Închide meniul

Ilie Dumitrescu, impresionat de prestaţia unui tricolor în România – Andorra 4-0: „Omul meciului”

Bogdan Stănescu Publicat: 16 octombrie 2023, 8:14

Reclamă
Ilie Dumitrescu, impresionat de prestaţia unui tricolor în România – Andorra 4-0: „Omul meciului

Ilie Dumitrescu "îi ţine pumnii" lui Radu Drăguşin, după transferul la Tottenham

Ilie Dumitrescu, în timpul unui interviu/ Hepta

Ilie Dumitrescu a fost impresionat de prestaţia unui tricolor în România – Andorra 4-0. Fostul component al Generaţiei de Aur l-a lăudat în special pe Ianis Hagi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiul „Regelui” a avut o prestaţie entuziasmantă, marcând un gol, oferind un assist şi reuşind să obţină şi un penalty pentru naţională.

Ilie Dumitrescu, impresionat de prestaţia unui tricolor în România – Andorra 4-0

Mă bucur foarte mult pentru triunghiul din linia mediană, și-au asumat rolul de lideri. Mă refer și la Răzvan Marin, și la Stanciu, dar în special la Ianis Hagi, care, pentru mine, a fost omul meciului.

A fost pus în poziția în care dă cel mai bun randament, în spatele atacantului, între linii”, a declarat Ilie Dumitrescu pentru digisport.ro.

România a urcat pe primul loc în grupa I de calificare la EURO 2024. Naţionala are 16 puncte, obţinute în 8 partide, fiind neînvinsă în aceste preliminarii. Elveţia a coborât pe 2 după egalul surprinzător cu Belarus acasă. Belarus a condus cu 3-1 în minutul 84 al partidei, dar elveţienii au reuşit să smulgă un egal, marcând două goluri în minutele 89 şi 90. Akanji şi Amdouni au înscris, aducând un punct Elveţiei, care nici nu concepea să piardă acasă cu Belarus.

Reclamă

Edi Iordănescu a răspuns criticilor, după România – Andorra 4-0: „Dorm noaptea liniştit!”

Edi Iordănescu a oferit prima reacţie, după ce România a învins-o categoric pe Andorra, cu 4-0. Selecţionerul s-a declarat mulţumit de jocul prestat de „tricolorii”, în duelul de pe Arena Naţională. De asemenea, acesta a mai răspuns şi criticilor primite după egalul cu Belarus.

Selecţionerul a avut doar cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi. Acesta le-a mulţumit şi copiilor care au venit pe Arena Naţională, pentru a susţine echipa naţională. Peste 20.000 de copii au fost în tribune, la victoria cu Andorra.

Edi Iordănescu a mai subliniat faptul că echipa naţională a rămas neînvinsă în actuala campanie de la calificare la EURO 2024, şi de asemenea, a mai punctat faptul că „tricolorii” au cea mai bună defensivă din grupă.

Reclamă 4 / 0/3

„Dacă după o victorie categorică, cu un joc foarte bun, ocazii, goluri, felicitam echipa, acum schimb. Prioritatea e o mulţumire, pentru aceşti copii minunaţi. M-au impresionat total. Din prima secundă au încurajat. Ei sunt viitorul României. Am stabilit cu jucătorii să jucăm pentru puncte, victorii, dar şi pentru aceşti copii minunaţi, ne-au făcut seara frumoasă.

„10 jocuri oficiale fără înfrângere”

Felicitări şi pentru echipă. Pentru rezultat, pentru parcurs, 10 jocuri oficiale fără înfrângere, de departe avem cea mai bună defensivă, pentru că suntem pe loc calificabil. Mă face să fiu bucuros şi mândru de echipa pe care o pregătesc.

Eu am spus mereu că sunt meciuri echilibrate. Uitaţi-vă ce surprize sunt, am spus că nu e un meci câştigat. Belarus a marcat 3 goluri în Elveţia, a încurcat Kosovo, a bătut Kosovo. Mai mult decât atât Andorra a marcat împotriva lui Kosovo, cu Israel şi cu Elveţia. Singura echipă căreia nu i-a marcat am fost noi. Sunt multe lucruri pozitive în jocul nostru. Curând se face un an şi jumătate de când nu am mai pierdut. E important, sunt 3 meciuri la rând fără gol primit.

Suferă jocul? Suferă, am spus-o şi eu, dar suntem la un cu totul alt nivel faţă de ce a însemnat Liga Naţiunilor şi suntem sub un nivel faţă de cel la care această echipă poate să ajungă.

„Adorm mai greu când vine un tsunami”

Referitor la critici, trebuie să fiu sincer. Eu dorm noaptea liniştit. Poate atunci când vine câte un val, câte un tsunami cum a fost acum, adorm mai greu. Dar dorm! Însă nu dorm atunci când sunt atacaţi sau jigniţi jucătorii. Asta mă doare, mă irită.

Diger greu pentru că nu merită asta. Sunt băieţi care vin cu tot sufletul, cu tot devotamentul, pun tot ce e mai bun în slujba echipei. Au zis de sute de ori că suntem uniţi, că suntem un grup, o familie. Se vede că dau tot ce au mai bun. Poate nu ne iese mereu, dar ei vin şi dau tot ce au mai bun.

Când sunt jigniţi şi criticaţi… în loc să fie sprijiniţi, în special de la vocile importante din fotbalul românesc, în loc să fie ajutaţi pentru că au o medie de vârstă de 25 de ani, să fie puşi la zid, eu atunci nu dorm. Eu cât timp voi fi la echipa naţională, probabil şi după, cu toată energia mea voi proteja grupul”, a declarat Edi Iordănescu, într-un interviu pentru AntenaSport.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și