Închide meniul

Anunțul momentului la Dinamo! Când va începe demolarea stadionului din „Ștefan cel Mare”: „Suntem în linie dreaptă!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 august 2022, 16:56

Anunțul momentului la Dinamo! Când va începe demolarea stadionului din „Ștefan cel Mare: „Suntem în linie dreaptă!

Demolarea stadionului Dinamo a intrat în linie dreaptă.

Actualul stadion al lui Dinamo, inaugurat în 1951 / Profimediaimages

Anunțul momentului la Dinamo a fost făcut de Ionuț Popa. Președintele lui CS Dinamo a dezvăluit că demolarea stadionului din „Ștefan cel Mare” va începe în luna octombrie a acestui an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întreaga suflare dinamovistă așteaptă cu sufletul la gură construirea unei noi arene în Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Iar ultima veste oferită de Ionuț Popa le dă mai speranțe suporterilor dinamoviști.

Anunțul momentului la Dinamo! Când va începe demolarea stadionului din „Ștefan cel Mare”

Președintele lui CS Dinamo a anunțat că proiectul de modernizare a stadionului a fost predat companiei de construcții, iar în acest moment „se lucrează la studiile de fezabilitate”.

Popa a explicat că etapa actuală a proiectului se va încheia în septembrie, urmând ca în octombrie compania contractată să demareze procesul de demolare a arenei inaugurate în 1952.

„Suntem în linie dreaptă cu proiectul. S-a încheiat perioada de ofertare, acum se lucrează la studiile de specialitate, fezabilitate. Din informațiile mele, se lucrează încă la partea tehnică a proiectului.

Reclamă

Cred că lucrurile vor merge mai rapid decât era preconizat, compania care se ocupă este obișnuită cu proiectele pentru stadioane, au deja planul bine făcut și se vor mișca repede.

Din acest moment, nu mai depinde de noi, de club, am predat toată documentația, CNI se ocupă. Sunt convins, nu 100%, ci 101%, că proiectul va merge conform planului, nu cum spun anumiți răutăcioși. Nu se mai poate întâmpla nimic din acest moment, în privința acestui proiect, va fi un stadion nou pentru Dinamo.

Cred că în luna septembrie se vor finaliza toate studiile de specialitate, iar în luna octombrie preconizez că va începe demolarea stadionului. Cu siguranță, stadionul vechi va fi demolat până la finalul acestui an”, a declarat Ionuț Popa, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Costul studiilor de fezabilitate este estimat la 204.000 de euro, în timp ce costul total al proiectului de reconstrucție a stadionului se ridică la 90-100 milioane de euro. Potrivit CNI, proiectul din „Ștefan cel Mare” va dura între 18 și 24 de luni, urmând ca noul stadion să dispună de o capacitate de 25.000 de locuri.

Dinamo îşi va plăti datoriile la ANAF, pentru a putea evolua pe stadionul Arcul de Triumf

FC Dinamo a plecat deja din vechea „casă” și își dispută meciurile de pe teren propriu, din Liga a 2-a, pe alt stadion. În prima partidă considerată „acasă”, din actualul sezon, „câinii” au jucat la Clinceni, unde au fost învinși de Oțelul Galați, scor 1-3.

Oficialii lui FC Dinamo fac tot posibilul ca echipa să se mute pe stadionul „Arcul de Triumf” în primul sezon din Liga a 2-a din istoria clubului.

Vlad Iacob a explicat recent că a discutat cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, și l-a asigurat că Dinamo își va achita datoriile către ANAF pentru a primi „undă verde” să joace pe „Arcul de Triumf”.

„Dinamo va avea un certificat fiscal cu zero datorii către ANAF, în cel mai scurt timp, și va putea din punct de vedere legal să evolueze acolo. Cred că domnul Petrache a făcut această declarație înainte ca noua conducere, din care fac și eu parte, să preia clubul Dinamo.

Am discutat deja cu domnul Alin Petrache despre programul meciurilor, despre numărul de meciuri care ar trebui disputat acolo și dumnealui a fost deschis să sprijine clubul Dinamo pentru a juca acolo”, a mai spus Vlad Iacob.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:00 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. De Moura şi-a dat autogol, Abdallah a ratat un penalty! 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” Vezi toate știrile
Citește și