Închide meniul

Probleme mari financiare pentru o echipă care se luptă pentru primele locuri în Liga 1! A pus drepturile TV gaj!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 2 februarie 2024, 16:24

Probleme mari financiare pentru o echipă care se luptă pentru primele locuri în Liga 1! A pus drepturile TV gaj!

Probleme mari financiare pentru o echipă care se luptă pentru primele locuri în Liga 1

FC Hermannstadt, la un meci cu FCSB / Mediafax_Foto-Alexandru_Dobre via Hepta

Probleme mari financiare pentru o echipă care se luptă pentru primele locuri în Liga 1, FC Hermannstadt. Echipa sibiană, aflată pe locul 7 în Liga 1, are datorii considerabile şi şi-a cesionat drepturile TV.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit fanatik.ro, Hermannstadt, echipă aflată în insolvenţă din septembrie 2021, a contractat un împrumut de 400.000 de euro pe care l-a garantat cu drepturile TV din sezonul viitor. Vânzarea lui Baba Alhassan la FCSB pentru 600.000 de euro a reprezentat un răgaz financiar pentru echipa sibiană, dar aceasta a mai avut nevoie de bani.

Probleme mari financiare pentru o echipă care se luptă pentru primele locuri în Liga 1

Administratorul judiciar al lui FC Hermannstadt a informat judecătorul sindic că Adunarea creditorilor a decis la data de 15 ianuarie contractarea respectivului împrumut.

”Aprobarea contractării unui împrumut financiar în sumă de 1.950.748 lei fără dobândă din care comisionul de acordare reținut de finanțator este de 7,7277% din suma acordată, având garanție mobiliară din partea asociației cesiunea drepturilor TV aferente perioadei 2024-2025”, se arată în informarea clubului, potrivit sursei citate.

Hermannstadt speră să intre în play-off, ceea ce i-ar uşura situaţia financiară. Drepturile TV ar fi mai mari dacă echipa sibiană se va clasa între primele 6 la finalul campionatului.

Reclamă

Hermannstadt – FC Botoşani 2-0. Echipa lui Iftime rămâne pe ultimul loc în Liga 1, în timp ce sibienii se apropie de play-off

Hermannstadt – FC Botoşani 2-0, într-un meci disputat duminică în Liga 1. Golurile partidei au fost marcate de Balaure, în minutele 10 şi 50.

În urma acestui meci, FC Botoşani a rămas pe ultimul loc în Liga 1. Echipa patronată de Valeriu Iftime are doar 15 puncte, obţinut în 23 de etape. Moldovenii au un punct mai puţin decât Dinamo, aflată pe locul 15 în Liga 1.

Hermannstadt e pe locul 7 acum în Liga 1, cu 32 de puncte obţinute în 23 de etape. Pe 6 este Sepsi, care are 33 de puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruţ – Balaure (Oroian ’71), Mino, Murgia (Biceanu ’82), Jipa (Ciubotaru ’71) – Iancu (Fonseca ’25, Antoche ’82)), Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu

FC Botoşani: Ducan – R. Benzar, Sadiku, Miron, Ţigănaşu – Filip, Dican (Dragu ’74), Mitrov (Dragomir ’59) – Kaprof (L. Fulop ’31), Ilicic (Friday ’46), Caputa Ferreira (Cioiu ’74). Antrenor: Bogdan Andone

Balaure, erou pentru Hermannstadt în meciul cu FC Botoşani

Cartonaşe galbene: Paraschiv ’52, Fonseca ’53, Mino ’58 / Ţigănaşu ’24, Benzar ‘81

Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Orbuleţ, Alexandru Ioan Corb – Bogdan Dumitrache

Camera VAR: Andrei Chivulete, Iuliana Demetrescu

Observatori: Marcel Savaniu, Claudiu Boaru

Duminică mai au loc în Superliga partidele Poli Iaşi – Universitatea Cluj (ora 17.00) şi Universitatea Craiova – FCSB (ora 20.00).

Reclamă

Mihai Stoica, reacţie genială după ce Alex Chipciu a marcat în U Cluj – FC Hermannstadt! Cum l-a numit pe mijlocaş

Mihai Stoica a avut o reacţie genială după ce Alex Chipciu a marcat în U Cluj – FC Hermannstadt 2-1. Fostul jucător al celor de la FCSB a marcat golul egalizator al meciului de pe Cluj Arena în minutul 65, la doar trei minute după ce jucătorii lui Marius Măldăruşanu au deschis scorul.

Partida dintre U Cluj şi FC Hermannstadt a fost urmărită şi de Mihai Stoica, preşedintele Consiliului de Administraţie al celor de la FCSB.

Chiar dacă încă se află cu FCSB în Turcia, care încă nu şi-a încheiat cantonamentul, Mihai Stoica urmăreşte cu atenţie evenimentele din Liga 1. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FCSB s-a bucurat la golul marcat de Alex Chipciu în meciul U Cluj – FC Hermannstadt şi l-a numit „Rocky”, pe fundalul coloanei sonore din celebrul film, alături de inimi în culorile FCSB-ului şi ale celor de la U Cluj.

Golul marcat de Alex Chipciu în meciul de pe Cluj Arena a fost al cincilea pentru el în acest sezon de Liga 1 şi al şaselea în toate competiţiile. Căpitanul celor de la U Cluj mai are în cont şi patru pase decisive în actuala stagiune.

Vara trecută, Alex Chipciu a fost aproape de a semna cu FCSB. Chiar Mihai Stoica a insistat pentru revenirea lui Chipciu la formaţia roş-albastră. În cele din urmă, el a refuzat ofertă şi a dezvăluit la finalul anului trecut de ce nu a revenit la FCSB.

„Am fost foarte aproape de o revenire în București. Într-o seară am zis că e gata, că mă întorc cu siguranță. Eram prin vacanță și vorbisem cu MM, eram convins că o să mă întorc. Apoi punând în balanță toate lucrurile, familia, școli, grădinițe… eram cam greu, era cam din scurt. Am zis că e mai bine să continui aici. Dar aveam motivația de a te lupta acolo sus. La vârsta mea nu se mai pune problema de bani”, declara Alex Chipciu, potrivit sport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și