Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Eduard Novak susține intrarea FCSB-ului în Ghencea: „Altfel, stadionul o să ajungă o paragină”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 15 februarie 2023, 11:27

Eduard Novak susține intrarea FCSB-ului în Ghencea: „Altfel, stadionul o să ajungă o paragină

Eduard Novak este de acord ca FCSB să joace în Ghencea

Eduard Novak este de acord ca FCSB să joace în Ghencea / Colaj Hepta

Eduard Novak susține intrarea FCSB-ului în Ghencea. Ministrul Sportului a făcut un anunț ferm pe marginea unuia dintre cele mai intens discutate subiecte din fotbalul românesc. Novak este de părere că orice echipă ar trebui să aibă porțile deschise pe arena din Ghencea. Chiar și FCSB, în ciuda „războiului” dintre clubul patronat de Gigi Becali și suporterii CSA Steaua, echipa care își dispută în prezent meciurile de pe teren propriu pe „bijuteria” de peste 30.000 de locuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prezent la emisiunea AS.ro LIVE, moderată de Dan Pavel, Eduard Novak a lămurit odată pentru totdeauna incertiudinea care planează în jurul stadionului Ghencea. Ministrul Sportului susține organizarea a cât mai multe evenimente pe arena aflată în subordinea MApN.

Eduard Novak susține intrarea FCSB-ului în Ghencea: „Altfel, stadionul o să ajungă o paragină”

Novak a tras un semnal de alarmă în privința costurilor uriașe de întreținere a stadionului din București, explicând că dacă administratorii nu vor încerca să le acopere prin organizarea unui număr mare de evenimente, atunci acesta „va ajunge o paragină” în următorii 20 de ani.

Gigi Becali a făcut mai multe solicitări pentru ca FCSB să joace în Ghencea, însă nici până la această oră n-a primit „undă verde”. Eduard Novak consideră că n-ar trebui să fie o problemă ca vicecampioana României să evolueze în „casa” celor de la CSA Steaua.

„Eu nu sprijin în special o echipă, FCSB, să intre în Ghencea. Eu văd din punct de vedere al administratorului care administrează peste 400 de baze sportive în România. Văd ce înseamnă costul unui gazon, de 30.000 de euro lunar. Gândiți-vă ce înseamnă costul întreținerii unui stadion. Deci, indiferent, FCSB, cine joacă acolo, trebuie folosit.

Reclamă

Acel stadion poate fi folosit pentru foarte multe alte evenimente. Dar nu cred că putem să ne permitem, noi ca Stat, sau Steaua ca club sportiv sau Ministerul să plătească tot timpul din buzunar toate costurile. Cumva, trebuie gândit. Avem și stadionul național, acolo trebuie făcute evenimente.

De-aia au ajuns multe baze sportive în paragină. Pentru că administratorul n-a fost competent, n-a făcut programe. Avem și probleme de reglementat la nivel de chirii, de baze sportive deoarece prețul chiriilor este foarte mic.

Și dacă nu reușim, atunci degeaba construim baze sportive, degeaba o să stea acel stadion frumos Ghencea acolo, peste 20 de ani o să ajungă o paragină. Trebuie folosit mereu”, a spus Eduard Novak, în emisinea AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali a anunţat revenirea celor de la FCSB în Ghencea

Gigi Becali a anunţat la începutul anului că FCSB va face o cerere pentru a juca pe stadionul din Ghencea. Patronul roş-albaştrilor e de părere că echipa sa va putea juca pe noul stadion din Ghencea.

Becali mai spune că are nevoie doar de o hotărâre de Guvern pentru a putea face cerere ca FCSB să poată juca în Ghencea.

Vom face o cerere. Eu sunt la curent cu asta. Ciolacu s-a ținut de cuvânt. Numai că ei au cerut să aibă o Hotărâre de Guvern. Ei pot să închirieze, însă trebuie să aibă și o formulă de închiriere și trebuie să dea și o hotărâre de Guvern.

Am vorbit cu Hrebenciuc. Mi-a spus că Ciolacu se ține de cuvânt de toate pe care ni le-a promis și normal că o să putem să jucăm”, a spus Gigi Becali la digisport.ro.

Ulterior, Mihai Stoica a oferit noi detalii în legătură cu posibilitatea ca FCSB să joace pe Ghencea. Clubul lui Gigi Becali a făcut o nouă solicitare și a primit un răspuns considerat ”ciudat” de oficialul roș-albaștrilor.

”Am făcut o solicitare din nou. Am primit un răspuns ciudat, din punctul meu de vedere. Pentru ca în prima parte a răspunsului este că încă nu sunt normele de aplicare a legii, dar pe finalul răspunsului mi se spune că în luna februarie se fac și lucrări de mentenanță.

Ce legătură au între ele? Nu jucăm că nu sunt norme, nu că sunt lucrări. Cineva vrea să aibă o plasă de siguranță, preferă să piardă zeci de mii de euro la fiecare meci, cineva vrea ca statul român să piardă sume considerabile”, a spus Mihai Stoica, într-o conferință de presă.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:20 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și