Închide meniul

Răzvan Burleanu s-a întors cu gânduri mărețe de la gala “FIFA The Best”: “Vrem să avem cel puțin un jucător român acolo, în 5-10 ani!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 2 martie 2023, 15:37

Răzvan Burleanu s-a întors cu gânduri mărețe de la gala “FIFA The Best”: “Vrem să avem cel puțin un jucător român acolo, în 5-10 ani!”

Răzvan Burleanu a fost prezent la gala "FIFA The Best"

Răzvan Burleanu a fost prezent la gala "FIFA The Best" / FIFA TV

Răzvan Burleanu s-a întors cu gânduri mărețe de la gala “FIFA The Best”. Președintele FRF a fost prezent la prestigioasa ceremonie organizată de forul suprem, la Paris. Membru în consiliul FIFA, Burleanu a avut cel mai bun loc din sală. Șeful Federației a stat în primul rând, alături de președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Camerele TV l-au surprins în repetate rânduri pe Răzvan Burleanu în timpul galei, inclusiv înainte ca Lionel Messi să primească trofeul pentru “Fotbalistul anului”.

Răzvan Burleanu s-a întors cu gânduri mărețe de la gala “FIFA The Best”

Revenit în țară după experiența memorabilă de la Paris, Burleanu a făcut un anunț răsunător. Președintele FRF își dorește ca fotbalul românesc să se dezvolte atât de mult încât, peste 5 sau 10 ani, țara noastră să aibă cel puțin un jucător nominalizat la gala “FIFA The Best”.

Răzvan Burleanu a amintit faptul că Federația are o strategie bine pusă la punct, care ar urma să dea roade pe termen mediu și lung.

“Obiectivele înalte sunt cele care te ajută permanent în viață”, a anunțat Răzvan Burleanu.

Reclamă

Șeful Federației își dorește ca România să aibă cât mai mulți jucători care să evolueze în campionatele de top din Europa.

“Pentru mine a fost o sursă de motivare suplimentară. În sensul în care, când participi la un asemenea eveniment, trebuie să pleci de acolo cu această motivație. Aș vrea să transpunem în ceea ce facem la nivelul FRF, în depunerea unui efort și mai mare în ceea ce privește implementarea strategiei tehnice. Din 2021, avem un asemenea document, care sintetizează foarte bine toate acțiunile noastre.

Răzvan Burleanu visează ca jucătorii români să ia cu asalt Europa: „E un obiectiv realizabil!”

Ne dorim ca, peste 5 sau 10 ani, pe o asemenea scenă, când are loc o asemenea ceremonie, să avem cel puțin un jucător român. Eu chiar cred acest lucru, pentru că obiectivele înalte sunt cele care te ajută permanent în viață și în activitatea dintr-un întreg ecosistem pe care dorești să-l influențezi. Dorința aceasta vreau să ne ghideze toate acțiunile.

Reclamă 4 / 0/3

Fără obiective înalte, care presupun ca întreg ecosistemul fotbalistic din România să contribuie la formarea unor jucători români adaptați fotbalului european, nu am putea să mai vorbim de înaltă performanță. Obiectivul pe care îl avem noi astăzi, ca federație, împreună cu cluburile, prin dialogul deschis cu cele mai importante academii de fotbal din România, este să pregătim fotbaliști adaptați fotbalului european de cel mai înalt nivel.

În momentul în care vom putea să producem un asemenea profil de jucători, cu siguranță și rezultatele cluburilor în competițiile europene vor fi mai bune. Cu siguranță rezultatele financiare ale cluburilor vor fi mai bune.Și, bineînțeles, rezultatele echipelor naționale vor performa și ele, în mod automat.

După care, cu cât vom crește numărul jucătorilor români, care să joace în Europa la cel mai înalt nivel, ne vom îndrepta spre acest obiectiv, care poate fi realizabil, să avem un jucător român pe o asemenea scenă, în primul ’11’ la nivel mondial”, a declarat Răzvan Burleanu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 21:10 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat! Penalty dat şi anulat pentru Dinamo! 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și