Închide meniul

Universitatea Craiova – Rapid 0-1. Giuleștenii au cucerit Bănia! Alexandru Ioniță, eroul formației lui Adrian Mutu. Laszlo Balint, primul eșec pe banca oltenilor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 31 iulie 2022, 22:09

Universitatea Craiova – Rapid 0-1. Giuleștenii au cucerit Bănia! Alexandru Ioniță, eroul formației lui Adrian Mutu. Laszlo Balint, primul eșec pe banca oltenilor

Alexandru Ioniţă, într-o partidă pentru FC Rapid/ Profimedia

Universitatea Craiova – Rapid 0-1. Formația giuleșteană s-a impus în derby-ul de pe „Ion Oblemenco”, după golul înscris de Alexandru Ioniță. Oltenii au suferit prima înfrângere a sezonului, sub comanda lui Laszo Balint.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După succesul în fața FCSB-ului din prima rundă, Rapidul a reușit să învingă și Universitatea Craiova, o altă echipă care în stagiunea precedentă a luptat pentru titlu.

Universitatea Craiova – Rapid 0-1. Giuleștenii au cucerit Bănia!

Universitatea Craiova a avut prima mare ocazie a meciului de pe „Ion Oblemenco” în minutul 14, prin Ante Roguljic. Mijlocașul croat a trimis în bara transversală cu o execuție superbă. Giuleștenii au dat replica prin Alexandru Ioniță, care a expediat un șut din interiorul careului. Mingea a fost reținută fără emoții de David Lazar.

Soarta partidei a fost decisă în minutul 52, când Alexandru Ioniță l-a învins pe Lazar cu un șut la colțul lung, după o pasă a lui Kait.

Rapid a ieșit cu 6 puncte din debutul infernal de sezon, cu dueluri „de foc” împotriva celor de la CFR Cluj (0-1), FCSB (2-0) și Universitatea Craiova (1-0).

Reclamă

De cealaltă parte, Universitatea Craiova a pierdut în premieră cu Balint la cârmă. Gruparea olteană a încheiat la egalitate cu Sepsi, 2-2, și U Cluj, 1-1, în primele două etape ale stagiunii 2022/2023.

Pe plan extern, Universitatea Craiova s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League, după 1-1 și 3-0 în fața albanezilor de la Vllaznia.

FINAL. Universitatea Craiova – Rapid 0-1. Giuleștenii au câștigat derby-ul din Bănie, grație golului marcat de Alexandru Ioniță. Trupa lui Adrian Mutu a acumulat 6 puncte după primele 3 etape. De cealaltă parte, oltenii rămân cu două puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Min 55. Sergiu Hanca, debut la Universitatea Craiova! Fostul dinamovist a intrat în locul lui Andrei Ivan.

Min 52. GOOOOL Rapid! Alexandru Ioniță a deschis scorul în Bănie, cu un șut puternic la colțul lung, din interiorul careului.

Min. 42: Ocazie Universitatea Craiova! Andrei Ivan trage de la marginea careului, însă Horaţiu Moldovan respinge în corner.

Min. 41: Ocazie Rapid! Alexandru Ioniţă trage din interiorul careului, însă Lazar respinge!

Min. 14: Bară Universitatea Craiova! Roguljic a tras din interiorul careului, însă mingea a lovit bara porţii apărate de Horaţiu Moldovan.

Min. 12: Sefer a tras din lovitură liberă, însă Lazar a reţinut. Peste numai un minut, Costache a fost blocat de Căpăţînă.

Min. 1: A început partida.

Reclamă

INFO: Peste 800 de suporteri ai Rapidului au făcut deplasarea pe „Ion Oblemenco”.

Galeria Rapidului, la meciul cu Universitatea Craiova
Galeria Rapidului, la meciul cu Universitatea Craiova

Min 1. A început derby-ul din Bănie!

Universitatea Craiova – Rapid – echipele de start

CS Universitatea Craiova: Lazar – Căpățînă, Papp, V. Găman, Vătăjelu – Al. Crețu, Screciu – Roguljic, Baiaram, An. Ivan – Markovic
Rezerve: I. Popescu – Da Silva, Martic, Șt. Vlădoiu, Hanca, Sala, Cîmpanu, Rivaldinho, Koljic
Antrenor: Laszlo Balint

Rapid: Moldovan – J. Morais, Săpunaru, D. Grigore, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, Al. Ioniță II – Sefer, Dugandzic, Costache
Rezerve: Drăghia – Onea, Ignat, Iacob, Al. Albu, D. Iordache, A. Ciobanu, Pănoiu, Papeau
Antrenor: Adrian Mutu

Universitatea Craiova vine după calificarea în turul trei preliminar din Conference League, după ce în turul secund a trecut de Vllaznia, după 1-1, în tur, și 3-0, în retur.

În campionat, oltenii lui Laszlo Balint au două remize. În prima etapă, au fost egalați de Sepsi, scor 2-2, după ce au avut avantaj de 2-0, după dubla lui Gustavo. În a doua rundă, Universitatea Craiova a remizat cu nou-promovata U Cluj, scor 1-1.

De cealaltă parte, Rapid a avut parte de un start „de foc” în noul sezon de Liga 1. Giuleștenii au fost învinși la limită de CFR Cluj, în prima etapă, scor 1-0, după ce au ratat un penalty pe final de joc. În etapa trecută, trupa antrenată de Adi Mutu, s-a impus în fața rivalilor de la FCSB, cu scorul de 2-0, după golurile lui Marko Dugandzic și Cristi Săpunaru.

În sezonul trecut, Universitatea Craiova s-a impus în ambele meciuri disputate cu Rapid. În tur, a fost 2-1, pe terenul celor de la Rapid, în timp ce în retur, oltenii au câștigat cu 1-0, după golul marcat de Koljic.

La nivelul băncii tehnice, Adrian Mutu s-a mai duelat o singură dată cu Universitatea Craiova, din postura de antrenor. Sezonul trecut, când îi pregătea pe cei de la FC U Craiova, „Briliantul” era învins cu 2-0.

Laszlo Balint a mai întâlnit de două ori Rapid, din postura de antrenor, pe vremea când o pregătea pe UTA. Sezonul trecut, a obținut două remize.

Echipe probabile:

CSU CRAIOVA: Lazar – Căpățână, Papp, R. Silva, Vătăjelu – Screciu, A. Crețu – Câmpanu, Baiaram, A. Ivan – Koljici

REZERVE: Rusu, Hanca, Vlădoiu, Markovici, Roguljici, Găman, Martici, Benga, Sala

ABSENȚI: Bancu, Mateiu (suspendați), Vână, Nistor (excluși din lot), Gustavo (plecat în Iran)

ANTRENOR: Laszlo Balint

RAPID: H. Moldovan – Morais, Săpunaru, Dr. Grigore, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, Al. Ioniță II, – Sefer, Dugandzici, V. Costache

REZERVE: Drăghia, Ignat, P. Iacob, Ciobanu, Dussaut, Despa, Pănoiu, D. Iordache, Onea

ABSENȚI: Belu, Vojtus, R. Moise, (accidentați)

ANTRENOR: Adrian Mutu

Ce a declarat Adrian Mutu, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Adrian Mutu a declarat că meciul cu Universitatea Craiova va fi unul dificil, oltenii având numeroși jucători valoroși. Totodată, antrenorul de la Rapid are încredere în echipa sa, și speră că vor face un meci bun.

„Un meci extrem de complicat, cu o echipă puternică, mai ales atunci când joacă acasă. O echipă importantă care în ultimii ani a terminat între primele trei. Suntem pregătiți 100%, știm ce ne așteaptă acolo, dar mergem la victorie așa cum o facem la fiecare meci.

Au un lot numeros și apropiat calitativ. nu mă bazez pe acest lucru (n.r. că sunt obosiți după returul cu Vllaznia), ci pe forța noastră interioară. E important că am ieșit din derby cu capul sus. De astfel de meciuri are nevoie fotbalul românesc, de meciuri tari”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă, de dinaintea partidei cu Universitatea Craiova.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și