Închide meniul

Manchester City riscă să-l piardă pe Pep Guardiola, după scandalul momentului din fotbal! Spaniolul, în pole-position să preia altă echipă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 februarie 2023, 8:38

Reclamă
Manchester City riscă să-l piardă pe Pep Guardiola, după scandalul momentului din fotbal! Spaniolul, în pole-position să preia altă echipă

Pep Guardiola

Pep Guardiola, în timpul unui meci / Profimedia

Manchester City riscă să-l piardă pe Pep Guardiola, după scandalul momentului din fotbal. Campioana en-titre din Premier League este acuzată că a încălcat fair-play-ul financiar timp de nouă ani. “Cetățenii” vor fi audiați la o Comisie specială și, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă depunctarea sau chiar retrogradarea din prima ligă a Angliei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City este acuzată că a încălcat de peste 100 de ori regulamentul fair-play-ului financiar.

Manchester City riscă să-l piardă pe Pep Guardiola, după scandalul momentului din fotbal

Clubul de pe Etihad s-a mai aflat într-o situație similară în 2020. Și la vremea respectivă, Manchester City a fost anchetată pentru încălcarea fair-play-ului financiar și a riscat excluderea din cupele europene. În cele din urmă, “cetățenii” au scăpat de pedeapsă.

La vremea respectivă, Pep Guardiola anunța că va pleca imediat de la City în momentul în care va fi mințit de conducători în privința situației financiare a clubului.

“Le-am spus totodată ‘Dacă mă mințiți, în următoarea zi nu voi mai fi aici. Voi fi plecat și voi nu veți mai fi prietenii mei”, spunea Pep Guardiola, în 2020.

Reclamă

Au trecut 3 ani de atunci, iar Manchester City trece din nou prin momente delicate. Potrivit sport.es, citată de football365.com, Pep Guardiola a reintrat în pole-position pentru a prelua naționala Braziliei. Federația de Fotbal din Brazilia vrea să profite de criza prin care trece clubul din Premier League și să-l “fure” pe managerul spaniol.

Pep Guardiola, dorit la naționala Braziliei!

Brazilia continuă căutările pentru un nou selecționer, după despărțirea de Tite de la finalul Campionatului Mondial din Qatar. Sud-americanii și-au mai exprimat și în trecut dorința de a-l aduce pe Guardiola la cârmă, însă tehnicianul iberic a preferat să rămână pe Etihad.

Lucrurile s-ar putea schimba acum, când Manchester City este amenințată chiar cu retrogradarea din Premier League.

Reclamă 4 / 0/3

Conform sursei citate, brazilienii vor aștepta până la vară pentru a-și numi noul selecționer. Contractul lui Pep Guardiola la Manchester City expiră abia în 2025, însă scandalul apărut în Anglia l-ar putea determina pe acesta să părăsească echipa încă de la finalul actualului sezon.

„Pep Guardiola este prima opțiune a Federației Braziliene de Fotbal, după criza apărută la Manchester City, club care este implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria fotbalului englez”, a notat cotidianul spaniol sport.es.

Dacă va accepta oferta, Guardiola va deveni primul selecționer străin din istoria naționalei Braziliei.

„Brazilia rămâne decisă să rupă tradiția și să-și aducă un selecționer străin, care să modernizeze întreaga structură sportivă, care include și selecționatele de tineret.

Conducerea lui Manchester City se așteaptă ca Guardiola să plece, mai ales că antrenorul i-a avertizat pe englezi încă de anul trecut că va demisiona, dacă va afla că a fost mințit în legătură cu finanțele clubului”, au mai notat jurnaliștii spanioli.

Aceasta ar fi prima experiență a lui Pep Guardiola pa banca unei echipe naționale. De-a lungul carierei, spaniolul le-a mai antrenat pe Barcelona și Bayern Munchen, înainte să semneze cu Manchester City, în 2016.

Reacția oficială a celor de la Manchester City, după ce clubul riscă retrogradarea din Premier League

Oficialii celor de la Manchester City au transmis faptul că așteaptă cu nerăbdare să vadă cum se va soluția cazul, susținând că au fost extrem de transparenți în toate acțiunile pe care le-au săvârșit.

Reclamă

„Clubul Manchester City este surprins de emiterea acestor presupuse încălcări ale regulilor Premier League, mai ales având în vedere angajamentul extins și cantitatea mare de materiale detaliate pe care le-am furnizat celor de la EPL (English Premier League).

Clubul salută revizuirea acestei chestiuni de către o comisie independentă, pentru a lua în considerare în mod imparțial corpul cuprinzător de dovezi irefutabile care există în sprijinul poziției sale.

Ca atare, așteptăm cu nerăbdare ca această chestiune să fie oprită odată pentru totdeauna”, se arată în comunicatul emis de cei de la Manchester City, pe pagina oficială.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:45 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug a deschis scorul! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj Vezi toate știrile
Citește și