Închide meniul

Adevăratul motiv din spatele refuzului Alex Chipciu de a reveni la FCSB: „E mai important decât toţi banii!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 decembrie 2023, 10:14

Adevăratul motiv din spatele refuzului Alex Chipciu de a reveni la FCSB: „E mai important decât toţi banii!

Adevăratul motiv din spatele refuzului Alex Chipciu de a reveni la FCSB

Alex Chipciu, în timpul unui meci U Cluj - FCSB / Profimediaimages

Au apărut noi detalii despre adevăratul motiv din spatele refuzului Alex Chipciu de a reveni la FCSB. Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani trăieşte „a doua tinereţe” la U Cluj. Are 4 goluri şi 4 pase decisive în această ediţie a Ligii 1 şi face cel mai bun sezon al său din ultimii ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chipciu a fost la un pas de a semna, în vară, cu FCSB. Mihai Stoica a insistat şi puţin a lipsit să îl convingă. Totuşi, preşedintele Consiliului de Administraţie al vicecampioanei României s-a lovit, în ultimul moment, de un refuz.

Adevăratul motiv din spatele refuzului Alex Chipciu de a reveni la FCSB

Alex Chipciu s-a întors în 2020 în România şi anunţă că se simte excelent la Cluj-Napoca. A ales să refuze propunerea primită de la FCSB pentru a „binele” familiei. Patru fetiţe are jucătorul cu 46 de selecţii la naţională.

Atunci când jucam la FCSB nu îmi trecea prin cap că o să mai joc în altă parte, în România. Mă gândeam cu soția că am jucat numai în orașe frumoase, am fost privilegiat. Am o poveste de la Praga, prin 2015, am fost în vacanța. Mă gândeam cum ar fi să joc acolo, stadionul e aproape de centru, cu un parc frumos. Cumva și culorile erau la fel. Și am ajuns, nu știu dacă a lucrat și subconștienul. Mă simt bine aici, Clujul a progresat, fetele nu mai vor să plece, nici soția.

Am fost foarte aproape de o revenire în București. Într-o seară am zis că e gata, că mă întorc cu siguranță. Eram prin vacanță și vorbisem cu MM, eram convins că o să mă întorc. Apoi punând în balanță toate lucrurile, familia, școli, grădinițe… eram cam greu, era cam din scurt. Am zis că e mai bine să continui aici. Dar aveam motivația de a te lupta acolo sus. La vârsta mea nu se mai pune problema de bani.

Reclamă

Dar vreau să subliniez că varianta de a rămâne la Cluj nu a fost așa… hai că rămân și eu pe aici. Mă simt bine, nu mă gândeam ca la vârsta asta să mai am energie și entuziasm. Și când am venit la CFR Cluj, exista posibilitatea să mă duc în Turcia, dar nu voiam ca fetele să rămână în țară, iar eu să stau singur pe acolo. Am ales să rămân acasă și, chiar dacă fotbalistic nu a fost chiar cum îmi doream, faptul că m-am câștigat pe mine e mai important decât toți banii și performanța„, a declarat Alex Chipciu la sport.ro.

Chipciu a jucat între 2011 şi 2016 la echipa lui Gigi Becali şi a obţinut performanţe remarcabile. A câştigat trei titluri la rând (2013, 2014, 2015), o Cupă a României, o Supercupă şi două Cupe ale Ligii. De trei ori a devenit campion în România şi cu CFR Cluj.

Alex Chipciu a vorbit despre trecutul „stelist”, după Dinamo – U Cluj 0-1

Chipciu s-a bucurat la maximum de victoria reuşită de U Cluj în deplasarea cu Dinamo şi a vorbit despre trecutul său în tricoul rivalei „câinilor”.

Reclamă 4 / 0/3

(Ce gust mai au victoriile cu Dinamo?) Au gust frumos, mi-a plăcut mereu să joc împotriva lui Dinamo. Când eram mic eram stelist înfocat şi era ura asta, dar acum pot să îi şi respect cu maturitatea pe care o am. Mă bucur că am câştigat.

Noi ne gândim la noi, într-adevăr suporterii sunt înfrăţiţi. Rivalitatea de la Steaua – Dinamo, sau FCSB – Dinamo e alta… dar pentru noi e o victorie colosală. Probabil nu se gândea nici cel mai optimist suporter să fim acolo în clasament.

Cred că era una dintre ultimele şanse pentru ei, terenul de rugby, mă aşteptam să fie un meci foarte greu. Într-adevăr, azi am câştigat cu şansă. Pe terenul ăsta e greu să joci fotbal, asta e clar… fără a căuta scuze.

Ideea e să ne propunem încontinuu lucruri cât mai mari. Ne onorează poziţia din clasament, nu ne lăsăm duşi de val să credem că suntem Barcelona„, a declarat Alex Chipciu după succesul cu Dinamo.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Rapid – Universitatea Craiova, 20:30, LIVE TEXT. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Echipele de start 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:08 Ronnie O’Sullivan, en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial! „Racheta” continuă cursa pentru recordul absolut 17:37 Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea 16:55 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 29 aprilie 2024 16:48 Iga Swiatek – Sara Sorribes 6-1, 6-0! Liderul mondial, în sferturi la Madrid, după 67 de minute 16:41 Dennis Man a primit verdictul din partea medicilor! Cât va lipsi internaţionalul român Vezi toate știrile
Citește și