Închide meniul

Programul Ligii 1, din sezonul 2023-2024! Cum arată prima etapă a noului sezon! Duel Mititelu – Gigi Becali

Viviana Moraru Publicat: 27 iunie 2023, 16:10 / Actualizat: 6 iulie 2023, 21:44

Reclamă
Programul Ligii 1, din sezonul 2023-2024! Cum arată prima etapă a noului sezon! Duel Mititelu – Gigi Becali

Programul Ligii 1, din sezonul 2023-2024

Duel în partida dintre Farul şi FCSB/ Profimedia

Programul Ligii 1, din sezonul 2023-2024, a fost stablit astăzi. FC U Craiova 1948 – FCSB şi Dinamo – Universitatea Craiova sunt derby-urile primei etape.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragerea la sorţi propriu-zisă a fost precedată de decernarea premiilor pentru „Echipa anului”, „Jucătorul anului” şi „Antrenorul anului”.

Programul Ligii 1, din sezonul 2023-2024! Cum arată prima etapă

Hermannstadt – Farul

CFR Cluj – Poli Iaşi

Oţelul Galaţi – UTA

Reclamă

Dinamo – Universitatea Craiova

FC U Craiova 1948 – FCSB

Rapid – Sepsi

Reclamă 4 / 0/3

Petrolul Ploieşti – Universitatea Cluj

FC Voluntari – FC Botoşani

Update 16:25: Gică Hagi a primit premiul pentru antrenorul sezonului 2022 – 2023.

Update 16:21: Denis Alibec a fost desemnat jucătorul stagiunii precedente.

Update 16:13: Cum arată echipa ideală a sezonului precedent (4-4-2): Aioani – Manea, Larie, Yuri, Borza – Deac, Băluţă, Şut, Coman – Alibec, Dugandzic

Ştirea iniţială.

Reclamă

Noul sezon de Liga 1 va debuta în week-end-ul 15-16 iulie, şi va lua sfârşit pe 2 iunie 2024, după ce şi meciurile de baraj se vor desfăşura.

În noul sezon de Liga 1, la fel ca şi în precedentul, vor participa 16 echipe. Dinamo, Poli Iaşi şi Oţelul fiind noutăţile faţă de stagiunea precedetă. CS Mioveni, Chindia şi FC Argeş au retrogradat în eşalonul inferior.

Formatul rămâne acelaşi, sezonul regular se va disputa tur-retur, la fel ca şi play-off-ului. Play-out-ul se va disputa doar în format tur.

Play-off-ul şi play-out-ul vor debuta pe data de 16 martie, ultima etapă fiind programată pe data de 26 mai 2024.

Vacanţa de iarnă din Liga 1 va fi în perioada 21 decembrie – 22 ianuarie, şi se va mai întrerupe odată cu meciurile echipelor naţionale, în septembrie, octombrie, noiembrie şi martie 2024.

În acest an, ţintarul meciurilor va fi stabilit după ce a fost adoptată regula Popovici, regulă prin care se va evita ca o echipă să joace trei meciuri la rând în deplasare.

Farul, FCSB, CFR Cluj şi Sepsi, în competiţiile europene

Farul se va duela cu Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar din Champions League. Campioana României îşi începe parcursul european contra echipei care o învingea în urmă cu aproape doi ani pe Real Madrid.

Echipa lui Gheorghe Hagi va juca partida tur pe teren propriu, pe 12 iulie, urmând ca partida retur să se dispute pe 18/19 iulie, în Republica Moldova.

Sheriff Tiraspol este adversara celor de la Farul din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana din Republica Moldova a câştigat recent titlul cu numărul 20 din istoria sa în campionatul din Moldova, dar şi a 12-a Cupă a Moldovei. Clubul a fost fondat pe 4 aprilie 1997.

Sezonul trecut, Sheriff Tiraspol a evoluat în grupele Europa League, acolo unde a făcut parte dintr-o grupă cu Manchester United, Real Sociedad şi Omonia. Sheriff a încheiat grupa pe locul 3 şi a ajuns în primăvara Conference League, acolo unde şi-a încheiat parcursul în optimile de finală, moldovenii fiind eliminaţi de Nice, cu 4-1 la general.

De cealaltă parte, FCSB se va duela cu CSKA 1948, CFR Cluj va da piept cu Adana Demirspor, în timp ce Sepsi va încerca să-i elimine pe bulgarii de la CSKA Sofia.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și