Închide meniul

Valeriu Iftime a dezvăluit bugetul de la FC Botoșani: “Foarte mare!”. E aproape triplu față de cel al liderului Farul

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 februarie 2023, 18:02

Valeriu Iftime a dezvăluit bugetul de la FC Botoșani: “Foarte mare!”. E aproape triplu față de cel al liderului Farul

Valeriu Iftime a dezvăluit ce buget are FC Botoșani

Valeriu Iftime a dezvăluit ce buget are FC Botoșani / Colaj Antena Sport

Valeriu Iftime a dezvăluit bugetul de la FC Botoșani. Patronul moldovenilor a dat din casă și a vorbit public despre situația financiară a clubului său. Mai mult, Iftime a precizat că i s-ar părea normal ca orice echipă din Liga 1 să beneficieze de suma respectivă în fiecare sezon. Declarația lui Valeriu Iftime a venit la două săptămâni după ce Gică Hagi a precizat că bugetul brut de la Farul Constanța este de două milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FC Botoșani, clubul finanțat de Valeriu Iftime, se află pe locul 9 în campionat, la 7 puncte în spatele zonei de play-off.

Valeriu Iftime a dezvăluit bugetul de la FC Botoșani! E aproape triplu față de cel al liderului Farul

Iftime nu s-a ascuns și a dezvăluit ce sumă a investit în actualul sezon din Liga 1. Patronul lui FC Botoșani spune că bugetul clubului este de aproximativ 5.5 milioane de euro.

Așadar, de aproape 3 ori mai mare decât cel de care dispune liderul la zi din Liga 1, Farul Constanța. Echipa manageriată de Gică Hagi are un avans de 24 de puncte față de FC Botoșani.

„Cu tot cu bonusuri, brut, două milioane de euro. E un buget ca să rămânem în prima ligă. Când am câștigat campionatul, am avut 1,5 milioane brut”, a spus, recent, Gică Hagi, pentru digisport.ro.

Reclamă

Totuși, Valeriu Iftime este de părere că orice formație din prima ligă a României ar trebui să se bucure de un buget consistent precum cel al lui FC Botoșani, pentru asigurarea salariilor și dezvoltarea academiei.

La Botoșani, Valeriu Iftime cheltuie 600.000 de euro pe an numai cu dezvoltarea centrului de copii și juniori.

Valeriu Iftime investește peste 5 milioane de euro pe sezon, la FC Botoșani

“5,5 milioane de euro este bugetul. Foarte mare. Dacă cineva în România îmi spune că are mai puțin de 5 milioane, eu nu îl cred. Înseamnă că nu e în regulă matematica lui. Nu există.

Reclamă 4 / 0/3

Eu vă rog să încercați să faceți o verificare, că nu e mare lucru, și cred că cele mai mici salarii se apropie de 3.000, 4.000, 5.000 până în 7.000 de euro.

Nu există în România cluburi care să aibă asemenea salarii. N-ai cum! Una peste alta, bine aici vine academia care costă cam 600.000 de euro pe an.

Vă rog să nu-mi umblați la partea sensibilă că înnebunesc. Deci anul trecut am plătit două milioane de euro în fotbal din banii firmelor și în 2021 am plătit 1,3 milioane de euro. Atât am dat noi ca să ținem echipa în Liga 1 fără vreo datorie viitoare. Asta e.

(n.r. – Veți cheltui mai mult?) Nu știu, depinde ce putem vinde că pentru buget de 5 milioane trebuie să scoatem ceva. Ai 2 milioane din drepturi TV, mai faci maxim 1 milion din bilete, publicitate, 3. Îți mai trebuie încă 2,5 milioane de euro. Simplu”, a declarat Valeriu Iftime, pentru fanatik.ro.

FC Botoșani va avea o misiune extrem de dificilă în contextul calificării în play-off. Echipa moldoveană se află pe poziția a 7-a, la 7 puncte în spatele lui Sepsi Sf. Gheorghe, ultima formație aflată pe loc de play-off.

În ultimele 4 runde din sezonul regular, FC Botoșani se va duela cu U Cluj (deplasare), Rapid (acasă), FC U Craiova 1948 (deplasare) și CS Mioveni (acasă).

Ce spunea Gică Hagi despre bugetul de la Farul Constanța: „Dacă nu produci, n-am de unde să-ți dau!”

Recent, managerul tehnic de la Farul Constanța a dezvăluit care este nivelul salariilor primite de jucătorii săi. La ora actuală, cel mai mare salariu de la clubul lui Gică Hagi este de 7.000 de euro net.

Reclamă

Gică Hagi a specificat și bugetul salariilor de la Viitorul, din sezonul 2016/2017, în care constănțenii au câștigat campionatul, tot cu „Regele” la cârmă.

„Farul n-a cheltuit niciun leu pe transferuri, a luat numai jucători liberi și a jucat cu 4-5-6 jucători sub 23 de ani. (N.r. – Cât e bugetul la Farul?) Cu tot cu bonusuri, brut, două milioane de euro. E un buget ca să rămânem în prima ligă. Când am câștigat campionatul, am avut 1,5 milioane brut.

Am avut 5 salarii de 5.000 de euro net și restul erau mai mici. Țucudean câștiga 2.500 de euro când a venit să joace la noi. (N.r. – Salariul maxim acum?) Avem 4 jucători plătiți foarte bine, de la 5.000 am ajuns la 7.000 net, salariu fix.

După aceea, jucătorii mei au bonusuri foarte mari pentru că produci și eu pot să îți dau. Dacă nu produci, n-am de unde să îți dau. Ne implicăm împreună în toate”, a spus Gică Hagi, pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! 22:18 EXCLUSIVVictor Piţurcă a comentat transferul lui Coman în Qatar: „Trebuia să facă pasul acum doi-trei ani”! Avertisment pentru „Mbappe” 22:10 (P) Festivalul reducerilor Xiaomi Fan Fest: smartphone-urile și gadget-urile momentului, cadouri inspirate la prețuri atractive 22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO Vezi toate știrile
Citește și