Închide meniul

Ioan Andone nu are încredere în investitorii lui Dinamo: „Nu le-aş da banii pe mână”

Bogdan Stănescu Publicat: 10 aprilie 2023, 16:54

Reclamă
Ioan Andone nu are încredere în investitorii lui Dinamo: „Nu le-aş da banii pe mână

Ioan Andone nu are încredere în noii investitori ai lui Dinamo

Ioan Andone, dând indicaţii / Profimedia Images

Ioan Andone nu are încredere în investitorii lui Dinamo. Legendarul jucător şi ulterior antrenor al lui Dinamo a dezvăluit pe cine şi l-ar fi dorit patron al echipei roş-albe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andone ar fi vrut un patron foarte potent financiar şi dornic să investească. „Fălcosul” a spus că un patron potrivit pentru Dinamo ar fi fost cineva ca Gigi Becali.

Ioan Andone nu are încredere în investitorii lui Dinamo

Mi-aș fi dorit un Gigi (n.r.: Becali) la Dinamo, să fie în Liga 1, să aibă bani, să n-aibă problemele astea. O să vedem dacă noii investitori reușesc să strângă oameni de afaceri. Știu că acum caută peste tot.

Au un proiect de opt acționari, să împartă câte 10%. Să dea trei-patru sute de mii de euro fiecare, pe an. În următorii patru-cinci ani, până când ieși din insolvență. E greu! În cinci ani speră să rezolve problemele.

Știu că un prieten a fost căutat, dacă vrea să investească. Eu nu le-aș da banii pe mână! Ce încredere pot să am în Voicu ăla și în Andrei Nicolescu? Nu prezintă încredere! Poate peste un an le dau, dar acum nu.

Reclamă
Reclamă 4

Ei nu vor să păstreze acțiuni, se ocupă doar de management (n.r. – Eugen Voicu și Andrei Nicolescu). Așa am auzit de la un prieten care a fost ofertat. Ei vor să vândă pachetul de 80% și să se ocupe de management pe banii altora.

Să facă un plan, între timp să apară și stadionul. Nu-mi prezintă încredere noii acționari! Au noroc cu rezultatele sportive, jos pălăria pentru Burcă„, a declarat Ioan Andone, pentru fanatik.ro.

Noul plan de organizare al lui Dinamo a fost aprobat

Noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost aprobat pe 7 aprilie de către Adunarea Creditorilor. Planul a fost propus de administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu. El prevede o reducere a masei credale de la 7,4 milioane de euro la circa 2,4 milioane de euro.

Reclamă

E o onoare să fiu aici, e un club important și creează emoție un astfel de moment. Vrem să facem pași esențiali pentru ca acest club să se reorganizeze. În viitorul apropiat ne vom focusa pe organizarea administrativă a clubului, apoi pe organizarea sportivă. Există trei piloni esențiali pentru managementul imediat al clubului.

Din punctul nostru de vedere, e mult mai importantă eficienta utilizare a banilor. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență. Orice sumă ar fi necesară ieșirii din insolvență, ea trebuie să fie utilizată corect.

Este vorba despre o investiție de 12 milioane de euro ca business plan. Nu înseamnă că cele 12 milioane de euro vor fi bagați imediat, asta nu are sens. Nu are sens să investim zece milioane de euro pentru transferuri în vară„, a declarat noul președinte – director general al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, citat de digisport.ro.

Ioan Andone, ofertat de Gigi Becali

Legendă a lui Dinamo, Ioan Andone a dezvăluit că a fost ofertat în trecut de Gigi Becali pentru a merge la FCSB.

El mi-a spus: «Vii să mă ajuţi la Steaua?». Acum vreo 4-5 ani cred. Înainte să fiu la Voluntari. Şi îmi spune după aia, nu trec 30 de secunde: «Nu te pun, mă, eşti prea dinamovist!». Serios mi-a spus.

I-am spus să se mai gândească, dar tot el şi-a răspuns după aia. Puteam să lucrez cu Gigi Becali, sigur. Foarte simplu. Cum a lucrat Hagi, Piţurcă, Olăroiu, foarte simplu. Lucrurile sunt simple: nu îmi faci echipa”, a declarat Ioan Andone pentru fanatik.ro.

Mutarea a picat, aşa că Andone a mers la FC Voluntari, unde a fost director tehnic între anii 2018 şi 2021.

După ce s-a despărţit şi de FC Voluntari, Ioan Andone a ales să se implice în proiectul renaşterii echipei Corvinul Hunedoara, formaţie pentru care „Fălcosul” a evoluat între anii 1979-1983, avându-l acolo ca antrenor pe Mircea Lucescu. Andone l-a avut şi ulterior, la Dinamo, ca tehnician pe „Il Luce”.

În tricoul lui Dinamo Ioan Andone a cucerit două titluri de campion al României, în 1984 şi 1990, dar şi trei Cupe ale României, în 1984, 1986 şi 1990.

Ca tehnician, Ioan Andone a cucerit eventul atât cu Dinamo (2004), cât şi cu CFR Cluj (2008). În afară de cele două campionate câştigate amintite, „Fălcosul” mai are în palmaresul de antrenor un titlu, în 2012, cu CFR Cluj. Andone a cucerit ca antrenor şi 4 Cupe ale României: în 2003, 2004 şi 2005 cu Dinamo şi una cu CFR Cluj, în 2008.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:39

Endrick a fost prezentat oficial la Real Madrid! Mesaj emoționant transmis de puștiul-minune al Braziliei

15:17

Când îi va da Gică Hagi răspunsul final lui Răzvan Burleanu! Anunțul „Regelui” despre preluarea naționalei

15:15

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Încep emoţiile la canotaj, tenis şi tenis de masă! Programul complet

14:55

Irina Begu și Ana Bogdan, eliminate de la Jocurile Olimpice 2024! Româncele, învinse de Swiatek și Paolini

14:53

Ion Ţiriac, derapaj incredibil după ce a văzut ceremonia din Franţa: „Ăsta este Parisul, cu travestiții, cu homosexualii”

14:37

VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și