Închide meniul

Rapid l-a transferat pe Kevin Soni! Cine este atacantul care trebuie să-l facă uitat pe Marko Dugandzic

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 septembrie 2023, 20:48

Reclamă
Rapid l-a transferat pe Kevin Soni! Cine este atacantul care trebuie să-l facă uitat pe Marko Dugandzic

Rapid l-a transferat pe Kevin Soni

Kevin Soni, prezentat la Rapid / Facebook FC Rapid

Rapid şi-a găsit atacant şi l-a transferat pe Kevin Soni. Camerunezul în vârstă de 25 de ani a semnat un contract valabil pe două sezoane şi a fost prezentat oficial de giuleşteni. El trebuie să îl facă uitat pe golgheterul Marko Dugandzic, care a fost vândut cu 2 milioane de euro la Al-Tai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapid şi-a întărit atacul cu un internaţional camerunez, Kevin Soni, jucător ce a evoluat în ultimul sezon în prima ligă elenă, la Asteras Tripoli, a anunţat clubul giuleştean. Cristiano Bergodi va avea concurenţă pentru Albion Rrahmani.

Rapid l-a transferat pe Kevin Soni

În vârstă de 25 de ani, Soni a semnat un contract valabil pe două sezoane şi va purta numărul 93, anunţă news.ro.

Este o mare plăcere să fiu aici, este un club foarte mare. Ştiu că în Bucureşti sunt trei echipe importante şi că Rapid este cea mai frumoasă echipă, cu cei mai tari suporteri. Abia aştept să debutez în Giuleşti şi să realizăm lucruri importante împreună”, a declarat noul atacant al Rapidului.

Reclamă

Născut în Douala, cel mai mare oraş din Camerun, Kevin s-a mutat în copilărie în Franţa. Aici, a început fotbalul la Girondins Bordeaux, iar în 2015 şi-a făcut debutul la prima echipă, într-o partidă de Cupa Franţei contra lui PSG.

În 2016, Soni a fost împrumutat la FC Pau, iar un sezon mai târziu a fost transferat la Girona, de unde a fost împrumutat la Peralada. Revenit la Girona, camerunezul a debutat în LaLiga într-un meci cu Real Sociedad, în 2018. 8 meciuri a bifat atacantul pentru prima echipă a lui Girona, de unde a mai fost împrumutat la Espanyol B, Villareal B şi Celta Vigo B.

În 2021, Kevin a semnat un contract pe trei sezoane cu grecii de la Asteras Tripoli, unde a avut un prim sezon bun, cu 6 goluri marcate în 29 de meciuri. În stagiunea următoare, camerunezul a fost împrumutat în prima ligă turcă, la Hatayaspor, unde a apucat să joace numai trei partide. A urmat cutremurul tragic din Turcia, când Hatayaspor a fost nevoită să se retragă din campionat, iar Soni a fost împrumutat la Adana Demirspor, unde nu a apucat să evolueze. Kevin a avut şi ghinionul a două accidentări în ultimul sezon, când a fost forţat să stea patru luni pe bară, din cauza a două accidentări.

Reclamă 4 / 0/3

Vârful camerunez a jucat un meci la echipa naţională, pe 25 martie 2022, în calificările pentru Campionatul Mondial, contra Algeriei, partidă câştigată de Camerun, cu 1-0. Din această vară, Kevin Soni a rămas liber de contract, iar Rapid l-a transferat pentru a acoperi locul lăsat de plecarea lui Marko Dugandzic, la Al-Tai.

Cotat la 600.000 de euro pe transfermarkt.com, Soni a mai evoluat în cariera sa la Peralada, Girona, Espanyol B, Villarreal B, Celta Vigo B, Asteras Tripoli, Hatayspor şi Adana Demirspor.

Astfel, Rapid se va baza pe trei atacanţi centrali, Albion Rrahmani, Alexandru Stan şi Kevin Soni.

Marko Duganzic a fost prezentat oficial de Al-Tai

Marko Duganzic a fost prezentat oficial de Al-Tai. Golgheterul din sezonul trecut de Liga 1 s-a despărțit de Rapid în această perioadă de mercato.

Atacantul croat a fost vândut de către giuleșteni în Arabia Saudită, la Al-Tai. La echipa care a fost pregătită de Mirel Rădoi, Dugandzic va fi coleg cu Andrei Cordea, care a plecat de la FCSB tot în această perioadă de transferuri.

După ce a fost prezentat de saudiți, Duganzic a făcut o postare pe rețelele de socializare, iar în descrierea acesteia a transmis primele cuvinte de la noua sa echipă. Mesajul postat de acesta a fost: „Sunt fericit și mândru pentru că fac parte din echipa Al-Tai!”.

După transferul fotbalistului croat, Rapidiștii au încasat suma de 2 milioane de euro. În tricoul formației de sub podul Grant, Marko Duganzic a reușit să câștige titlul de golgheter în sezonul trecut de Liga 1, cu 22 de goluri marcate.

Reclamă

Atacantul a ajuns în Giulești în anul 2022, de la CFR Cluj, pentru suma de 400.000 de euro. Astfel, echipa pregătită de Cristiano Bergodi a făcut un profit considerabil de pe urma vânzării acestuia.

În cariera sa a mai jucat pentru NK Osijek, Ternana, Matera, FC Botoșani și Sochi. În momentul de față este cotat la suma de 2,5 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Citește și:

E Alexandru Chipciu un transfer potrivit pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:37 Ianis Hagi, cel mai bun jucător de la Alaves, în duelul cu Real Madrid! Reacţia fiului „Regelui”, după evoluţia stelară 0:34 Nota primită de Radu Drăguşin în Tottenham – Manchester City 0-2! Fundaşul român a avut intervenţia serii la Londra 0:25 Real Madrid – Alaves 5-0! Campioana din La Liga, victorie categorică! Ianis Hagi, cel mai bun jucător al oaspeţilor 14
mai
23:57
Tottenham – Manchester City 0-2! „Cetăţenii”, pas uriaş spre titlul din Premier League! Radu Drăguşin a fost titular
14
mai
23:48
Răsturnare de situaţie în cazul transferului lui Florinel Coman! Anunţul lui Mihai Stoica: „Nu s-a primit nicio ofertă!”
14
mai
23:09
Jude Bellingham, gol spectaculos sub privirile lui Ianis Hagi! Englezul a ajuns la cifre fabuloase la Real Madrid
14
mai
23:04
Radu Drăguşin, intervenţie colosală în Tottenham – Manchester City! Jucătorii lui Spurs s-au bucurat ca la gol
14
mai
23:00
AS.ro | Gabriel Grecescu va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie din lumea şahului
14
mai
22:09
„Fiul unei legende!” Reacţia de milioane a spaniolilor de la Marca, după ce Ianis Hagi a fost titularizat contra lui Real Madrid
14
mai
22:05
Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate”
Vezi toate știrile
Citește și