Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Eduard Novak nu este de acord cu legea care le interzice celor de la CSA Steaua dreptul de promovare: „E o anomalie!”. Mesajul ministrului pentru „militari”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 15 februarie 2023, 14:09 / Actualizat: 16 februarie 2023, 14:24

Eduard Novak nu este de acord cu legea care le interzice celor de la CSA Steaua dreptul de promovare: „E o anomalie!. Mesajul ministrului pentru „militari

CSA Steaua a aplicat pentru obţinerea dreptului de promovare

Jucătorii celor de la CSA Steaua/hepta

Eduard Novak nu este de acord cu legea care le interzice celor de la CSA Steaua dreptul de promovare în Liga 1. Echipa din Ghencea se află pe primul loc în Liga a 2-a, cu 3 etape rămase din sezonul regular, însă Legea Sportului continuă să le dea mari bătăi de cap „militarilor”. CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 deoarece are statutul de club departamental, aflându-se în subordinea Ministerului Apărării Naționale (MApN).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legea Sportului din România le interzice echipelor finanțate din bani publici să joace pe prima scenă a fotbalului, însă jucătorii și suporterii de la CSA Steaua speră în continuare la o minune.

Eduard Novak nu este de acord cu legea care le interzice celor de la CSA Steaua dreptul de promovare: „E o anomalie!”

Eduard Novak a anunțat în trecut că susține modificarea Legii Sportului și a avertizat totodată că demersul nu va fi deloc ușor. Anul trecut, Ministrul Sportului a precizat că clubul din Ghencea are nevoie de un amendament, care să fie aprobat ulterior în Parlament, pentru a putea spera la promovare în viitorul apropiat.

Acum, Novak a revenit cu noi declarații în legătură cu situația în care se află CSA Steaua, în emisiunea AS.ro LIVE, moderată de Dan Pavel. Ministrul Sportului a descris drept o „anomalie” faptul că echipele de drept departamental nu pot juca în Liga 1.

În același timp, Eduard Novak a dezvăluit că va fi pus în scenă un proiect pe 10 ani, care are drept scop reducerea masivă a numărului de cluburi care aparțin Statului. Novak le recomandă celor de la CSA Steaua să își schimbe forma de organizare, în loc să aștepte modificarea Legii Sportului.

Reclamă

„Este o altă anomalie în care trebuie să găsim o soluție. Desigur, din punctul meu de vedere, nu ar trebui blocată din punct de vedere sportiv echipa, indiferent ce apartenență are, că este la Minister sau privat.

Ministrul Sportului, mesaj pentru CSA Steaua: „Ar fi cel mai bine!”

Dacă tu, din punct de vedere sportiv te-ai calificat, trebuie să joci. Nu poți fi blocat de birocrație. Însă, România, alături de Bulgaria, sunt printre ultimele țări care au cluburi de Stat, departamentale. Nu există în Europa așa ceva. De aceea pentru UEFA nu există club de Stat.

Proiectul nostru este ca în 10 ani, toate cluburile să devină independente. Pentru că noi avem acum două lumi: una de Stat – cu foarte multe cluburi, cluburile de la Ministerul Educației, cluburile noastre, cluburile Dinamo, Steaua și Rapid, unde cheltuim foarte mulți bani pentru angajați și baze sportive – și alta privată – în care cluburile se străduiesc să atragă sportivi, acolo plătesc părinții. Aici trebuie să ajungem în 10 ani, la un echilibru.

Reclamă 4 / 0/3

Ar fi cel mai bine (n.r. – mai bine să își schimbe CSA Steaua forma de organizare, decât să se modifice Legea Sportului)”, a spus Eduard Novak, la AS.ro LIVE.

CSA Steaua este lider în Liga a 2-a, cu 33 de puncte, după 16 etape. Cu 3 meciuri rămase de disputat din sezonul regular, echipa lui Daniel Oprița are un avans de două puncte față de urmăritoarele Poli Iași și Oțelul Galați.

Suma uriaşă pe care statul român o plăteşte pentru întreţinerea gazonului de pe stadionul Steaua

Suma uriaşă pe care statul român o plăteşte pentru întreţinerea gazonului de pe stadionul Steaua a fost făcută publică de Minstrul Sportului, Eduard Novak. Acesta a spus că, din 2020 când a fost dat în folosinţă stadionul, costurile pentru întreţinerea gazonului au ajuns la un nivel uriaş.

Eduard Novak a spus că doar pentru întreţinerea lunară a gazonului de la stadionul Steaua este nevoie de suma de 30.000 de euro. În acest context, ministrul Sportului din România crede că pe stadion ar trebuie să joace şi alte echipe, nu doar CSA Steaua.

Cam aici vorbim (n.r. peste un milion de euro pe intreținere). Trebuie folosit, ei trebuie să se gândească ca niște administratori responsabili, să vadă costurile și să gândească ce activități pot să facă acolo ca să iasă măcar la 0„, a spus Eduard Novak în exclusivitate la AS.ro LIVE.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și