Închide meniul
VIDEO

Silviu Lung Jr, cu gândul numai la victorie înainte de România – Finlanda: „Cu publicul alături, putem învinge!”. Meciul din Giulești e sâmbătă, 11 iunie (ora 21:45), în direct la Antena 1

Cosmin Cioboată Publicat: 9 iunie 2022, 21:24

Reclamă
Silviu Lung Jr, cu gândul numai la victorie înainte de România – Finlanda: „Cu publicul alături, putem învinge!. Meciul din Giulești e sâmbătă, 11 iunie (ora 21:45), în direct la Antena 1

Silviu Lung Jr crede în naționala României

Silviu Lung Jr, în timpul unui antrenament la naționala României / Sputnik via hepta

Silviu Lung Jr este cu gândul numai la victorie înainte de România – Finlanda. Cele două naționale se vor duela sâmbătă, de la ora 21:45, în Giulești, în etapa a 3-a din Liga Națiunilor. Partida va putea fi urmărită în direct la Antena 1 şi Antena Play, precum şi în format LIVE VIDEO pe www.as.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naționala României a început campania de Nations League cu două înfrângeri în deplasare, dar Silviu Lung Jr. este încrezător că „tricolorii” lui Edi Iordănescu se vor revanșa în partida cu Finlanda, din Giulești.

Silviu Lung Jr este cu gândul numai la victorie înainte de România – Finlanda

Atmosfera de pe stadionul Rapidului se anunță electrizantă, ținând cont că au mai rămas numai 500 de bilete, cu două zile înaintea duelului.

Silviu Lung Jr. este sigur că publicul va împinge de la spate naționala noastră, iar la final cu toții se vor bucura de prima victorie din mandatul lui Iordănescu Jr.

Portarul român, retras de la națională în 2020, este de părere că, la ora actuală, nu mai există echipe slabe. Silviu Lung Jr. a avut un discurs realist, spunând că „aceasta este realitatea” la echipa națională a României.

Reclamă

„Noi putem învinge pe oricine, dar la fel de bine putem fi înfrânți de oricine. Nu a fost neapărat o surpriză, pentru că echipele sunt de valori sensibil egale. Noi ne și raportăm la ceea ce însemna naționala României de acum 20-30 de ani, când eram o forță a Europei.

Probabil că așteptările noastre sunt prea mari. În momentul de față, aceasta e realitatea. În următoarele două meciuri putem învinge și o să ne mai calmăm și o să spunem din nou că avem șanse la primul loc și că totul o să fie bine.

Asta e naționala în momentul de față. Până la urmă au jucat două meciuri în deplasare. Nu e ușor cu nicio echipă să joci în deplasare. Nu mai există echipe slabe.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt și jucători experimentați (n.r. – la naționala României). Dar până la urmă trebuie să îți pregătești și naționala. Cred că România suferă la capitolul copii și juniori, de acolo pleacă totul. Jucând acasă (n.r. – meciul cu Finlanda), având publicul de partea noastră, cred că putem învinge sâmbătă, da.”, a declarat Silviu Lung Jr.

Silviu Lung Jr, întrebat dacă se gândește să revină la naționala României

Lung și-a anunțat retragerea de la echipa națională a României în urmă cu doi ani, după numai 3 meciuri jucate sub „tricolor” în perioada 2010-2019.

Revenit în România după despărțirea de Kayserispor, portarul român a fost întrebat dacă se gândește la o posibilă revenire la națională. Extrem de sigur pe el, Lung a negat această ipoteză, spunând că s-a gândit intens înainte să ia această decizie radicală și nu mai vrea să dea înapoi.

Cât despre viitorul său, Silviu Lung Jr. a spus că și-ar dori să continue în campionatul Turciei, dar nu exclude nici o revenire în România.

„Am luat o hotărâre acum 2 ani și nu mai revin asupra ei. Nu a fost pripită. M-am gândit foarte mult la această decizie, dar până la urmă am decis să mă axez pe echipa de club. Prioritatea e Turcia, dar nu exclud nici o revenire în țară. Am învățat limba (n.r. – turcă), obiceiurile și m-am obișnuit cu cultura lor. Fanii sunt ca la Craiova, exact ca la Craiova.”, a spus Silviu Lung Jr.

Video cu rezumatul partidei Bosnia – România 1-0

Iulian Cristea și Denis Alibec, out din lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru

FRF a anunțat că Edi Iordănescu nu va putea miza nici pe serviciile lui Denis Alibec, după ce îl pierduse deja pe Iulian Cristea.

Reclamă

Cristea a suferit o accidentare gravă la ligamentele genunchiului în primul meci din grupa de Nations League, cu Muntenegru, scor 0-2. De cealaltă parte, Alibec a suferit o leziune musculară la coapsa stângă spre finalul partidei cu Bosnia, scor 0-1.

Prin urmare, cei doi au fost excluși din lotul „tricolorilor”. În prezent, Iordănescu Jr. mai are la dispoziție 28 de jucători.

„După ce l-a pierdut pe Iulian Cristea în meciul de la Podgorica, selecționerul Edward Iordănescu nu se va putea baza nici pe Denis Alibec în următoarele două jocuri.

În urma examenului RMN efectuat în această dimineață, s-a constatat faptul că, în timpul partidei de la Zenica, atacantul de 31 de ani a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi, devenind și el indisponibil pentru jocurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie).

În lotul lui Edward Iordănescu au rămas 28 de jucători.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:40 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea Vezi toate știrile
Citește și