Închide meniul

Răzvan Burleanu a mers peste Eduard Novak pentru a cere amânarea intrării în vigoare a ordinului semnat de ministru: „Considerăm că avem nevoie cel puțin de un an”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 11 iulie 2022, 21:46

Răzvan Burleanu a mers peste Eduard Novak pentru a cere amânarea intrării în vigoare a ordinului semnat de ministru: „Considerăm că avem nevoie cel puțin de un an

Răzvan Burleanu a mers peste Eduar Novak la minister

Răzvan Burleanu, în timpul unei conferințe de presă / SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Răzvan Burleanu a mers peste Eduard Novak pentru a cere timp până să se aplice ordinul semnat de ministru, care prevede ca cel puțin 40% dintre sportivii aflați pe teren în sporturile de echipă să fie români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a merge personal la minister, FRF a cerut şi printr-un comunicat aplicarea acestui ordin.

Răzvan Burleanu a mers peste Eduard Novak

„Considerăm că avem nevoie cel puțin de un an. Dacă am fi aplicat acest ordin în sezonul precedent am fi avut 3-4 cluburi care ar fi fost sancționate. Am fi avut UTA Arad, am fi avut Voluntari, FCU Craiova și de la meci la meci, posibil și Dinamo”, a spus Răzvan Burleanu pentru sport.ro.

Ordinul lui Eduard Novak a fost publicat în Monitorul Oficial

Conform Ministerului, obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022/2023.

Potrivit documentului publicat de Ministerul Sportului, “obiectivul prezentelor instrucțiuni constă în susținerea sportului de înaltă performanță și obținerea unor rezultate remarcabile la competițiile sportive naționale oficiale de către sportivii de performanță români”.

Reclamă

„Federațiile sportive naționale au obligația să respecte prevederile statutului, actului constitutiv și regulamentelor proprii, precum și ale actelor normative cu incidență în domeniul de activitate al federației la stabilirea ponderii prevăzute.

Nerespectarea dispozițiilor prezentelor instrucțiuni constituie contravenție, prin nerespectarea solicitărilor legale ale Ministerului Sportului, și se sancționează corespunzător”, se mai arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Eduard Novak, anunț clar după decizia care a dat peste cap fotbalul românesc

Eduard Novak a făcut un anunț clar după decizia care a dat peste cap fotbalul românesc. Ministrul Sportului asigură că regula cu „minimum 40% sportivi români pe teren” este „100% legală” și că nu va renunța la implementarea ei.

Reclamă 4 / 0/3

Novak a dezvăluit că a discutat cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, iar cei doi au ajuns la concluzia că fotbalul nu va fi afectat din cauza regulii respective.

„Decizia este 100% legală, vă spun eu. La fotbal va fi nevoie de 5 români. Nu e așa mult dintr-un lot de 25 de jucatori. Am vorbit cu președintele Burleanu și fotbalul stă bine. Probleme vor fi la handbal, la baschet etc. Acolo sunt cazuri în care 90% dintre sportivi renunță când împlinesc 18 ani, pentru că n-au unde sa joace, echipele preferă străinii.

Nu, procentul nu va scădea (n.r. – de 40%). Nu dau înapoi aici! Dar am putea discuta dacă, de exemplu, în cazul fotbalului e oportun sa amânăm o luna-două aplicarea, până se pun la punct. Pentru ei e cam din scurt, e adevărat.

Nu mai avem deloc rezultate la nivelul naționalelor, nu se mai poate continua așa. Mi-am asumat această intervenție, pentru că e foarte necesară. Poți aduce sute de milioane de euro și tot nu rezolvi problemele dacă sportivii români nu pot juca.

Îmi asum faptul că poate e prea din scurt. Dar eu am tras semnalul de alarmă și acum vedem ce urmează, mai discutăm, mai negociem”, a spus Eduard Novak, pentru TVR, citat de gsp.ro.

Dan Petrescu a răbufnit după decizia istorică anunțată de Novak

CFR Cluj va fi cea mai afectată echipă din Superligă, având în vedere că are în lot nu mai puțin de 16 jucători străini.

Dan Petrescu consideră că o astfel de regulă implementată de Ministrul Sportului este „imposibilă pentru fotbal”. În urma ordinului de minister anunțat, fiecare echipă din fotbalul românesc va trebui să aibă în „primul 11” 4 sau 5 jucători români.

Reclamă

Antrenorul campioanei a oferit un contraexemplu, de pe vremea în care juca în Anglia, la Chelsea:

„Nu cred că la fotbal se poate, nu? E imposibil la fotbal. Nu poți să spui acum că nu mai ai voie jucători (n.r. – străini), trebuie să-i dai afară. Eu am jucat la Chelsea, erau numai străini în echipă şi n-a afectat pe nimeni, nici pe fani, nici pe miniştri. Trebuie să fie la liber, la orice sport”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.

Recomandări
  • Răzvan Burleanu a mers peste Eduard Novak
  • Ce i-a cerut Burleanu lui Novak

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:30 Palermo – Parma este acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 20:55 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 2-0. Louis Munteanu şi Ionuţ Cojocaru au făcut praf apărarea ardelenilor! 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Citește și