Închide meniul

Răzvan Raț l-a pus la punct pe Octavian Popescu, după ce atacantul FCSB s-a certat cu suporterii naționalei României: „Întâi trebuie să demonstrezi!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 14 iunie 2022, 8:16

Răzvan Raț l-a pus la punct pe Octavian Popescu, după ce atacantul FCSB s-a certat cu suporterii naționalei României: „Întâi trebuie să demonstrezi!

Octavian Popescu a fost criticat de Răzvan Raț

Octavian Popescu, la naționala României

Răzvan Raț l-a pus la punct pe Octavian Popescu, după ce atacantul FCSB s-a certat cu suporterii naționalei României. Fostul internațional consideră că puștiul de 19 ani încă „nu a demonstrat nimic”, iar din acest motiv „nu are dreptul la replică”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Octavian Popescu a avut o ieșire nervoasă la finalul meciului Bosnia – România, scor 1-0, din Liga Națiunilor. Atacantul de 19 ani a sărit la bătaie cu fanii „tricolori”, după ce aceștia i-ar fi adresat injurii.

Răzvan Raț l-a pus la punct pe Octavian Popescu, după ce atacantul FCSB s-a certat cu suporterii naționalei României

Jucătorul de la FCSB a fost calmat cu greu de colegi, iar gestul său nu a scăpat neobservat. Răzvan Raț a avut un discurs dur la adresa lui Tavi Popescu, despre care spune că nu și-a câștigat dreptul de a le răspunde suporterilor în momentul în care este contestat.

Fostul mare fundaș român s-a dat drept exemplu pe el însuși, precum și pe foștii săi colegi, Adrian Mutu și Cristi Chivu, explicând că ei niciodată nu le-au răspuns fanilor, în ciuda cuvintelor acide pe care le-au primit:

„E puțin ciudat să comentăm gesturile unui jucător care întâi trebuie să demonstreze. S-a certat cu suporterii, asta, da, mă deranjează. Întâi trebuie să demonstrezi, să ai statutul să te cerți cu suporterii. Nici măcar atunci nu ar trebui. Sincer să vă spun, eu, cel puțin, și nici măcar Mutu, Chivu nu ne-am certat vreodată cu suporterii.

Reclamă

Să le răspundem ce? Dacă ne-a dat cineva cu terenul în cap, ce să mă mai cert? Asta nu-mi dă mie dreptul la replică. Suporterii pot să spună foarte multe lucruri, asta nu înseamnă că eu trebuie să-i răspund fiecărui suporter sau să-i cer socoteală, ‘domnule, dar de ce mă înjuri de mamă?’.

Ceea ce nu e ok, dar nu asta e problema. E vorba despre statut. Dacă ești Octavian Popescu și, deocamdată, nu ai jucat nicăieri, trebuie să demonstrezi că ești în măsură să deschizi gura. Eu cred că relația cu suporterii trebuie să fie una corect. Atunci când pierzi, te înjură, e la limită, dar e normal să fie nemulțumiți”, a spus Răzvan Raț, pentru digisport.ro.

Octavian Popescu, un car de nervi după ce a fost schimbat în România – Finlanda 1-0

Octavian Popescu a fost un car de nervi și după ce a fost schimbat în România – Finlanda 1-0. Edi Iordănescu l-a înlocuit pe atacantul de 19 ani în minutul 54, iar reacția tânărului jucător a fost neașteptată. Tavi s-a așezat supărat pe bancă, apoi și-a aruncat tricoul pe jos.

Reclamă 4 / 0/3

Atacantul de la FCSB a fost titularizat în premieră la naționala României, însă prestația sa nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Popescu a fost primul jucător înlocuit de Iordănescu Jr. în meciul cu Finlanda, iar acest lucru nu i-a convenit „perlei” lui Gigi Becali.

Pe imaginile surprinse de Antena Sport în timpul partidei din Giulești, se observă reacția furioasă a lui Octavian Popescu, care discută intens cu Valentin Mihăilă și colegul său de la FCSB, Florin Tănase. Cei doi au încercat să-l consoleze pe tânărul atacant, care a continuat să gesticuleze pe bancă, arătând spre teren (vezi GALERIA FOTO de la finalul articolului).

Tavi Popescu a fost în centrul atenției, în mod negativ, și după meciul cu Bosnia, pierdut de România cu 1-0. La finalul partidei de la Zenica, atacantul de 19 ani s-a aflat în conflict cu suporterii români care au făcut deplasarea.

Video cu momentele de la schimbarea lui Octavian Popescu:

Ce a spus Edi Iordănescu despre Octavian Popescu, după evoluția modestă din Giulești

Patronul FCSB l-a lăudat în repetate rânduri pe puștiul de 19 ani, de pe urma căruia speră să încaseze zeci de milioane de euro. Recent, Gigi Becali l-a criticat pe Iordănescu Jr. pentru că nu l-a inclus în primul „11” al naționalei pe Tavi în primele două partide din Liga Națiunilor, pierdute împotriva celor din Muntenegru, scor 0-2, și Bosnia, scor 0-1.

Răspunsul lui Edi Iordănescu n-a întârziat să apară, la conferința de presă de la finalul meciului România – Finlanda 1-0:

Reclamă

„Am spus că nu m-au interesat criticile, iar echipa am făcut-o eu împreună cu staff-ul meu. Tavi e un jucător cu potențial nu mare, ci deosebit de mare. Un jucător cu calitate foarte multă, cu dinamică bună, un jucător care va avea un viitor important în tricoul echipei naționale. Dar eu am spus de fiecare dată că trebuie să fim înțelepți, trebuie să fim echilibrați, să luăm deciziile corecte și să avem răbdare.

Tavi e un jucător cu care am lucrat și știu că are nevoie de susținere, are nevoie de momente. Le-a avut în seara asta și le va mai avea. În același timp, are nevoie de timp. Pentru că fotbalul mare înseamnă adversitate foarte multă, înseamnă dueluri, înseamnă putere, înseamnă efort și lucrurile astea și le va însuși, cu siguranță.”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă, după România – Finlanda 1-0.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și