Închide meniul

Gică Popescu, mesaj manifest după înfrângerile suferite de naționala României: „În acea perioadă, victoria nu era o problemă, ci diferența de scor!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 9 iunie 2022, 22:54

Gică Popescu, mesaj manifest după înfrângerile suferite de naționala României: „În acea perioadă, victoria nu era o problemă, ci diferența de scor!

Gică Popescu şi-a ales favorita pentru Campionatul Mondial din Qatar

Gică Popescu, președintele de la Farul Constanța / EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Gică Popescu a transmis un mesaj manifest după înfrângerile suferite de naționala României în Liga Națiunilor, cu Muntenegru (0-2) și Bosnia (0-1). Fostul fundaș din „Generația de Aur” a amintit de momentele de glorie ale „tricolorilor”, când singura problemă era „diferența de scor” din victoriile echipei noastre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România – Finlanda va fi sâmbătă, 11 iunie, în direct la Antena 1 şi Antena Play, şi în format LIVE VIDEO pe www.as.ro.

Gică Popescu, mesaj manifest după înfrângerile suferite de naționala României

Gică Popescu a rupt tăcerea după cele două înfrângeri suferite de naționala României cu Edi Iordănescu la cârmă, la debutul în grupa din Nations League.

„Baciul”, în prezent președinte la Farul Constanța, a postat pe rețelele sociale o fotografie din vremurile bune ale naționalei României. Popescu a amintit că, pe vremea când evolua el sub „tricolor”, întrebarea nu era dacă vom câștiga sau nu împotriva echipelor cu care se luptă acum România, ci la ce scor câștigam meciurile.

„Vremuri de mult apuse… o poză dintr-o perioadă în care la un meci cu Muntenegru, Bosnia sau Finlanda, victoria nu era o problemă, ci diferența de scor!”, a scris Gică Popescu, pe contul de Instagram.

Reclamă
View this post on Instagram


A post shared by Gica Popescu (@gica.popescuromania)

Silviu Lung Jr este cu gândul numai la victorie înainte de România – Finlanda

Atmosfera de pe stadionul Rapidului se anunță electrizantă, ținând cont că au mai rămas numai 500 de bilete, cu două zile înaintea duelului.

Reclamă 4 / 0/3

Silviu Lung Jr. este sigur că publicul va împinge de la spate naționala noastră, iar la final cu toții se vor bucura de prima victorie din mandatul lui Iordănescu Jr.

Portarul român, retras de la națională în 2020, este de părere că, la ora actuală, nu mai există echipe slabe. Silviu Lung Jr. a avut un discurs realist, spunând că „aceasta este realitatea” la echipa națională a României.

„Noi putem învinge pe oricine, dar la fel de bine putem fi înfrânți de oricine. Nu a fost neapărat o surpriză, pentru că echipele sunt de valori sensibil egale. Noi ne și raportăm la ceea ce însemna naționala României de acum 20-30 de ani, când eram o forță a Europei.

Probabil că așteptările noastre sunt prea mari. În momentul de față, aceasta e realitatea. În următoarele două meciuri putem învinge și o să ne mai calmăm și o să spunem din nou că avem șanse la primul loc și că totul o să fie bine.

Asta e naționala în momentul de față. Până la urmă au jucat două meciuri în deplasare. Nu e ușor cu nicio echipă să joci în deplasare. Nu mai există echipe slabe.

Sunt și jucători experimentați (n.r. – la naționala României). Dar până la urmă trebuie să îți pregătești și naționala. Cred că România suferă la capitolul copii și juniori, de acolo pleacă totul. Jucând acasă (n.r. – meciul cu Finlanda), având publicul de partea noastră, cred că putem învinge sâmbătă, da.”, a declarat Silviu Lung Jr.

Video cu rezumatul partidei Bosnia – România 1-0

Reclamă

Iulian Cristea și Denis Alibec, out din lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru

FRF a anunțat că Edi Iordănescu nu va putea miza nici pe serviciile lui Denis Alibec, după ce îl pierduse deja pe Iulian Cristea.

Cristea a suferit o accidentare gravă la ligamentele genunchiului în primul meci din grupa de Nations League, cu Muntenegru, scor 0-2. De cealaltă parte, Alibec a suferit o leziune musculară la coapsa stângă spre finalul partidei cu Bosnia, scor 0-1.

Prin urmare, cei doi au fost excluși din lotul „tricolorilor”. În prezent, Iordănescu Jr. mai are la dispoziție 28 de jucători.

„După ce l-a pierdut pe Iulian Cristea în meciul de la Podgorica, selecționerul Edward Iordănescu nu se va putea baza nici pe Denis Alibec în următoarele două jocuri.

În urma examenului RMN efectuat în această dimineață, s-a constatat faptul că, în timpul partidei de la Zenica, atacantul de 31 de ani a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi, devenind și el indisponibil pentru jocurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie).

În lotul lui Edward Iordănescu au rămas 28 de jucători.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

 

Recomandări
  • Gică Popescu, mesaj manifest după înfrângerile naționalei României
  • România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și