Închide meniul

Cine este Warren Zaire-Emery, noul star al lui PSG. Titular la 16 ani, împotriva lui Bayern, în Champions League. Record fabulos

Alexandru Ivan Publicat: 14 februarie 2023, 21:58

Reclamă
Cine este Warren Zaire-Emery, noul star al lui PSG. Titular la 16 ani, împotriva lui Bayern, în Champions League. Record fabulos

Cine este Warren Zaire-Emery, cel mai tânăr jucător din istorie în meciurile eliminatorii din Champions League

Warren Zaire-Emery, de la PSG, după înfrângerea la finalul meciului de fotbal din Ligue 1 dintre AS Monaco și PSG, pe stadionul Louis II, pe 11 februarie 2023 / Profimedia

Cine este Warren Zaire-Emery, noul star al lui PSG, care a devenit cel mai tânăr jucător din istorie în meciurile eliminatorii din Champions League. Puștiul de 16 ani este titular în super-meciul PSG – Bayern, din optimile Ligii Campionilor, pe Parc de Princes.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 16 ani și 343 de zile, Zaire-Emery este cel mai tânăr fotbalist care a evoluat vreodată într-un meci din fazele eliminatorii în UEFA Champions League. Puștiul din primul „11” al parizienilor pentru partida cu Bayern a fost născut pe 8 martie 2006!

Cine este Warren Zaire-Emery, noul star al lui PSG

Comparațiile dintre Warren Zaire-Emery și starurile cu care împarte vestiarul la PSG sunt halucinante. Lionel Messi și Sergio Ramos și-au făcut debutul în Champions League încă dinainte ca acesta să se fi născut.

Mai mult, în ziua de 8 martie 2006, cea în care se năștea Zaire-Emery, Sergios Ramos juca pentru Real Madrid într-un meci de Champions League împotriva lui Arsenal și îi făcea marcaj lui Thierry Henry.

Reclamă

Pe 1 februarie, într-un Montpellier – PSG 1-3, Zaire-Emery a devenit cel mai tânăr marcator istoria parizienilor. El a marcat și în precedentul meci disputat de echipa lui Christophe Galtier, înfrângerea 1-3 cu AS Monaco, când a fost integralist.

Zaire-Emery este și cel mai tânăr jucător din istoria lui PSG, după ce a debutat în meciul cu Clermont din prima etapă din Ligue 1, disputat pe 6 august 2022. Avea atunci doar 16 ani și patru luni și 29 de zile.

Warren Zaire-Emery a crescut la academia lui PSG

Warren Zaire-Emery evoluează pe postul de mijlocaș central. A adunat deja 14 apariții pentru PSG în actuala stagiune.

Reclamă 4 / 0/3

La academia lui PSG, juca mereu la o categorie mai mare de vârstă decât a lui, datorită ușurinței cu care își surclasa adversarii.

Puștiul de 16 ani a evoluat și pentru naționala Franței la mai multe categorii de vârstă. Este cotat la 6 milioane de euro, conform transfermarkt.com. A semnat primul contract profesionist cu PSG în iulie 2022, valabil pe trei ani, până în 2025.

„Dacă un jucător de 16-17 ani este mai bun decât alții, atunci va juca!”, a spus Christophe Galtier despre puștiul Zaire-Emery.

PSG – Bayern, meciul „de foc” din optimile Champions League

PSG – Bayern se anunță un meci de „foc”. Vedeta Kylian Mbappe, se află doar pe banca de rezeve, după ce s-a accidentat. Echipele de start:

PSG: Donnarumma – Hakimi, Ramos, Marquinhos (cpt.), Nuno Mendes – Zaire-Emery, Danilo, Verratti, Soler – Messi, Neymar
Rezerve: Rico, Letellier – Kimpembe, Mbappe, Fabian Ruiz, Bernat, Vitinha, Pembele, Bitshiabu, Gharbi, Ekitike
Antrenor: Christophe Galtier

Bayern Munchen: Sommer – Pavard, De Ligt, Upamecano, Cancelo – Kimmich (cpt.), Goretzka – Sane, Musiala, Coman – Choupo-Moting
Rezerve: Ulreich, Schenk – Gnabry, Davies, Sarr, Blind, Muller, Gravenberch, Tel, Stanisic, Arijon Ibrahimovic
Antrenor: Julian Nagelsmann

Nu cred că nu va juca (n.r. Mbappe). Nu știu ce are, dar eu cred că va fi pe teren. Ce scrie pe site-ul clubului este destul de vag. Dacă nu este vorba despre o ruptură, nu îmi pot imagina că va rata meciul, dar nu știu. Voi pregăti partida ca și cum Mbappe va juca”, a spus Julian Nagelsmann, antrenorul lui Bayern, conform rfi.fr.

Reclamă

„Mbappe s-a antrenat individual ieri, iar azi s-a antrenat cu colectivul, a făcut întreaga sesiune. După schimburile de păreri pe care le-am avut, am luat decizia ca Mbappe să poată participa la antrenamentul colectiv, revenirea lui este foarte pozitivă. Încă nu sunt sigur dacă va juca, vom face bilanțul mâine dimineață. Primele întrebări îi vor fi adresate lui Kylian. În timp ce vă vorbesc, nu știu dacă Kylian va fi pe foaia de joc. Dar dacă va fi pe foaia de meci, va fi pentru a jucam nu pentru a o speria pe Bayern. Cât timp va juca, nu știu”, a spus Christophe Galtier, antrenorul PSG-ului, înaintea meciului, citat de Eurosport.fr.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:10 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe de start 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid Vezi toate știrile
Citește și