Închide meniul

Marian Iancu sare în apărarea FCSB-ului: „În ultimii ani, trebuia să fie campioană de două ori!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 11 mai 2023, 10:28

Marian Iancu sare în apărarea FCSB-ului: În ultimii ani, trebuia să fie campioană de două ori!”

Marian Iancu sare în apărarea FCSB-ului

Marian Iancu / Hepta

Marian Iancu sare în apărarea FCSB-ului! Fostul patron al celor de la Poli Timișoara a analizat lupta la titlu, în actualul sezon de Liga 1. Acesta consideră că, în ultimii ani, FCSB ar fi trebuit să câștige campionatul de cel puțin două ori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În prezent, clasamentul Ligii 1 este condus de Farul Constanța. Locul secund este ocupat de FCSB, podiumul fiind completat de CFR Cluj.

Marian Iancu sare în apărarea FCSB-ului

Omul de afaceri consideră că FCSB a fost dezavantajată de greșelile arbitrilor, în ultimii ani, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu a mai reușit să cucerească titlul de campioană de o lungă perioadă.

Totodată, Marian Iancu spune că, în opinia sa, Neluțu Varga și Gigi Becali nu se vor retrage din fotbal, așa cum au anunțat.

„Fiecare cu obiectivele lui, fiecare cu intenția de a-și consolidat bugetul pentru la anul.

Reclamă

Nu cred că e atât de ușor să renunți, ești captiv în fotbal, am trăit asta pe pielea mea. Ai supărări la cald, dar uite că la rece, ușor, ușor, lucrurile se așează la loc în matca lor, vedem că nici domnul Varga, nici domnul Becali nu vor face pasul ăsta în afara scenei fotbalistice.

E o decizie unică, poți să o faci din diferite motive. Nu e rentabil și un om de afaceri ia o astfel de decizie cu greu, să fie împotriva patrimoniului propriu. Sunt lucruri care se întâmplă și care se vor mai întâmpla.

Nu e om de afaceri care să nu-și facă mai multe calcule, iar calculele sunt clare, e aritmetică. Pe lângă că e emoția colectivă care se adună în jurul unei echipe de fotbal. Nu e atât de ușor să provoci o astfel de mișcare.

Reclamă 4 / 0/3

CFR e un brand, cred că va merge înainte, va continua, nu are cum să dispară așa! Cred că tot domnul Varga va asigura resursele clubului, cedându-l unor apropiați. Lipsa de rezultate e vizibilă la CFR, lipsa atacanților, golurile prea puțin înscrise.

Încearcă să vină din poartă să marcheze, ceea ce e foarte greu. Administrația sportivă și cea a clubului e solidă, nu se pune problema așa, trebuie doar o completare a lotului și ei au experiența necesară să vină cu idei.

Ideea e să rămână în Europa, chiar dacă miza e să fie în Conference League. Nu cred că nu prind cupele europene. Competiția e acerbă, nimeni nu poate să o lase mai moale, nici Craiova, nici CFR și nici FCSB.

Eu am spus de acum două luni, de la prima mea intervenție aici, că echipa care vine cel mai tare din spate este FCSB-ul și cred și astăzi că e singura echipă care poate produce rezultate pozitive în competiția directă și indirectă cu Farul”, a declarat Marian Iancu, pentru fanatik.ro.

Marian Iancu: „În ultimii ani, FCSB trebuia să fie campioană de două ori!”

„FCSB avea nevoie de un antrenor, ar fi fost împotriva legii sportului să câștige fără antrenor. Acum e armonie, se vede în teren, au o dinamică la nivelul Farului, sunt mai eficienți în ultimul timp decât Farul.

FCSB e dezavantajată pentru că li s-a adăugat 0,5 puncte, dar cred și că Farului îi e greu să ia 6 puncte din meciurile cu CFR și Craiova.

Sunt probleme cu VAR-ul, sunt probleme de interpretare, poate e și o subordonare a arbitrului din teren. E un minus al normelor de aplicare a VAR-ului și se adaugă și slaba pregătire a multora dintre arbitri. Se sfidează evidența, vedem noi în afara VAR-ului, iar ei iau decizii nu curioase, clar tendențioase.

Reclamă

Sunt aceleași argumente pentru care în ultimii ani FCSB nu a luat campionatul de vreo două ori. FCSB trebuia să fie campioană de vreo două ori și au fost greșeli împotriva lor recunoscute de toată lumea, inclusiv de media.

Într-un fel sau altul e o balanță. CFR-ul simte că nu pot câștiga un campionat fără să marchezi, când ai probleme în atac, iar ei au cam tot bătut în acest sezon la limită. Chiar și-au făcut un titlu de glorie prin asta. Janga nu dă gol, Janga e cel mai slab atacant al echipelor din vârful campionatului, care se bat la titlu, iar ceilalți vin de departe.

Bîrligea vine de departe, Krasniqi dă și nu dă, face și faza defensivă foarte mult. Sunt multe lucruri pe care Dan Petrescu le-a observat, dar în același timp au fost și greșelile de arbitraj”, a mai spus Marian Iancu.

Recomandări
  • Marian Iancu sare în apărarea FCSB-ului
  • 57 de ani are Marian Iancu

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și