Închide meniul

UEFA a anunţat echipa ideală a sezonului din Champions League. Campioana Real Madrid are numai trei jucători + câţi bani au câştigat finalistele

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 mai 2022, 16:50

UEFA a anunţat echipa ideală a sezonului din Champions League. Campioana Real Madrid are numai trei jucători + câţi bani au câştigat finalistele

UEFA a anunţat echipa ideală a sezonului din UEFA Champions League după ce Real Madrid a câştigat trofeul

Real Madrid, campioana din Champions League / Getty Images

UEFA a anunţat echipa ideală din Champions League 2021-2022. Cu trei jucători, Real Madrid este clubul cel mai bine reprezentat după ce câştigat finala! Mohamed Salah este singurul jucător al finalistei Liverpool din primul 11 ales. Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo lipsesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În afară de Real Madrid, Manchester City şi Bayern Munchen sunt singurele cluburi care au mai mult de un jucător în această formaţie: Joao Cancelo şi Riyad Mahrez pentru Sky Blues, Robert Lewandowski şi Leroy Sane pentru elevii lui Julian Nagelsmann.

UEFA a anunţat echipa ideală a sezonului din Champions League

Liverpool este reprezentată doar de Mohamed Salah, care a marcat 8 goluri şi a oferit 3 pase decisive în 13 meciuri. Totuşi, rivalii din Premier League de la Manchester City vin cu Cancelo şi Mahrez.

Echipa Ligii Campionilor, în opinia forului european, este următoarea: Courtois (Real Madrid) – Militao (Real Madrid), Cancelo (Manchester City), Reinildo (Atletico Madrid) – Sane (Bayern Munich), Mahrez (Manchester City), Danjuma (Villarreal), Salah (Liverpool) – Haller (Ajax Amsterdam), Lewandowski (Bayern Munich), Benzema (Real Madrid).

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Reclamă

Câţi bani au câştigat finalistele Ligii Campionilor

Premiul UEFA pentru Real Madrid, câştigătoarea Ligii Campionilor în sezonul 2021/2022, va fi de aproape 133 de milioane de euro, un record, potrivit news.ro.

Suma pe care a câştigat-o campioana Spaniei este 119,81 milioane de euro brut, care va rămâne la valoarea de 116,16 milioane de euro net după deducerea aplicată de UEFA pentru pierderile suferite în timpul pandemiei. Această reducere se va aplica la premiile în bani pentru competiţiile europene până în sezonul 2023-2024.

La cele 116 milioane de euro se adaugă şi distribuirea cotei de piaţă (market pool), pentru care clubul „merengue” ar urma să primească alte 16,8 milioane de euro, aproximativ.

Reclamă 4 / 0/3

Mai exact, cele 119,81 milioane de euro provin în primul rând din ocuparea primei poziţii în clasamentul coeficienţilor UEFA calculat în ultimii zece ani (36,4 milioane de euro), iar restul este pentru participarea în faza grupelor (15,64 milioane), pentru cele cinci victorii în grupe (15,07 milioane), pentru calificarea în optimile de finală (9,6 milioane), pentru calificarea în sferturile de finală (10,6 milioane), pentru calificarea în semifinale (alte 12,5 milioane), pentru calificarea în finală (15,5 milioane) şi, în final, pentru câştigarea competiţiei (4,5 milioane de euro).

Finalista Liverpool va primi aproximativ 103,3 milioane de euro, sumă la care se va adăuga cota de market pool, potrivit mirror.co.uk. În această sumă este inclusă cea primită pe baza istoricului coeficienţilor, care în cazul celor de la Liverpool este de 22,7 milioane de euro.

Potrivit The Mirror, sumele încasate de Real Madrid şi Liverpool sunt seminficativ mai mari decât cele primite de Chelsea şi Manchester City, finalistele de anul trecut, 70 de miloane de lire sterline, respectiv 60 de milioane de lire sterline (83 de milioane de euro/71 de milioane).

Karim Benzema, golgheterul Champions League

Karim Benzema a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor. Deşi nu a marcat în finală, starul francez are la activ 15 goluri în acest sezon. După finală, Benzema a fost în culmea fericirii. Starul francez este şi marele favorit la câştigarea „Balonului de Aur”.

Suntem extrem de fericiți și mândri de această echipă. Am reușit dubla (n.r. – titlu și Champions League) și am meritat din plin. A fost un meci dificil, dar așa este mereu în UEFA Champions League, mai ales într-o finală. Înseamnă enorm pentru mine să câștig un nou trofeu UEFA Champions League aici în țara mea„, a spus Karim Benzema, citat de UEFA.com.

„Suntem cu adevărat fericiți. Ce pot sa spun? Nu pot spune mai multe. Sunt omul recordurilor. Am avut noroc să vin aici anul trecut și să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate și caracter mental. Sezonul a fost de top. Cred că am trecut prin meciuri foarte dificile. Suporterii ne-au ajutat foarte mult în ultimul meci. Ne-au ajutat în seara asta. Noi suntem fericiți și ei sunt fericiți”, a spus şi Carlo Ancelotti, după meciul cu Liverpool, potrivit BBC.

Reclamă
Recomandări
  • UEFA a anunţat echipa ideală a sezonului din Champions League
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și