Închide meniul

Regula „celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată. Anunţul făcut de Mihai Covaliu. „Ar fi trebuit făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor sportive”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 13 iulie 2022, 16:00

Regula „celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată. Anunţul făcut de Mihai Covaliu. „Ar fi trebuit făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor sportive

Regula "celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată.

Eduard Novak. în timpul unui interviu / Hepta

Regula „celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată. Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, că regula „celor 40 la sută” emisă de ministrul sportului trebuia discutată, în prealabil, cu preşedinţii de federaţii implicate. El a spus că, din câte a înţeles, zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare a acestui ordin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Ar fi trebuit făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor sportive naţionale care sunt implicaţi direct în această decizie, şi aici mă refer în primul şi în primul rând la sporturile de echipă. Am înţeles că zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare a acestui ordin, care se doreşte a aduce un plus de valoare şi de participare a sportivilor din România. E clar, însă, că ordinul trebuia putin mai bine pregatit!”, a spus Covaliu.

Regula „celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată

Mihai Covaliu a recunoscut că iniţiativa ministrului Novak ar putea avea efecte bune: “În momentul în care vom pregăti lucrurile foarte bine e clar că se vor simţi efectele, dar nu pe termen scurt ci pe termen lung, pentru că nimic nu se poate face peste noapte”.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

Reclamă

CFR Cluj începe războiul în Superliga și e pregătită să dea în judecată FRF

CFR Cluj e pregătită să dea în judecată FRF, după ce Eduard Novak a anunțat o lege istorică pentru sportul românesc. Ministrul Sportului susține că la competițiile naționale, „cel puțin 40% dintre sportivii prezenți pe teren vor trebui să fie români”.

„Nu știu dacă FRF a știut de această decizie. LPF și cluburile din Liga 1 nu au avut cunoștință despre așa ceva. Ne-am trezit cu asta! Pentru noi, competiția a început, am format lotul de jucători. Probabil astăzi apare ordinul publicat în Monitorul Oficial, iar noi mâine jucăm Supercupa. Această decizie creează mari prejudicii în acest moment, habar nu aveam de ea. Noi am lucrat la transferuri de jucători din luna noiembrie.

Regulamentul Federației e Biblia fotbalului românesc. Noi trebuie să jucăm după ROAF. Dacă apare o modificare legislativă, FRF și LPF ar trebui să-și adapteze regulamentul conform legii. După ce s-a stabilit în Comitetul Executiv, cluburile trebuie să respecte noul regulament. Ca să fie modificat regulamentul, trebuie să fie votat în Adunarea Generală.

Reclamă 4 / 0/3

Este imposibil să respectăm în acest moment acel ordin, cu toată bunăvoința. Cel mai probabil, dacă decizia va fi aplicată, vom apela la instanță. Ordinul de ministru poate fi atacat în contencios administrativ. Să nu uităm că am câștigat un proces cu FRF, pe o speță similară”, a spus Cristi Balaj.

Recomandări
  • Regula „celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată
  • CFR Cluj e pregătită să dea în judecată FRF

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” Vezi toate știrile
Citește și