Închide meniul

Verdictul specialistului după ce Istvan Kovacs nu a acordat penalty pentru Petrolul, în meciul cu CFR Cluj. Reacţie categorică!

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 septembrie 2023, 0:12

Reclamă
Verdictul specialistului după ce Istvan Kovacs nu a acordat penalty pentru Petrolul, în meciul cu CFR Cluj. Reacţie categorică!

Verdictul specialistului după ce Istvan Kovacs nu a acordat penalty pentru Petrolul

Istvan Kovacs, decizii controversate în CFR Cluj - Petrolul 1-0 / Colaj Hepta/Orange Sport

A apărut verdictul specialistului după ce Istvan Kovacs nu a acordat penalty pentru Petrolul, în meciul cu CFR Cluj, din etapa a 9-a a Ligii 1. Arbitrul de 39 de ani din Carei şi-a atras critici dure după confruntarea din Gruia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Au fost două momente în care jucătorii Petrolului au cerut lovitură de la 11 metri. Mai întâi în minutul 32, când portarul Răzvan Sava l-a oprit pe Alexandru Musi din a juca mingea. L-a lovit cu piciorul, dar Kovacs nu a intervenit. „Centralul” nu a acordat penalty nici în startul reprizei secunde, la intervenţia în careu a lui Ajeti la Gomes.

Verdictul specialistului după ce Istvan Kovacs nu a acordat penalty pentru Petrolul

Fostul arbitru internaţional Constantin Zotta anunţă că Istvan Kovacs trebuia să acorde două penalty-uri pentru Petrolul şi nu îşi explică deciziile luate de acesta.

Sava respinge şi în încercarea lui de a se deplasa spre minge, din neglijenţă, îl împiedică pe Musi de la Petrolul şi arbitrul trebuia să acorde penalty pentru Petrolul. Este penalty, eu spun penalty! În dorinţa de a se ridica el ridică piciorul. E pieică!

Nu cred că avem ce discuta (n.r. despre faza din minutul 48). Un atac imprudent în care fundaşul în calcă! Aici este un atac imprudent care trebuia sancţiona cu lovitură de pedeapsă şi cartonaş galben

Reclamă

Sper să fie doar greşeli. Dar dacă mă uit la meciul ăsta văd că sunt greşeli mari, importante, în aceeaşi direcţie. Cu VAR. În primul rând, la ambele situaţii, vedem nişte decizii eronate ale lui Kovacs„, a declarat Constantin Zotta la orangesport.ro.

Şi jucătorii Petrolului au reacţionat dur la finalul partidei şi au pus „tunurile” pe Istvan Kovacs.

Din câte am înțeles, am avut un penalty clar. Nu înțeleg ce se întâmplă, avem VAR. Noi nu avem VAR, avem niște reluări pentru că dacă aveam VAR era penalty. Am văzut și eu în vestiar faza, îl calcă clar, dar dacă domnul arbitru așa a considerat… A câștigat FCSB ieri și trebuia și CFR să câștige astăzi.

Reclamă 4 / 0/3

Nu-mi place să vorbesc de arbitraj, nu vreau să fiu dur, dar nu ai cum să nu dai penalty acolo„, a spus Valentin Ţicu imediat după meci.

Fază controversată în CFR Cluj – Petrolul

A avut loc o fază extrem de controversată în meciul CFR Cluj – Petrolul, ultimul al etapei a 9-a din Liga 1. Istvan Kovacs a fost în centrul atenţiei, după ce nu a acordat penalty pentru oaspeţi în minutul 48.

„Lupii” au primit un corner în startul reprizei secunde, la scorul de 1-0 pentru CFR Cluj. Mingea a fost centrată în centrul careului, iar Ajeti a încercat să îl blocheze cu orice preţ pe Gomes.

Fundaşul central al ardelenilor s-a dus cu talpa pe piciorul adversarului şi, în cele din urmă, balonul a fost îndepărtat de jucătorii CFR-ului. Istvan Kovacs nu a intervenit.

La primul moment de întrerupere al jocului a aşteptat o veste din cabina VAR. A fost anunţat că nu a fost fault şi că nu este penalty.

Totuşi, după ce au fost difuzate reluările, decizia luată de „centralul” partidei i-a contrariat pe comentatori. Aceştia nu şi-au putut explica de ce nu s-a acordat lovitură de la 11 metri.

„Penalty clar! E şocant. Ayeti s-a dus cu piciorul în faţă şi l-a faultat evident. Este penalty toată ziua!”, au declarat comentatorii Digi Sport.

Reclamă

Decizia luată de Istvan Kovacs vine la o zi după ce Sebastian Colţescu a fost atacat în termeni duri pentru că i-a acordat penalty lui FCSB în derby-ul cu Farul.

CFR Cluj – Petrolul Ploieşti, scor 1-0, în ultimul meci al etapei a noua

Echipa CFR Cluj a învins luni seara, pe teren propriu, scor 1-0, formaţia Petrolul Ploieşti, în ultimul meci al etapei a noua.

Clujenii au deschis scorul în minutul 12, când Tachtsidis a executat o lovitură liberă, mingea a fost respinsă din careu şi a ajuns la Avonou, care a şutat de la 16 metri şi a înscris. Petrolul a cerut penalti în minutul 32, la un contact între Alexandru Musi şi portarul Sava, dar arbitrul Istvan Kovacs nu a acordat nimic. Antrenorul gazdelor, Andrea Mandorlini, a fost trimis în tribună în minutul 58, iar CFR a mai avut o bară în minutul 64, la un şut al lui Deac, dar cum Petrolul nu a reuşit să pună în pericol poarta lui Sava decât în minutul 90, când goalkeeperul gazdelor a scos la ocazia lui Papp, clujenii s-au impus cu 1-0 şi, cu 19 puncte, sunt pe locul secund în campionat. Petrolul are 13 puncte şi ocupă poziţia a cincea.

CFR CLUJ: R. Sava – Mogoş, Ajeti, Kresic, Camora – Muhar, Tachtsidis, Cvek (Deac 42) – Avonou (Morgan 90) – Bîrligea (Jefte Betancor 59), Otele (Juricic 59). ANTRENOR: Andrea Mandorlini

PETROLUL: Zima – Pedro Justiniano (Diomande 76), Papp, Meijers, Ţicu – Doua, Seto (L. Dumitriu 79), Hanca (Jefferson 76), Al. Musi (Mitrov 76) – Grozav (M. Roman 46), Jair. ANTRENOR: Florin Pîrvu

Cartonaşe galbene: Otele 58, Deac 62, Muhar 83, Avounou 85 / Meijers 86 Mitrov 90+2

Cartonaş roşu: Andrea Mandorlini (CFR Cluj) min. 58

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – Rareş Vidican

Arbitri VAR: Horia Mladinovici – Ovidiu Robu

Observator: Eduard Dumitrescu

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 18:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 18:23 LIVE VIDEOAdina Diaconu – Chen Meng e ACUM în AntenaPLAY. Bernadette Szocs va juca cu Natalia Bajor 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A Vezi toate știrile
Citește și