Închide meniul

Toni Petrea îl apără pe Dan Petrescu după umilința cu FC Pyunik: „CFR Cluj ar fi mai slabă fără el!”

Alexandru Ivan Publicat: 16 iulie 2022, 17:35

Reclamă
Toni Petrea îl apără pe Dan Petrescu după umilința cu FC Pyunik: „CFR Cluj ar fi mai slabă fără el!

Toni Petrea e antrenorul lui FCSB

Toni Petrea, la antrenamentul lui FCSB / Hepta

Toni Petrea a sărit să-l apere pe Dan Petrescu, după ce antrenorul lui CFR Cluj a fost făcut vinovat pentru rușinea cu FC Pyunik, în urma căreia campioana României a fost eliminată din preliminariile Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După înfrângerea suferită de CFR Cluj cu FC Pyunik, în spațiul public a apărut informația că Neluțu Varga s-a hotărât să rupă colaborarea cu Dan Petrescu. Toni Petrea crede că ar fi o greșeală din partea ardelenilor să renunțe la „Bursuc”.

Toni Petrea îl apără pe Dan Petrescu după umilința cu FC Pyunik: „CFR Cluj ar fi mai slabă fără el!”

„Mi se pare cam dur termenul de rușine. Dar nu e plăcut când părăsești competiția din primul tur și nu e plăcut pentru nimeni. Ei știu mai bine și nu pot eu să mă pronunț. Mă concentrez să avem parte de o asemenea surpriză neplăcută, pentru că pentru mine asta a fost eliminarea CFR-ului.

Cred că CFR ar fi mai slabă fără Dan Petrescu. E un antrenor cu experiență, care știe ceea ce își dorește să facă la o echipă și ar fi un minus pentru ei”, a spus Toni Petrea, la ultima conferință de presă.

Dan Petrescu are în contract o clauză de 400.000 de euro pe care patronul Neluțu Varga va fi obligat s-o plătească dacă va decide să-l demită.

Reclamă

După ce a fost eliminată în turul 1 preliminar al UEFA Champions League, CFR Cluj a fost „retrogradată” direct în preliminariile Conference League. Campioana României va da piept în turul 2 al competiției cu formația semi-profesionistă Inter Club d’Escaldes, care în sezonul precedent a cucerit titlul în Andorra.

Dan Petrescu a dezvăluit când va pleca de la CFR Cluj

Petrescu spune că are „geanta făcută” în cazul în care conducerea va decide să-l dea afară. Totuși, „Bursucul” a dezvăluit că momentan se bucură de toată susținerea oficialilor și este convins că echipa sa își va reveni după înfrângerea-șoc și va câștiga un nou titlu.

„(N.r. – A fost vreun moment în care v-aţi gândit să renunţaţi?) Nu! În niciun caz! Clar, obiectivul e să ajungem în grupe. Dacă ajungem în grupe şi avem parcurs bun în campionat, ne putem reveni. Oricine e antrenor aici e sub presiune, inclusiv Dan Petrescu, inclusiv dacă vine Mourinho. Preşedintele clubului, Balaj, mi-a zis să stau liniştit, să-mi fac treaba.

Reclamă 4 / 0/3

Vom ajunge unde ne dorim, adică în grupele Conference League şi vom câştiga campionatul. Eu sunt convins de asta, cu grupul care e acuma. Sincer, a fost şi drumul ăsta până la Arad, cinci ore cu autocarul, care a fost prea mult….

Dacă clubul are încredere în Dan Petrescu, ştiţi că până la urmă rezultatele vor veni. Rezultatele vor veni 100%, cât timp voi fi aici. Eu nu voi pleca de aici, decât poate în momentul în care nu mai avem şanse la Europa, la grupe.

N-are ce să mă deranjeze, sunt obişnuit cu această meserie. E posibil orice la fotbal, poate când ies de aici, să zică: <Vezi, că trebuie să pleci!>. Eu am geanta făcută.”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Dan Petrescu, „săgeți” la adresa rivalilor

Chiar dacă echipa lui a fost eliminată rușinos din Champions League, Dan Petrescu și-a îndreptat atenția către FCSB, pe care a ironizat-o pentru lipsa de trofee din ultimii ani.

„Cred că au fost cele mai grele ore de când am fost eu antrenor la CFR. Toate echipele din lume au momente grele şi au ieşit din aceste momente. La alte echipe, de cinci ani e momentul greu, că nu câştigă nimic”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă dinainte de CFR Cluj – Rapid.

Tot în preliminariile Conference League sunt și Universitatea Craiova, Sepsi și FCSB. Dan Petrescu își dorește ca toate echipele românești să ajungă în grupele competiției.

„Eu îmi doresc sincer ca toate cele patru echipe să ajungem în grupe, ceea ce ar fi un rezultat fantastic. 11 echipe se bat pentru şase locuri de play-off”, a mai spus Dan Petrescu.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:45 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-3. Safranko a reușit hattrick-ul! Partida s-a reluat, iar scandările xenofobe continuă! 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Verstappen, primul în antrenamente. Calificările de la sprint, de la 23:15 Vezi toate știrile
Citește și