Închide meniul

Erik ten Hag, primele probleme la Manchester United. Viitorul lui Cristiano Ronaldo, incert

Alexandru Ivan Publicat: 21 aprilie 2022, 16:58

Erik ten Hag, primele probleme la Manchester United. Viitorul lui Cristiano Ronaldo, incert

Cristiano Ronaldo e golgheterul lui Manchester United din acest sezon

Cristiano Ronaldo/ Profimedia

Erik ten Hag a fost numit oficial noul antrenor al lui Manchester United. Olandezul trebuie să rezolve o mulțime de probleme la echipa de pe Old Trafford. Multe vedete de zeci de milioane de euro sunt pe lista de transferuri, iar viitorul lui Cristiano Ronaldo e incert. Se anunță o adevărată revoluție la cel mai titrat club din Premier League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La o zi după ce Manchester United a fost umilită pe terenul lui Liverpool, scor 0-4, cei mai buni doi scouteri ai echipei și-au dat demisia, după 24 de ani petrecuți la clubul de pe Old Trafford. În acelaști timp, Ralf Rangnick anunța că United „are nevoie să aducă la vară cel puțin 10 jucători noi”. De unde începe revoluția lui Erik ten Hag?

Revoluția lui Erik ten Hag la Manchester United

Presa din Anglia notează că multe vedete de la United sunt pe lista de plecări. The Sun îi încadrează în această categorie pe Paul Pogba și Nemanja Matic, ambii titulari în meciul cu Liverpool. Francezul e liber de contract la sfârșitul sezonului, în timp ce înțelegerea sârbului expiră în 2023.

Reclamă

Acestora li se adaugă Jesse Lingard și Phil Jones, jucători care au prins puține minute din actuala stagiune. Cel din urmă a adunat doar două partide, în timp ce Lingard are doar trei partide ca titular în toate competițiile.

Cavani și Donny van de Beek sunt și ei pe lista de plecări. Uruguayanul a ajuns la 35 de ani și n-a înscris decât două goluri în actuala stagiune. van de Beek, altădată unul dintre elevii preferați ai lui ten Hag la Ajax, nu s-a adaptat la stilul Premier League nici dupa doi ani în Anglia.

Reclamă

Eric Baily și Anthony Martial sunt alți doi jucători care nu au viitor la Manchester United. Fundașul ivorian a avut prea multe accidentări ca să aibă continuitate, iar atacantul francez s-a transformat dintr-o mare speranță într-o mare dezamăgire.

Erik ten Hag trebuie să resusciteze jucătorii lui Manchester United, în frunte cu Cristiano Ronaldo

Pe lângă jucătorii care vor părăsi clubul, ten Hag trebuie să se ocupe și de situația celorlalți fotbaliști din lot. În jurul lui Cristiano Ronaldo e un imens semn de întrebare. Portughezul, la 37 de ani, a adus multe puncte datorită golurilor sale, dar vârsta îl apasă tot mai mult.

Ronaldo nu mai are aceeași formă fizică și nu își ajută echipa pe faza defensivă. Erik ten Hag trebuie să rezolve asta. Jurnaliștii englezi nu exclud posibilitatea ca antrenorul olandez să renunțe la serviciile lui Ronaldo și să se concentreze pe jucătorii mai tineri.

Reclamă 4 / 0/3

Bruno Fernandes e un alt star al echipei, dar care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în acest an. Conaționalul lui Cristiano Ronaldo a strălucit când a ajuns prima dată la United, dar evoluțiile sale au scăzut drastic în actuala stagiune.

Aceeași problemă e cu Luke Shaw și Marcus Rashford. Shaw a făcut un sezon fantastic în stagiunea trecută, dar anul acesta și-a pierdut busola. Rashford, născut și crescut la Manchester, cu 300 de meciuri pentru clubul de pe Old Trafford, a ajuns să intre în meciuri doar de pe banca de rezerve.

Dacă Matic și Pogba pleacă, ten Hag ar rămâne la mijlocul terenului doar cu Scott McTominay și Fred. Deși analiștii din Anglia i-au criticat dur pe cei doi jucători, alte voci din Premier League susțin că aceștia ar putea să-i fie de folos lui ten Hag. Problema e că nici Fred și nici McTominay nu au arătat vreodată constanță la cel mai înalt nivel.

Ce jucători ar putea ajunge la Manchester United

Sursa citată mai sus notează că pe lista de achiziții al lui United s-ar afla, printre alții, Christopher Nkunku și Presnel Kimpembe, ambii francezi. Primul face sezonul vieții la RB Leipzig, cu 17 goluri și 13 assist-uri, în timp ce al doilea e titular în apărarea lui PSG. Kimpembe ar putea face pereche în defensivă cu Varane, pe care îl cunoaște deja de la naționala Franței.

Harry Kane și Declan Rice ar fi și ei în topul priorităților pentru United. Atacantul lui Tottenham se apropie de 30 de ani și încă nu a câștigat vreun trofeu în întreaga carieră. Deși e la Tottenham din vremea junioratului, căpitanul naționalei Angliei și-ar dori să „schimbe aerul” în acest punct al carierei sale. Vara trecută a fost foarte aproape să ajungă la Manchester City, rivala lui United.

Declan Rice nu a fost pătrat de Chelsea la prima echipă, iar „albaștrii” îl regretă amarnic acum. Mijlocașul e cel voloros jucător de la West Ham și titular în naționala Angliei. Multe cluburi din Premier League vor să pună mâna pe serviciile lui, iar United e în capul listei.

2013 e anul în care Manchester United a cucerit ultimul titlu în Premier League. De atunci, clubul de pe Old Trafford a cheltuit 1 miliard de lire sterline pe transferuri, iar ultimul trofeu, Europa League, a fost câștigat în urmă cu cinci ani.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro Vezi toate știrile
Pe același subiect
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei
Moto • 24 mart., 18:59
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei. S-a bucurat ca Ronaldo. Jose Mourinho a fluturat steagul la finiş
Un fost internaţional englez cu 4 titluri de campion în Premier League a spus ce se va întâmpla cu Radu Drăguşin în Anglia!
Premier League • 21 mart., 17:01
Un fost internaţional englez cu 4 titluri de campion în Premier League a spus ce se va întâmpla cu Radu Drăguşin în Anglia!
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Mesajul lui Cristiano Ronaldo, după eliminarea dramatică din Liga Campionilor Asiei: "Vom găsi o cale"
AntenaPLAY • 12 mart., 17:36
Mesajul lui Cristiano Ronaldo, după eliminarea dramatică din Liga Campionilor Asiei: „Vom găsi o cale”
Cristiano Ronaldo şi-a făcut mama şi sora să plângă în Al Nassr - Al Ain
AntenaPLAY • 12 mart., 9:17
Cristiano Ronaldo şi-a făcut mama şi sora să plângă în Al Nassr – Al Ain! Imagini copleşitoare cu familia starului portughez