Închide meniul

Dan Petrescu a făcut nopți albe înainte de CFR Cluj – Pyunik: „Dorm mai greu! Presiunea e mare!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 iulie 2022, 19:31

Dan Petrescu a făcut nopți albe înainte de CFR Cluj – Pyunik: „Dorm mai greu! Presiunea e mare!

Dan Petrescu se teme înainte de Pyunik - CFR Cluj

Dan Petrescu, la plecarea spre Armenia / Antena Sport

Dan Petrescu a dezvăluit că a făcut nopți albe înaintea meciului CFR Cluj – Pyunik Erevan, manșa retur din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj a reușit doar un 0-0 în meciul tur de la Erevan, iar Dan Petrescu a dezvăluit că are emoții înaintea returului din Gruia.

Dan Petrescu a făcut nopți albe înainte de CFR Cluj – Pyunik

Antrenorul campioanei României spune că nu mai doarme bine de când echipa sa a început meciurile oficiale.

Fotbalul e imprevizibil, totul este posibil. Ce a fost nu mai contează. Nu mai contează că am luat campionatul, contează meciul de mâine. Oricum dorm mai greu de când au început meciurile oficiale. În meciurile amicale, te concentrezi, dar parcă dormi mai liniştit. La oficiale, presiunea e mai mare. Dacă echipa e bine organizată, se apără bine şi bate bine faze fixe, pot să bat pe oricine. În acelaşi timp, cu orice echipă poţi să pierzi. E normal să fie presiunea mare la un astfel de meci”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă dinaintea meciului cu Pyunik.

Dacă va trece de FC Pyunik, formația lui Dan Petrescu va evolua în turul 2 împotriva învingătoarei dintre Dudelange (Luxemburg) și FK Tirana (Albania). Meciurile din turul 2 preliminar al UCL se vor dispute pe 19/20 iulie (turul) și 26/27 iulie (returul).

Reclamă

CFR Cluj își propune să ajungă cel puțin în grupele Europa League. Anul trecut, campioana României a fost umilită de Young Boys și Steaua Roșie Belgrad în preliminarii și a căzut în Conference League, unde a terminat grupa pe ultimul loc.

Dan Petrescu a dus-o pe CFR Cluj în grupele Europa League de două ori, reușind o dată să depășească faza grupelor. S-a întâmplat în 2020, când ardelenii au fost la un pas să o elimine pe Sevilla, după două remize: 1-1 la Cluj și 0-0 în Spania.

Marius Șumudică a râs de Dan Petrescu după egalul din Armenia

Fostul antrenor al lui CFR Cluj nu înţelege tactica aleasă de Dan Petrescu şi i-a desfiinţat pe adversarii campionilor României.

Reclamă 4 / 0/3

Cei de la Erevan au o valoare a lotului de 6 milioane, când cea a lui CFR e de 30 de milioane. Nu este normal, este un coleg de-al meu, e omul care a venit după mine la CFR şi nu e normal să fac comparaţii, dar nu trebuie să ne ascundem. Această echipă cu care a jucat astăzi CFR se bate la retrogradare la noi în campionat, fără probleme. Săracii au laba piciorului umflată de cât au degajat.

Armenilor le trebuia paşaport ca să treacă de centrul terenului. Diferenţă mare de valoare, imensă! Cei care sunt implicaţi să răspundă. Eu nu am pomenit un meci de Champions League în care să nu vezi 5-6 pase legate. Fără prospeţime… poate greşesc eu. Nu sunt deloc răutăcios! Probabil încă nu au intrat în ritm, depinde cum a pregătit echipa (n.r. Dan Petrescu). Ceea ce am văzut astăzi… fundaşul central l-a făcut Pele. Astăzi CFR Cluj trebuia să câştige fără drept de apel! Fără să fiu subiectiv.

Eu niciodată nu am ieşit înainte de joc să fiu atât de precaut. Eu am alta mentalitate, încerc să desfiinţez adversarul. El este opusul, îi ridică în slăvi. Ne-o fi bătut pe noi Armenia, dar ei nu au avut nicio ocazie. Probabil aşa a pregătit meciul. În momentul de faţă CFR Cluj arată rău!„, a declarat Marius Şumudică la digisport.ro.

Cine este Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și