Închide meniul

Dinamo, din nou în atenția investitorilor străini! Anunțul momentului în „Ștefan cel Mare”: „Interesul e real, au fost la meci!”

Cosmin Cioboată Publicat: 2 iulie 2022, 19:27

Dinamo, din nou în atenția investitorilor străini! Anunțul momentului în „Ștefan cel Mare: „Interesul e real, au fost la meci!

Cum se apără Dinamo, după ce fanii au provocat dezastru pe stadionul Arcul de Triumf, la partida cu Sepsi

Fanii lui Dinamo, în timpul unu meci/ Hepta

  • Dinamo, din nou în atenția investitorilor străini
  • Înscrie-te aici şi câștigă tricoul magic al lui Mutu cu semnătură specială!

Dinamo a intrat din nou în atenția investitorilor străini. Clubul din „Ștefan cel Mare” se află în cel mai „negru” punct din istorie, după retrogradarea în Liga a 2-a. Oficialii lui Dinamo caută investitori, iar soluția ar putea veni din afară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă experiența anterioară cu investitorii străini a dus la prăbușirea clubului, se pare că dinamoviștii sunt dispuși să asculte o nouă ofertă venită din afara țării.

Dinamo, din nou în atenția investitorilor străini: „Au fost trimiși la meci!”

Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a pentru prima oară în istorie, ca urmare a managementului defectuos al grupului de investitori spanioli, condus de Pablo Cortacero. Acum, formația din „Ștefan cel Mare” se zbate pe marginea falimentului și caută acționari care să revitalizeze clubul din punct de vedere financiar.

Reclamă

Și se pare că Dinamo nu duce lipsă de oferte. Potrivit gsp.ro, există un grup de investitori străini interesați să cumpere pachetul majoritar de acțiuni (72,87%) de la Dorin Șerdean.

Investitorii respectivi și-au trimis reprezentanții români la meciul amical disputat astăzi de Dinamo cu Concordia și pierdut cu 1-0. Aceștia au urmărit partida din tribunele stadionului din Chiajna, departe de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu și de camerele foto.

Reclamă

„Interesul e real. Există și o firmă din străinătate dispusă să investească bani. S-a făcut și un fel de audit, iar astăzi reprezentanții au fost trimiși la meci”, au spus persoanele din anturajul conducerii lui Dinamo, potrivit gsp.ro.

Cine este investitorul străin care ar putea veni în „Ștefan cel Mare”

O decizie finală cu privire la posibilii investitori din „Ștefan cel Mare” va fi luată săptămâna viitoare de conducerea clubului. Conform sursei citate, ar fi vorba despre grupul de investitori condus de israelianul Eli Davidai, fostul partener de afaceri al lui Nicolae Badea.

Una dintre cele mai răsunătoare afaceri reușite de Davidai este reprezentată de introducerea brandului Pepsi pe piața din România. În urma afacerii respective, israelianul a câștigat 150 de milioane de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Posibilul investitor al lui Dinamo ocupă de 30 de ani postul de managing director la fondul american Quadrant Management. Israelianul are relații extrem de complexe în România, unde donează în fiecare an 3 milioane de euro pentru dezvoltarea spitalelor.

În prezent, pachetul majoritar de acțiuni din „Ștefan cel Mare” este deținut de Dorin Șerdean. Acesta a preluat cele 72,87% de procente în luna martie, de la Pablo Cortacero. Șerdean nu se află însă în capacitatea financiară de a susține clubul aflat aproape de faliment și caută potențiali investitori.

Restul acțiunilor de la Dinamo sunt împărțite astfel: DDB – 20,0610%, CS FC Dinamo – 7,031%, Cornel Dinu – 0,013%).

Vali Lazăr, optimist după înfrângerea lui Dinamo din amicalul cu Concordia Chiajna

Vali Lazăr este aproape de o revenire la Dinamo, din postura de jucător liber de contract, după despărţirea de CSM Reşiţa. Mijlocaşul de 32 de ani are speranţe pentru noul sezon de ligă secundă, declarând că Dinamo s-ar putea bate la play-off.

„A fost inițiativa mea să vin, sunt liber de contract. Sunt la cursurile de antrenor în Republica Moldova, mă axez pe asta. Dar în situația în care e Dinamo am dorit să vin și să ajut. Nu-mi imaginam ca Dinamo să ajungă în Liga 2, dar de trei ani se simțea ca ar putea fi această posibilitate.

Sunt foarte mulți juniori, jucători care au fost împrumutați. Suntem câțiva jucători cu experiență, dacă voi semna și eu. Cred că, cu ceva întăriri, putem să ne batem la play-off. Trebuie să-și dea acceptul staff-ul tehnic ca să vin”, a declarat Vali Lazăr, după amicalul Dinamo – Concordia Chiajna.

Totodată, Vali Lazăr a declarat că aşteaptă cu nerăbdare derby-urile cu Steaua, chiar dacă bugetul „militarilor” este considerabil mai mare decât al „câinilor”.

Reclamă

Nu cred că o să-mi dea cel mai mare salariu, vin la Dinamo ca să ajut. E un salariu OK pentru vârsta mea și ce pot să fac. Sper să ne batem pentru play-off, pentru că multe echipe de Liga 2 au probleme. Nu ne interesează problemele privind insolvența.

Sunt obișnuit cu Liga 2, am mai jucat. Jumătate dintre echipe se pun pe două linii și e greu să îi desfaci. E mai bine în Liga 1. Eu zic că Steaua – Dinamo rămâne un derby. Ei sunt mai puternici financiar decât noi, sper să ne ridicăm la nivelul lor”, a mai spus Vali Lazăr.

Vali Lazăr revine la Dinamo după doi ani. Mijlocaşul a mai evoluat în două perioade pentru club, între iulie 2013 – iulia 2017, şi între ianuarie 2020 – octombrie 2020.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!” 23:29 Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor! 23:17 Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!” 23:16 Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”! 22:52 Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni 22:43 Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti 22:21 Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis 22:20 FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi 21:44 „Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid 21:19 FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest Vezi toate știrile
Pe același subiect
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo - Poli Iaşi
Liga 1 • 20:50
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo – Poli Iaşi: „Am greşit, îmi pare rău!”
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor
Liga 1 • 17:30
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii”
Reacţia lui Kyros Vassaras, după accidentarea horror suferită de Luca Matei! Verdict categoric în privinţa deciziei lui Haţegan
Liga 1 • 14:39
Reacţia lui Kyros Vassaras, după accidentarea horror suferită de Luca Matei! Verdict categoric în privinţa deciziei lui Haţegan
Poli Iaşi, mesaj de susţinere pentru Luca Mihai
Liga 1 • 14:09
Poli Iaşi, mesaj de susţinere pentru Luca Mihai! Care este starea tânărului de 20 de ani
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai, internat la spitalul Elias: "Am trăit momente cumplite"
Liga 1 • 12:50
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai, internat la spitalul Elias: „Am trăit momente cumplite”