct pentru UEFA după ce FCSB a primit titlul de campioană! Ce le-a cerut oficialilor

Alex Ioniță Publicat: 12 mai 2024, 13:43

Reclamă
„Își bat joc! Basarab Panduru, mesaj direct pentru UEFA după ce FCSB a primit titlul de campioană! Ce le-a cerut oficialilor

Basarab Panduru, mesaj direct pentru UEFA după ce FCSB a primit titlul de campioană!

Basarab Panduru / Orangesport

Basarab Panduru a venit cu un mesaj direct pentru UEFA după ce FCSB a primit titlul de campioană! Fostul internațional a vorbit despre situația în care a ajuns fotbalul românesc, în ultima perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul de față, orice echipă care câștigă titlul în România joacă în turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Astfel, are nevoie de victorii în 4 „duble” pentru accederea în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.

Basarab Panduru, mesaj direct pentru UEFA după ce FCSB a primit titlul de campioană!

Panduru s-a declarat revoltat de actualul sistem de calificare și a cerut ca oficialii UEFA să ofere un loc direct în faza grupelor, pentru ca fotbalul din România să se dezvolte.

Totodată, acesta a spus că această schimbare ar ajuta UEFA, în sensul în care diferențele dintre fotbalul vestic și cel estic nu ar mai fi atât de mari.

„Trebuie să ne ducem la cei de afară. Să facem un grup şi să mergem la UEFA, să întrebăm de ce noi nu avem nicio echipă în grupele Champions League. Atât aş întreba. Alţii au patru echipe direct în grupe, fără calificări, şi noi niciuna. Le faceţi doar din creion? Aruncaţi-ne, tată, în lume a şaptea”.

Reclamă
Reclamă 4

Asta am vorbit și cu Gică Popescu. Crezi că își cam bat joc de campioana României? Crezi că nu merită campioana României măcar loc de Conference League? Vorbesc de campioana României, campioana Ungariei, campioane din țările astea care trebuie să joace 4 duble ca să ajungă undeva.

Dacă ai vrea să ajuți, iar campioana să se ducă direct în Europa League, ajuți țara respectivă, ajuți și campionatul respectiv pentru că probabil bagă mai mulți bani. Tu, de fapt, ajuți campionatul României, Ungariei, Bulgariei. Să crească și astea… tu ce faci? Le lași tot timpul să joace, să joace. Ajută-i!

Nu cred că UEFA pierde ceva dacă dă loc de Conference țărilor astea. Trebuie să-i ajuți și pe ei, nu să faci prăpastia asta și mai mare”, a spus Basarab Panduru, la orangesport.ro.

Reclamă

Lovitură pentru FCSB înainte de preliminariile UEFA Champions League

FCSB a primit o lovitură, înainte de preliminariile UEFA Champions League. Chiar în seara în care a primit trofeul de campioană, echipa lui Gigi Becali a aflat că nu va fi cap de serie în turul al doilea.

Roș-albaștrii lui Charalambous vor juca în preliminariile UEFA Champions League, în vară, având în vedere că au câștigat titlul în Liga 1. Totuși, misiunea se anunță a fi deosebit de dificilă pentru echipa lui Gigi Becali.

Campioana va fi cap de serie în turul 1 al preliminariilor, acolo unde poate întâlni campioane din țări precum Belarus, Slovenia, Lituania, Kazahstan, Islanda, San Marino, Luxemburg sau Gibraltar.

FCSB spera să fie cap de serie și în turul al 2-lea preliminar și avea nevoie de rezultate favorabile în campionatele din Danemarca, Grecia și Cipru.

Mai exact, titurile din aceste țări trebuiau câștigate de formații cu un coeficient european mai mic decât al echipei patronate de Gigi Becali.

Totul s-a decis însă în Cipru, acolo unde APOEL Nicosia a devenit campioană. Formația cipriotă are un coeficient european mai mare decât FCSB, iar astfel va fi cap de serie în turul al 2-lea, în timp ce roș-albaștrii vor fi repartizați în urna a 2-a.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:46

Tricolorul titularizat de Edi Iordănescu la fiecare meci de la EURO a vorbit despre transferul uriaş: „O echipă imensă”

12:11

FotoGestul superb al tricolorilor după ce au fost eliminaţi de la EURO! Jucătorii lui Edi Iordănescu au avut şi un mesaj pentru gazde

11:27

Duel românesc în primul tur al WTT Star Contender Bangkok 2024, live în AntenaPLAY. Bernadette Szocs, direct în turul 2

10:56

Noutăţile din sport ale lunii iulie, în AntenaPLAY

10:47

Lovitura primită de Brazilia, înaintea sfertului de finală cu Uruguay, de la Copa America

10:40

Presa maghiară a făcut praf naţionala lui Edi Iordănescu, după România – Olanda 0-3: „Teribil de slabi”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic”
Citește și