Închide meniul

Rapid – CFR Cluj 2-1! Adi Mutu l-a învins pe Dan Petrescu! Penalty-ul controversat transformat de Marko Dugandzic a decis derby-ul din Giuleşti

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 octombrie 2022, 23:00

Rapid – CFR Cluj 2-1! Adi Mutu l-a învins pe Dan Petrescu! Penalty-ul controversat transformat de Marko Dugandzic a decis derby-ul din Giuleşti

Marko Dugandzic

Marko Dugandzic, după un gol marcat pentru Rapid / Facebook FC Rapid 1923

Rapid – CFR Cluj 2-1. Derby-ul „de foc” din runda a 16-a din Liga 1 a fost în format live text, pe AS.ro. Giuleştenii au reuşit să învingă campioana României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapid s-a distanţat la patru puncte faţă de CFR Cluj, însă arădenii au două meciuri în minus. Cristi Săpunaru şi Marko Dugandzic i-au adus toate cele trei puncte lui Adi Mutu. Karlo Muhar a marcat pentru clujeni.

Rapid – CFR Cluj 2-1

Rapid a reuşit să deschidă scorul prin Cristi Săpunaru. Căpitanul giuleştenilor a transformat un penalty scos de Kevin Luckassen, în minutul 34.

Ulterior, în repriza secundă, Karlo Muhar a reuşit şi egaleze, după cornerul executat perfect de către Ciprian Deac. Mijlocaşul lui Dan Petrescu a marcat printr-o lovitură de cap.

În minutul 71, Rapid a beneficiat de lovitură de la 11 metri, după un duel purtat de Andrei Burcă şi Marko Dugandzic. Arbitrul Cătălin Popa nu a consultat arbitrajul video, iar Marko Dugandzic a transformat fără emoţii, un penalty controversat.

Reclamă

Rapid ajunge la 32 de puncte, graţie succesului cu CFR Cluj, şi îşi păstrează seria invincibilităţii pe teren propriu. Pentru trupa lui Adi Mutu urmează duelul cu FCSB, din runda viitoare, iar pentru CFR Cluj urmează duelul decisiv din Conference League, cu Ballkani.

Final! Rapid – CFR Cluj 2-1! Giuleştenii ies învingători din partida cu trupa lui Dan Petrescu, şi îşi consolidează locul secund în clasamentul Ligii 1.

Min. 90+4: Bară Rapid! Mattias Kait şutează în portarul Scuffet, iar mingea ricoşează în bara laterală a porţii arădenilor!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 71: GOL Rapid! Marko Dugandzic transformă un penalty comis de Andrei Burcă!

Min. 68: Andrei Burcă şi Marko Dugandzic au un duel în careu, iar centralul Cătălin Popa dictează penalty pentru giuleşteni!

Min. 54: GOL CFR Cluj! Karlo Muhar a reuşit să egaleze, printr-o lovitură de cap, din cornerul executat perfect de către Ciprian Deac!

Min. 45+4: Ocazie Rapid! Alex Ioniţă ar fi putut duce scorul la 2-0, însă şutează în portarul Scuffet, după un contraatac fulger al giuleştenilor!

Min. 43: Ocazie Rapid! Kevin Luckassen încearcă să finalizeze printr-o execuţie de călcâi, însă ratează!

Min. 35: GOL Rapid! Cristi Săpunaru transformă magistral un penalty şi o duce pe Rapid în avantaj, în derby-ul cu CFR Cluj!

Min. 34: Penalty pentru Rapid! Cătălin Popa dictează lovitură de la punctul cu var, după e a consultat arbitrajul video!

Reclamă

Min. 34: Arbitrul Cătălin Popa merge la VAR pentru a verifica un posibil penalty pentru Rapid. Portarul lui CFR Cluj, Scuffet, respinge balonul, şi îl faultează pe Kevin Luckassen, care se resimte.

Min. 17: Ocazie Rapid! Kevin Luckassen rateză o şansă importantă, şutând în portarul campioanei, după o pătrundere în careu a lui Emmers.

Min. 12: Gol anulat pentru CFR Cluj. Reuşita lui Malele a fost anulată pe motiv de offsaid, după consultarea arbitrajului video!

Min. 1: Începe meciul dintre Rapid şi CFR Cluj!

Echipele de start:

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais – Kait, Al. Albu, Emmers – Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II
Rezerve: Drăghia – Fl. Ștefan, Crepulja, Ignat, Iacob, A. Ciobanu, Pănoiu, Dugandzic, Vojtus
Antrenor: Adrian Mutu

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Braun – Boateng, Muhar, Bordeianu – Petrila, Malele, C. Deac
Rezerve: Bălgrădean – R. Bălan, Kolinger, Hoban, Cvek, Roger, Birligea, Mistrati, Janga
Antrenor: Dan Petrescu

Trupa lui Dan Petrescu este neînvinsă de şapte etape, dar vine după cea mai drastică înfrângere din 2022. CFR a pierdut fără drept de apel joi, în UEFA Conference League, cu Sivasspor. Campioana României a cedat cu 0-3 şi şi-a diminuat şansele de a accede în „primăvara europeană”. E nevoită să câştige săptămâna viitoare, cu Ballkani, motiv pentru care „Bursucul” ar putea să îşi menajeze mai mulţi titulari.

Preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a şi dezvăluit că vor fi schimbări în primul 11. Totuşi, Adi Mutu nu se aşteaptă ca Petrescu să mizeze pe rezerve în Giuleşti.

Mutu: „Nu suntem nou-veniţi în fotbal!”

(Reporter: Probabil CFR Cluj va folosi echipa a doua, e o şansă pentru Rapid?) Nu ştiu, eu la un club de avengura CFR-ului aş evita să spun echipa a doua pentru că sunt jucători valoroşi toţi. Acum ce echipă va folosi Dan Petrescu, vom vedea. Nu ştiu. Nu e niciun avantaj pentru noi că ei joacă şi în această săptămână, şi în săptămâna viitoare în Conference pentru că întâlnim o echipă care e învăţată cu o grămadă de meciuri pe parcursul unui sezon.

Are jucători experimentaţi, antrenorul lor este foarte experimentat şi priceput la ceea ce face, deci… presiunea bineînţeles e pe ei, pentru că sunt câştigători, dar şi pe noi pentru că jucăm acasă.

Nu ştiu dacă să cred sau nu ceea ce declară domnul Balaj (n.r. că prioritar este meciul din Conference League) pentru că mi-e greu să cred că ei vor veni aici şi vor face doar act de prezenţă. Din contra, poate e o declaraţie care să ne relaxeze pe noi, dar nu se va întâmpla acest lucru. Nu suntem nici noi nou-veniţi în fotbal şi ştim că anumite declaraţii sunt făcute pentru a atinge un anumit scop”, a declarat Adi Mutu la conferinţa de presă.

În tur, CFR Cluj s-a impus la limită, scor 1-0. Rapid a ratat un penalty în minutele de prelungiri, prin Alexandru Albu. În sezonul precedent, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile. Atât Rapid, cât şi CFR, au câştigat meciurile de pe teren propriu.

Mario Camora ratează derby-ul Rapid – CFR Cluj

Mario Camora a fost operat, la Cluj-Napoca, în ziua derby-ului Rapid – CFR Cluj. Fundaşul de 35 de ani a suferit o criză de apendicită acută la Bucureşti şi a suferit o intervenţie chirurgicală.

Căpitanul campioanei României nu şi-a dorit să fie operat la Spitalul Universitar din Capitală şi a ajuns de urgenţă la Cluj.

Mario Camora a fost operat astăzi cu succes la Cluj-Napoca! Căpitanul nostru a suferit în această dimineață o intervenție laparoscopică în urma unei crize de apendicită acută.

Mulțumim personalului medical de la Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. O. Fodor” (Medicală lll) care l-a operat, în special doamnei doctor Conf. Iancu Dana, dar și celor de la Spitalul Universitar din București care i-au acordat în primă fază asistență medicală.

Multă sănătate, căpitane! Îți dorim recuperare rapidă și te așteptăm cât mai repede alături de noi!„, este mesajul transmis de CFR Cluj pe reţelele sociale.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și