Închide meniul
EXCLUSIV

Adrian Mutu privește încrezător către meciul România – Muntenegru: „Trebuie să jucăm ca în prima repriză cu Finlanda”. Ce a spus expertul Antena 1 despre publicul din Giulești

Cosmin Cioboată Publicat: 12 iunie 2022, 12:17

Adrian Mutu privește încrezător către meciul România – Muntenegru: „Trebuie să jucăm ca în prima repriză cu Finlanda. Ce a spus expertul Antena 1 despre publicul din Giulești

Adrian Mutu

Adrian Mutu, în timpul unui interviu la Antena 1 / Antena 1

  • Adrian Mutu privește încrezător către meciul România – Muntenegru
  • „Trebuie să jucăm ca în prima repriză cu Finlanda”

Adrian Mutu privește încrezător către meciul România – Muntenegru, din a 4-a etapă a grupelor din Liga Națiunilor. Expertul Antena 1 spune că naționala lui Edi Iordănescu va avea șanse mari să câștige partida din Giulești dacă va juca la fel ca în prima repriză a duelului cu Finlanda, în care „tricolorii” s-au impus cu 1-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a bifat prima victorie în mandatul lui Edi Iordănescu, contra Finlandei, în direct la Antena 1. Pentru „tricolori” urmează partida cu Muntenegru, de pe 14 iunie (ora 21:45), care se va juca tot în Giulești și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Adrian Mutu privește încrezător către meciul România – Muntenegru

Adrian Mutu a lăudat la scenă deschisă atmosfera din Giulești, cu care antrenoul de 43 de ani este obișnuit de la meciurile echipei sale, Rapid. Specialistul Antena 1 este convins că publicul își va pune amprenta asupra jocului naționalei României și la partida cu Muntenegru, de marți.

Reclamă

În viziunea lui Mutu, „cheia” este ca jucătorii lui Edi Iordănescu să aibă aceeași atitudine ca în prima repriză a meciului cu Finlanda, în care și-au creat foarte multe ocazii.

„Avem toate șansele. Este un plus că jucăm încă o dată pe Giulești, suporterii au entuziasm. Cred că trebuie să își mențină acest entuziasm, iar echipa noastră să rămână cu picioarele pe pământ. Cred că naționala noastră ar trebui să continue pe drumul din prima repriză (n.r. – a meciului cu Finlanda)”, a declarat Adrian Mutu, la emisiunea „Hai, România! În fiecare zi”, de la Antena 1.

Reclamă

EXCLUSIV | Adrian Mutu trage un semnal de alarmă înainte de România – Muntenegru

România a obținut primele 3 puncte şi s-a apropiat la doar două lungimi de liderul Bosnia, care a remizat cu Muntenegru, scor 1-1. Deşi a rămas pe locul 4 în clasament, România a reintrat în lupta pentru locul 1.

„Ar trebui, de mâine, să uităm acestă victorie. Bineînțeles că trebuie să ne bucurăm în seara asta cu toții. Băieții trebuie să se bucure de această victorie muncită. Dar de mâine trebuie să ne concentrăm pe următorul meci care devine foarte foarte important. E îmbucurător că am reușit să câștigăm. Eu ziceam înainte că va fi un meci capital pentru noi pentru că îmi dădeam seama de importanța acestui meci.

Trebuie să știm să controlăm și să gestionăm entuziasmul. Nu am rezolvat nimic, suntem tot pe ultimul loc, avem un golaveraj de 1-3, iar celelalte echipe ne sunt superioare. Într-adevăr, e îmbucurător că în prima repriză România a jucat bine, mie chiar mi-a plăcut. Surprinzătoare puțin reacția lor din repriza a doua, faptul că pe undeva ne-a intrat frica.

Reclamă 4 / 0/3

Am simțit frica, ne-am simțit timorați, a apărut frica de a nu pierde și asta s-a văzut, lăsându-i pe finlandezi să-și creeze două ocazii incredibile. Cu toate că și noi am răspuns prin niște contraatacuri care se puteau să se finalizeze cu greu. E normal ca Edi să fie satisfăcut, vede un progres la echipă.

Noi avem tendința să facem din victorii nuntă și din înfrângeri înmormântare. Trebuie să rămânem echilibrați și să analizăm obiectiv această victorie, fără un entuziasm prea mare. E normal să te bucuri după victorie, dar această victorie nu trebuie să-ți ia picioarele de pe pământ. Ne trebuie continuitate în jocul bun așa cum n-am mai văzut de mult timp”, a declarat Adrian Mutu, în exclusivitate pentru Antena 1, după victoria României contra Finlandei.

Alex Cicâldău, plus de încredere după România – Finlanda 1-0: „Aveam nevoie de victorie!”

Mijlocașul lui Galatasaray l-a felicitat pe Nicușor Bancu pentru golul superb din partida cu Finlanda. De asemenea, Cicâldău a vorbit și despre penalty-ul ratat de George Pușcaș în minutul 16, precum și despre criticile primite de „tricolori” după primele două meciuri pierdute din Liga Națiunilor:

„Cred că a fost o victorie meritată și o victorie care a venit la momentul potrivit. Ne mergea jocul foarte bine, știam că facem lucrurile bine și știam că acel penalty n-o să conteze foarte mult. Se întâmplă oricum să rateze penalty. Nu contează cine execută, dacă rateză, trebuie după un penalty ratat, cum am făcut astăzi, să continuăm pe același stil de joc.

Am câștigat acest meci și să spunem că avem un plus de încredere, dar să nu uităm că am luat doar 3 puncte și avem un meci foarte greu marți. Mă bucur foarte mult pentru el, merită asta (n.r. – despre golul lui Nicușor Bancu). Pe Giulești fost o atmosferă incredibilă, țin să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost incredibili. Ne-au susținut, aveam nevoie pentru că eram într-un moment foarte greu, și asta a fost foarte important pentru noi.

„Suntem o echipă valoroasă?”. Alex Cicâldău a răspuns fără să stea pe gânduri

Cu toții cred că am fost criticați în aceste momente. Ok, am traversat o perioadă de două meciuri foarte grea, criticile sunt constructive, sunt bune, zic eu, și aceasta a fost o victorie pentru toată lumea. Când joci cu un stadion plin și te încurajează, câștigi și totul e bine, e incredibil. O să promitem că o să dăm tot ce avem mai bun din noi și că o să încercăm să luăm cele 3 puncte (n.r. – la meciul cu Muntenegru). Niciodată nu se știe rezultatul final. Ăsta e obiectivul nostru, să câștigăm meciul cu Muntenegru. Pot să spun că ne doream mai mult de la aceste 4 meciuri, dar ținând cont că le-am pierdut pe primele două, l-am câștigat pe cel de-al 3-lea… un joc bun și o victorie cred că ne-ar mulțumi.

(N.r. – suntem o echipă valoroasă?) V-am zis și la conferință că eu cred că suntem. Nu se pune problema de valoare, echipa națională are jucători talentați. Fiecare jucător trebuie să facă cât poate și cu siguranță vom avea rezultate. Indiferent de vârsta noastră, învățăm de la meci la meci, analizăm, vedem unde am greșit. Eu, în curând la 25 de ani, nu cred că mai sunt un copil. Trebuie să ne recunoaștem greșelile și să ni le asumăm și, pe viitor, să încercăm să nu le mai facem.”, a declarat Alex Cicâldău, după România – Finlanda 1-0.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
"Merită Ianis Hagi să fie la EURO?" Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Echipa naţională • 16:22
„Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti
Echipa naţională • 27 mart., 22:17
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!”