Închide meniul
EXCLUSIV

Sergiu Hanca ştie cum poate redeveni Dinamo o forţă în Liga 1: „Să o ia de la zero, la fel ca Rapid!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 1 iulie 2022, 8:30

Sergiu Hanca ştie cum poate redeveni Dinamo o forţă în Liga 1: „Să o ia de la zero, la fel ca Rapid!

Sergiu Hanca a jucat în Liga 1 pentru Dinamo

Sergiu Hanca, în timpul unui interviu pentru Antena Sport / Captură Antena Sport

Sergiu Hanca ştie cum poate redeveni Dinamo o forţă în Liga 1. „Câinii” au retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului, iar fostul căpitan din Ştefan cel Mare crede că ar trebui urmat exemplul rivalilor de la Rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Giuleştenii au ajuns în Liga 1, după ce au pornit din eşaloanele inferioare, şi chiar au pretenţii la titlu în anul centenarului. Sergiu Hanca este de părere că aceasta este soluţia benefică pentru fosta sa echipă.

EXCLUSIV | Sergiu Hanca ştie cum poate redeveni Dinamo o forţă în Liga 1

„Am plecat exact când trebuia să plec de la Dinamo. Nu credeam niciodată (n.r. – că echipa poate ajunge în Liga 2), nici în cel mai negru vis. Sper să reușească să readucă clubul în prima ligă. Eu cred că trebuie să o ia de la zero, să facă lucrurile corecte. La fel cum a făcut și Rapid. Ușor-ușor să ajungă în Liga 1, între timp să își facă stadionul și apoi să redevină o forță!

(n.r. – despre suporterii dinamovişti) Aşa e în viață, apreciezi oamenii după ce mor, așa a fost și cu marii poeți ai lumii, a declarat Sergiu Hanca, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

EXCLUSIV | Cosmin Moţi cere un moment zero la Dinamo

Cosmin Moţi cere un moment zero la Dinamo, după prima retrogradare din istoria de 74 de ani a clubului din Ştefan cel Mare. Fostul fundaş al alb-roşiilor le-a transmis un mesaj şi fanilor. Îşi doreşte ca ultraşii din DDB să rămână alături de echipă chiar şi în ligile inferioare.

Reclamă

Moţi a contribuit la ultimul titlu cucerit de Dinamo, în 2007. A ajuns apoi la Ludogoreţ, echipă în tricoul căreia a devenit de 9 ori campion al Bulgariei.

„Părerea mea personală e că Dinamo ar trebui să înceapă de jos. Să înceapă de la zero un proiect sănătos, în care să fie implicaţi şi fanii pentru că au ajutat foarte mult în ultima perioadă. Cred ca e nevoie de un proiect de la zero, cum s-a făcut la Rapid e cel mai bun exemplu.

E prima data in istorie când retrogradează, dar din păcate asta a fost soarta echipei. Au fost greşeli din toate părţile, greşeli care se vedeau şi de afară. Cu schimbări de patroni, de preşedinţi, de antrenori, de jucători… eu cred că jucătorii nici nu se cunoşteau cu toţii între ei. A fost o degringoladă totală acolo! Nu ştiu dacă se poate continua în Liga 2, dar e nevoie de un nou început curat, plecat de la zero„, a declarat Cosmin Moţi în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Ionuț Chirilă, nervos că Dinamo nu l-a ofertat mai devreme

Ionuț Chirilă i-a taxat pe conducătorii lui Dinamo pentru că nu l-au ofertat până acum să ocupe postul vacant de antrenor. Tehnicianul anunță că poate să-i readucă pe „câini” în prima ligă. Chirilă e sigur că formația din Ștefan cel Mare n-ar fi ajuns în eșalonul secund cu el pe bancă.

”Le mulțumesc oamenilor care s-au gândit la mine, dar Dinamo trebuia să se gândească mai repede la mine, ca să nu ajungă în situația asta. Dinamo are nevoie de un antrenor care să-l aducă pe un jucător de 18 ani, plătit cu 1.500 de euro, la complexitatea tehnico-tactică a lui Ciprian Deac, plătit de Neluțu Varga cu 20.000 de euro.

Ceea ce s-a făcut la Dinamo este o crimă pe care nu o pot explica. Lipsă de cultură fotbalistică, lipsă de tot. La Dinamo trebuie să se construiască și pentru asta ai nevoie de un om care știe să facă asta, care știe să construiască, nu să cheltuie bani. S-au adus zeci de jucători și uite unde s-a ajuns. Trebuie să facă ce am spus eu, dar e o artă să transformi promisiuni în certitudini.

Eu zic că Dinamo poate reveni în prima ligă din primul an. Liga 2 nu e un campionat puternic, se poate promova. Dinamo are jucători talentați. Eu cred că Dinamo poate mult mai mult decât a arătat în acel meci de baraj. Cred că au fost niște lucruri pe care nu vreau să le completez. Când ai un om care a construit atâtea generații, ai nevoie de un om de genul ăsta. Eu n-am primit niciun telefon de la cineva din club”, a spus Ionuț Chirilă, conform digisport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” Vezi toate știrile
Citește și