Închide meniul

„Penalty oferit cadou. E scandalos!” Ovidiu Burcă a răbufnit după înfrângerea suferită de Dinamo şi a vorbit despre demisie

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 noiembrie 2023, 20:46

Reclamă
„Penalty oferit cadou. E scandalos! Ovidiu Burcă a răbufnit după înfrângerea suferită de Dinamo şi a vorbit despre demisie

Ovidiu Burcă a răbufnit după înfrângerea suferită de Dinamo cu UTA

Ovidiu Burcă, la conferinţa de presă / AntenaSport

Ovidiu Burcă a răbufnit după înfrângerea suferită de Dinamo în deplasarea cu UTA, scor 1-2, în etapa a 15-a a Ligii 1. Antrenorul grupării din Ştefan cel Mare e sigur că a fost viciere de rezultat şi nu s-a ferit să vorbească despre demisie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dennis Politic a deschis scorul în minutul 8, dar „câinii” au fost egalaţi până la pauză. Micovschi a reuşit să îl învingă pe Golubovic în minutul 81. În prelungiri a avut loc cea mai încinsă fază. Arbitrul Andrei Moroiţă a acordat penalty, cu ajutorul var, după ce Josue Homawoo ar fi făcut henţ. Marcelo Freitas a stabilit rezultatul final în minutul 90+4.

Ovidiu Burcă a răbufnit după înfrângerea suferită de Dinamo cu UTA

Burcă nu îşi explică de ce arbitrul a acordat penalty pentru UTA în prelungirile partidei. E sigur că echipa lui nu merita să piardă.

E un ruşinos, un penalty primit total anapoda. Cred că nu se impunea, este împotriva jocului, împotriva spiritului jocului. Ceea ce s-a întâmplat la acea fază e scandalos. Din păcate plecăm fără puncte, suntem echipa care trebuia să câştige. Am avut multe ocazii să facem 2-0 şi din păcate se termină aşa cu acest penalty oferit cadou celor de la UTA. Continuă seria asta lungă de rezultate negative, din păcate.

Eu nu am ce să reproşez echipei ca spirit, ca determinare. Nu am foarte multe reproşuri să le fac. Avem foarte multe ocazii, în înscriem, dar astăzi plecăm cu un rezultat total nemeritat.

Reclamă

În ultimul timp am jucat bine, dar am primit goluri de la 30 de metri, în vinclu. Este o karmă pe care trebuie să o plătim. Am acumulat foarte puţine puncte, dar cine face o analiză trebuie să vadă cum am pornit în această campanie. Nu vreau să îmi caut alibiuri, dar dacă e să analizăm lucrurile vedem că sunt şi anumite aspecte obiective pentru care suntem aici.

Echipa a arătat atitudine, ăsta e spiritul, de acum înainte nu ne dorim să coborâm sub nivelul de acum. Nu am avut nicio discuţie, nu sunt omul care să renunţ, Dinamo m-a învăţat că nu trebuie să renunţ. Nu ne vedeţi resemnaţi… pierdem nemeritat astăzi, dar nu este nicio problemă dacă domniile lor consideră că trebuie să fiu îndepărtat, nu am o problemă să mă dau la o parte. Eu rezist. Niciodată de când m-am apucat de sport nu au venit uşor lucrurile. Au venit prin suferinţă şi aşa am ajuns la obiective. Nu vă faceţi griji pentru mine, eu rezist„, a declarat Ovidiu Burcă la digisport.ro.

Verdictul specialistului, după penalty-ul controversat din UTA – Dinamo 2-1

În minutul 89, arădenii au primit un penalty. Mingea a fost centrată în careu şi a părut a lovi mâna fundaşului central din Togo, Josue Homawoo. Jucătorii de la UTA au cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. La prima întrerupere a partidei, Andrei Moroiţă a aşteptat indicaţii din cabina VAR. După mai multe minute de întrerupere a jocului, „centralul” a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza. A urmărit reluările şi a decis că Josue Homawoo a făcut henţ în careu. A arătat imediat punctul cu var.

Reclamă 4 / 0/3

Marius Avram anunţă că decizia a fost una luată corect de arbitru. Chiar dacă nu a avut intenţia să joace mingea, fundaşul central a lui Dinamo a gafat şi trebuia să fie sancţionat.

Arbitrul se plasează destul de perpendicular pe fază. Vă rog să urmăriţi mâinile lui Homawoo, el joacă mingea cu mâna. El are deja mâna ridicată. Moroiţă şi-a dat seama şi a luat decizia foarte repede. În teren ar fi văzut faza dacă s-ar fi poziţionat mai bine şi nu perpendicular.

Legile jocului specifică că dacă mâna e ridicată deasupra umărului, chiar dacă nu are intenţia de a juca mâna, se acordă penalty. E decizia corectă luată în final„, a declarat Marius Avram pentru sursa citată anterior.

Şi Ionel Dănciulescu a reacţionat şi s-a revoltat după eroarea făcută de Josue Homawoo. „Cum să te duci cu mâna de maniera asta? Te duci la nivelul umărului, nu aşa„, a comentat fostul atacant al lui Dinamo.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:02 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 12:43 EXCLUSIVDarius Olaru nu a stat pe gânduri când a fost întrebat despre transferul spectaculos de la FCSB 12:07 Andrey Rublev, dezvăluire incredibilă după ce a câştigat titlul de la Madrid: „Sunt bolnav de opt sau nouă zile” 11:29 Ovidiu Ionescu – Wang Chuqin LIVE VIDEO (13:35, AntenaPLAY). Duel infernal la Saudi Smash 2024 contra liderului mondial 11:13 Verdictul lui Săpunaru, după ce Dan Şucu a anunţat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu la Rapid: „Îl cunoaşte toată lumea!” 10:36 FotoTransformarea radicală a lui Sabin Ilie! Fratele său l-a dat de gol: „Îl mai lua somnul, dar acum nu mai e aşa!” 10:24 Ofertă spectaculoasă din Liga 1 pentru Laurenţiu Reghecampf 10:23 Alexandru Băluţă, devastator înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Nu vreau să mai am vreodată o discuţie cu Rotaru” 9:51 FotoMădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea” 9:42 VIDEONebunie la Lisabona după titlul câştigat de Sporting! Cum au sărbătorit jucătorii Vezi toate știrile
Citește și