Închide meniul

Pep Guardiola, tot mai aproape de a pleca de la Manchester City! Cel mai important om din club renunță la proiectul șeicilor

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 octombrie 2024, 9:46

Reclamă
Pep Guardiola, tot mai aproape de a pleca de la Manchester City! Cel mai important om din club renunță la proiectul șeicilor

Pep Guardiola, tot mai aproape de a pleca de la Manchester City

Pep Guardiola, alături de Txiki Begiristain / Profimediaimages

Pep Guardiola este tot mai aproape de a pleca de la Manchester City. Managerul campioanei din Premier League își pierde cel mai important om din club, la finalul sezonului. Txiki Begiristain renunță la proiectul șeicilor și se anunță schimbări masive în vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Directorul sportiv al „cetățenilor”, care a pus bazele unuia dintre cele mai de succes proiecte din istoria fotbalului, va părăsi clubul de pe Etihad. Vestea a generat un „cutremur” în Premier League și întărește speculațiile că Guardiola este la ultimul său sezon pe banca lui City.

Pep Guardiola, tot mai aproape de a pleca de la Manchester City

Begiristain (60 de ani) a ajuns la City de la Barcelona, în 2012. El l-a adus pe Guardiola la echipă, patru ani mai târziu.

Jurnaliștii de la The Athletic, citați de as.com, anunță că Txiki Begiristain i-a anunțat deja pe șeici că pleacă în vară. Va petrece următoarele șase luni pentru a-l pregăti pe cel care vine în locul său.

Txiki Begiristain plănuise inițial să se retragă când a împlinit 55 de ani, dar a fost atât de dedicat proiectului de la Manchester City și de a lucra alături de Pep Guardiola, încât l-a prelungit contractul până la 60 de ani„, anunță sursa citată.

Reclamă
Reclamă

Cel mai de succes director sportiv din lume ar urma să fie înlocuit de Hugo Viana, care în prezent ocupă aceeași poziție la Sporting Lisabona.

Chiar și în perioada în care era la Bayern, Guardiola a spus despre Begiristain că este „unul dintre cei mai inteligenți oameni din lumea fotbalului„.

Cu Guardiola pe bancă, Manchester City a câștigat, printre altele, șase titluri în Premier League, două Cupe ale Angliei și UEFA Champions League, în 2023.

Reclamă

Încă din luna mai au apărut zvonuri că Pep Guardiola va pleca în vara lui 2025. Ibericul a intrat în ultimele 12 luni de contract şi nu mai vrea să rămână la Manchester. Potrivit dailymail.com, principalul antrenor care este favorit să îl înlocuiască pe Guardiola este spaniolul Michel Sanchez, care a făcut minuni cu Girona.

Pep Guardiola și Begiristain se cunosc de 30 de ani, încă din perioada în care au fost coechipieri la Barcelona. Begiristain a devenit director sportiv pe Camp Nou în 2003 și l-a numit pe Guardiola antrenor al catalanilor în 2008.

Pep Guardiola, în război cu Premier League!

Pep Guardiola este în război cu oficialii Premier League. Totul a pornit după ce Manchester City a cerut ca startul sezonului viitor să fie amânat, dat fiind faptul că „cetăţenii” vor participa la Cupa Mondială a Cluburilor, în vară.

Pep Guardiola este îngrijorat cu privire la numărul uriaş de meciuri pe care jucătorii săi le pot disputa, din sezonul viitor. Acesta s-a lovit şi de refuzul celor de la Premier League, de a amâna startul sezonului.

Managerul lui Manchester City a transmis un mesaj acid şi s-a declarat convinşi că jucătorii vor ajunge la epuizare.

Într-un final, Premier League nu ne-a permis să amânăm primele meciuri ale sezonului pentru a ne recupera. Vă mulţumim mul!

Se va întâmpla cu siguranţă (n.r. jucătorii vor ajunge la epuizare). Depinde şi dacă vom fi şi în fazele finale din FA Cup, în sezonul viitor. Nu ştiu dacă vom disputa mai multe meciuri faţă de sezonul în care am câştigat Tripla, înainte de a merge în America.

Pentru prima şi a doua oară, clubul a cerut ca Premier League să amâne meciurile cu o săptămână sau două. Asta ar însemna timp de odihnă pentru jucători, după Cupa Mondială a Cluburilor, însă nu ne este permis.

Premier League să ne spună nouă ‘da’? Cu siguranţă nu! Nu vor amâna meciurile şi vom ajunge într-un moment în care vom spune ‘Deci, acum ce facem’? Nu am răspunsuri în acest moment, vom vedea cum vor fi jucătorii, cum va fi programul, vom decide atunci”, a declarat Pep Guardiola, conform thesun.co.uk.

Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:17

EXCLUSIVCristina Neagu, mesaj direct către autorităţi: „Avem nevoie disperată de o sală polivalentă în Bucureşti”

12:43

„Un sentiment unic!” Alexandru Paşcanu, emoţionat după revenirea la echipa naţională! Ce s-a schimbat faţă de ultima convocare

12:09

Ionel Ganea ştie ce trebuie să facă Marius Şumudică la Rapid: „I-am spus şi lui! Nu are marfă!”

11:42

Când revine pe teren Mihai Lixandru, după accidentarea horror suferită! Anunţ surprinzător făcut de Mihai Stoica

10:58

Gică Popescu împlinește 57 de ani: „Starea mea fizică este net inferioră vârstei!”. Cum își va sărbători ziua de naștere „Baciul”

10:56

Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă

1 FotoFlorinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul 2 Jucătorul dorit de Gigi Becali, exclus din lotul lui FCU Craiova! Adrian Mititelu, decizie fermă 3 Probleme pentru Alexandru Mitriţă la echipa naţională! Motivul pentru care a părăsit antrenamentul mai devreme 4 FotoFlorin Bratu, apariţie rară alături de soţia lui! Cât de frumoasă e Andreea, femeia cu care e căsătorit de mai bine de 20 de ani 5 Motivele pentru care Daniel Bîrligea nu a fost convocat la echipa naţională: „Mircea Lucescu a înţeles care e prioritatea!” 6 „Dacă era altul, era dat afară deja!” Reacţia grecilor, după ce Răzvan Lucescu l-a „ameninţat” pe Savvidis cu plecarea de la PAOK
Citește și