Închide meniul

Promovarea CSA Steaua ar fi imposibilă din acest sezon! Ce spune chiar unul dintre iniţiatorii proiectului de lege

Publicat: 14 aprilie 2023, 17:43

Reclamă
Promovarea CSA Steaua ar fi imposibilă din acest sezon! Ce spune chiar unul dintre iniţiatorii proiectului de lege

Promovarea CSA Steaua ar fi imposibilă din acest sezon

CSA Steaua, într-un meci din Liga a 2-a

Promovarea CSA Steaua ar fi imposibilă din acest sezon. O spune chiar unul dintre iniţiatorii proiectului de modificare a Legii Sportului, deputatul PSD Constantin Bogdan Matei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deputatul PSD a susţinut că proiectul de modificare a Legii Sportului nu o avantajează pe CSA Steaua.

Promovarea CSA Steaua ar fi imposibilă din acest sezon!

Este normal să stârnească atâta vâlvă pentru că este din cauza acestui scandal între CSA și FCSB, astfel încât întreaga inițiativă legislativă s-a dus în acestă direcție, cum că este scrisă pentru a da posibilitatea unei echipe să promoveze în prima ligă, ceea ce, per total, nu poate fi spus în acest sens pentru că inițiativa legislativă are un caracter general și privește întreg spectrul fotbalului, pentru că azi vorbim despre fotbal, dar se aplică tuturor structurilor sportive din România ce nu pot fi îngrădite din acest punct de vedere.

E normal ca iubitorii fotbalului să gândească că legea ar fi cu dedicație pentru CSA pentru a putea promova, dar legea va avea un caracter general și se va aplica tuturor structurilor sportive din România.

Nu știu dacă anul acesta Steaua va putea beneficia despre această modificare. Traseul legislativ până să se ajungă la promulgat durează cel puțin un an de zile. La prima cameră sesizată, adică Senatul, nu poate să stea mai mult de 45 de zile sau, prin solicitarea unui grup parlamentar sau a inițiatorului, maximum 60 de zile. Apoi se merge mai departe la Camera Deputaților pentru a fi dezbătută și a se întocmi raportul. Oricum am vrea sa ducem termenele și dezbaterea, această lege nu o avantajează pe Steaua dacă și-a făcut planurile că va promova anul acesta. Domnul Talpan nu stăpânește tehnica legislativă, dacă se gândește la două-trei săptămâni”, a declarat Constantin Bogdan Matei pentru digisport.ro.

Reclamă

Victor Piţurcă susţinea şi el că promovarea nu s-ar putea face din sezonul următor

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal, Victor Piţurcă, declara şi el că are informaţii că CSA Steaua nu va putea promova din sezonul viitor.

Eu mi-aș dori să promoveze din sezonul ăsta, dar nu se va putea, e clar. Mie așa mi s-a spus. Eu am susținut nu neapărat acest proiect, eu am susținut Steaua. Dacă Steaua a dispărut din prima ligă, mi-am dorit ca acest club și acest brand să revină în prim plan. Fotbalul românesc va avea doar de câștigat.

Am avut marți o întâlnire cu comandantul clubului, cu suporterii, au participat și secretarul general al MApN și câțiva oameni din politică. Am avut o discuție și mi s-a promis acest lucru, că se va schimba legea.

Reclamă 4 / 0/3

Se încearcă, am înțeles că domnul Dîncu a fost inițiatorul. Vreau să-i mulțumesc domnului Dîncu. Eu nu am avut încredere în dânsul, pentru că nu a făcut mai mult când a fost ministru.

Probabil, era nevoie de timp. Nu doar dânsul va avea de câștigat, pentru că steliștii îl vor respecta foarte mult, dar și fotbalul românesc și echipa națională”, declara Victor Piţurcă pentru sursa citată.

Florin Talpan e convins că CSA Steaua poate promova din sezonul viitor

Florin Talpan e convins că CSA Steaua va promova încă din acest sezon. Juristul CSA susţine că FCSB evoluează în mod ilegal în Liga 1 şi că ar trebui să fie retrogradată.

Deci v-am zis, demersul ăsta l-am făcut încă de anul trecut. Faptul că s-a tras atâta de timp… oricum se poate, Legea Sportului nu ne interzice. Nu există niciun articol din Legea Sportului prin care ni se interzice să promovăm.

Lucrurile sunt foarte clare, nu ştiu de ce sunt atâtea întrebări. Bineînţeles că CSA Steaua poate să promoveze, vom termina pe locul întâi, vom avea multe argumente.

Federaţia nu poate să se opună. Oricum Federaţia este într-o mare culpă, ce au făcut cu noi nu e normal. Ei trebuia să elimine FCSB-ul încă din 2018, când şi-au schimbat denumirea în timpul campionatului.

Săptămâna viitoare fac o adresă către Federaţie să ne pună la dispoziţie data când s-a înregistrat această solicitare de schimbare a denumirii de către FCSB, în 2018. Dacă a depus-o în timpul campionatului este clar că trebuia retrogradată, iar la ora actuală evoluează în mod ilegal în Liga 1.

Reclamă

Nu este vina mea că nu şi-au făcut treburile cum trebuia.

În 2-3 săptămâni ar trebui să se rezolve (n.r.: modificarea Legii Sportului), fiind în procedură de urgenţă.

90% din cluburile din Liga 1 sunt finanţate de primării, ştiţi foarte bine, sunt tot bani publici.

La meciul cu Dinamo trebuie să câştige clubul Steaua dacă este un club profesionist şi adevărat. Au toate condiţiile, banii plătiţi la zi, n-au niciun argument să piardă. Dacă pierd înseamnă că nu-şi merită locul în echipă şi trebuie să plece toţi”, a declarat Florin Talpan în exclusivitate pentru AS.ro.

Proiectul de modificare a Legii Sportului este semnat de fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu şi de alţi parlamentari PSD, senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:11 Câți jucători va da FCSB la EURO 2024! Mihai Stoica e sigur: „Am vrut să-l sun pe Edi, dat Gigi Becali nu m-a lăsat!” 17:05 VIDEOFranco Vazquez a marcat un gol superb în Parma – Cremonese! Dennis Man și Valentin Mihăilă, martori la reușita spectaculoasă 16:39 LIVE VIDEOParma – Cremonese și Palermo – Ascoli, acum în AntenaPLAY! Mihăilă a marcat din pasa lui Man, dar golul nu a fost validat 16:33 Gigi Becali pregătește trei lovituri pe piața transferurilor! Lista scurtă a FCSB-ului pentru „visul Champions League” 16:21 „Am pătimit împreună” Mesajul postat de oficialii lui Dinamo în ziua de Paște. Ce le-au transmis fanilor, după 3-3 cu U Cluj 15:55 Eliza Samara – Chen Xingtong LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:05. Duel infernal pentru româncă la Saudi Smash 2024 15:24 Darwin Nunez, în locul lui Robert Lewandowski la Barcelona! Decizie total neașteptată luată de Xavi 14:52 Dan Şucu, anunţ bombă în ziua de Paşte: „Îl dorim pe Mircea Lucescu manager general! Lucrăm la asta!” 14:29 Imaginea postată de Simona Halep în ziua de Paște. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Draga noastră campioană!” 14:19 FotoDezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi Vezi toate știrile
Citește și