Închide meniul

Primăria Constanța a anunțat demolarea stadionului „Gheorghe Hagi”

Alex Ioniță Publicat: 28 iunie 2023, 18:34

Reclamă
Primăria Constanța a anunțat demolarea stadionului Gheorghe Hagi”

Primăria Constanța a anunțat demolarea stadionului „Gheorghe Hagi”

Noul stadion al celor de la Farul/ Facebook Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Primăria Constanţa a anunţat că demolarea stadionului “Gheorghe Hagi” va începe pe data de 10 iulie, iar în locul acestuia va apărea o arenă modernă cu o capacitate de peste 18.000 de locuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primăria Constanţa a anunţat că a emis autorizaţia de desfiinţare pentru construcţiile existente pe amplasamentul complexului situat pe strada Primăverii, iar demolarea efectivă a stadionului “Gheorghe Hagi” va începe pe 10 iulie şi va dura câteva luni, potrivit news.ro.

Primăria Constanța a anunțat demolarea stadionului „Gheorghe Hagi”. Pe locul stadionului se va construi o nouă arenă

Sursa citată a transmis că, după 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncţional unic.

“Lucrările vor începe de la partea superioară a construcţiilor spre bază. Bucată cu bucată, nivel cu nivel, respectând reglementările privind securitatea operaţiunilor de demolare. Construcţia arenei a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Puşchilă. A fost inaugurată pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacităţii arenei.

Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri. Va beneficia de funcţiunile şi suprafeţele necesare încadrării în categoria IV UEFA. De asemenea, se va construi un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Reclamă

Clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi UAT Constanţa şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanţat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcţii şi 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilităţi.

Încă un transfer realizat de Gică Hagi la Farul

Amine Benchaib este un mijlocaș cu dublă cetățenie, belgiană și marocană. Acesta are peste 60 de meciuri bifate în prima ligă din Belgia, evoluând în țara sa natală pentru Lokeren, Carleroi și Kortrijk. La CS Mioveni, Bechaib a evoluat din iarnă și până la terminarea sezonului. Acesta a fost transferat de argeșeni de la Kortrijk, și a reușit să marcheze trei goluri, în cele 19 partide în care a evoluat.

Reclamă 4 / 0/3

Fotbalistul a oferit și primele declarații în calitate de jucător al celor de la Farul. Acesta a dezvăluit că Gică Hagi l-a convins să semneze cu echipa campioană din Liga 1.

„Am avut o discuție cu antrenorul. M-a convins să semnez cu Farul. Știam deja echipa și am fost 100% decis să aleg această echipă. Cred că am luat decizia bună.

Nu am jucat niciodată la o echipă campioană, este ceva nou, iar acest lucru cred că mă va ajuta în viitor. Toți visăm să jucăm în Champions League. Va fi o provocare importantă și sper să realizăm ceva frumos”, a declarat Amine Benchaib, pentru pagina de Youtube a celor de la Farul.

Pentru Farul, urmează „dubla” cu Sheriff Tiraspol din primul tur preliminar din Champions League. Primul meci se va disputa pe 12 iulie, la Constanța.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:35 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug a deschis scorul! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și