Închide meniul

Super Liga Europa | "Vor să facă asta! Mi se pare o prostie!" Ionuț Lupescu a vorbit despre planul din spatele proiectului de miliarde condus de Florentino Perez

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 aprilie 2021, 20:54

Super Liga Europa | "Vor să facă asta! Mi se pare o prostie!" Ionuț Lupescu a vorbit despre planul din spatele proiectului de miliarde condus de Florentino Perez

DPA Images / Oscar Del Pozo via Hepta

Florentino Perez

Până în acest moment, 12 echipe sunt gata să facă parte din Super Liga Europei: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Juventus, Inter, AC Milan. Sunt aşteptate să adere la acest proiect monstruos PSG, Bayern Munchen şi Dortmund. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reacţiile au fost dure după ce coloşii din fotbalul european au pus la cale propria competiţie. Preşedintele UEFA a ameninţat cluburile cu excluderea din competiţiile patronate de UEFA, iar jucătorii au putea fi interzişi la marile competiţii. Românul care a lucrat ani de zile la UEFA a criticat şi el, în termeni duri, proiectul condus de Florentino Perez. 

"Se trece ușor cu vederea peste faptul că aceste cluburi, deși foarte mari, au datorii la fel de mari. Miza, în mod evident, este de natură financiară.

Unii patroni sunt din Statele Unite ale Americii și vor să creeze un sistem NBA, în care nimeni nu promovează, nimeni nu retrogradează. Numai că tradiția în Europa este alta. Mi se pare o prostie să apară o competiție de acest gen, nu se identifică deloc cu ceea ce văd europenii în fiecare an", a spus Ionuț Lupescu, pentru Playsport.

Gigi Becali, mesaj pentru miliardarii conduşi de Florentino Perez

Finanțatorul celor de la FCSB le transmite acestora să înființeze ”Super Champions League”, în colaborare cu UEFA, iar astfel să fie împăcată toată lumea.

Reclamă

Dacă banii sunt la ei, normal că vor să facă. E normal să facă, pentru că banii lor ajung la noi. Pentru noi o să fie nenorocire mare, pentru că noi nu mai avem bani, nu mai putem să luăm noi bani din calificări. Nu pot să facă. Nu o să-i lase UEFA. O să-i excludă din alte competiții.

Înscrie-te aici pentru a câştiga super-premii în concursul WorkOut from Home. Câştigă 4 aparate de fitness! Îţi transformăm casa într-o sală de forţă!

Singurul lucru, este să se înțeleagă cu UEFA și să facă o competiție care să se numească Super Champions League, iar atunci ne-am distrus. Celor de la UEFA nu le convine, cu banii ăia pe care-i ia, UEFA ține tot fotbalul european. Așa, dacă o să facă competiția aia, ei or să vrea control. Pentru noi oricum e dezastru”, a declarat Gigi Becali pentru AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Super Liga Europei, comunicatul oficial despre lansarea competiției

Super Liga Europei va avea la start 20 de echipe, dintre care 15 vor fi membrele fondatoare și 5 vor fi invitate în funcție de rezultatele din sezonul precedent.

Vor fi meciuri la mijlocul săptămânii, cu toate echipele participante urmând să joace în campionatele naționale, părtrându-se calendarul competițiilor interne, care vor rămâne baza fotbalului la nivel de cluburi.

Vor participa 20 de cluburi, cele 15 cluburi fondatoare și încă cinci echipe adiționale care se vor califica anual pe baza randamentului din sezonul precedent

Sezonul va începe în august, cu participarea cluburilor în două grupe de câte 10, care vor juca meciuri tur-retur. Primele trei echipe din fiecare grupă se califică automat în sferturile de finală. Echipele care se clasează pe poziţiile patru şi cinci vor juca un playoff adiţional în dublă manşă. Ulterior, se vor juca playoff-uri în dublă manşă începând cu sferturi până în finală, care se va disputa într-o singură manşă, la finalul lui mai, pe un teren neutru”, se arată în comunicatul citat de marca.com.

Recomandări
  • Super Liga Europa a stârnit un val de reacţii dure
  • Care este planul din spatele proiectului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în sprintul din China 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
Vezi toate știrile
Citește și