Închide meniul

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice! Team Romania a ajuns la 85 de sportivi

Alex Ioniță Publicat: 10 mai 2024, 21:10

Reclamă
Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice! Team Romania a ajuns la 85 de sportivi

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice!

Kriszta Incze și Cătălina Axente / COSR Facebook

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice! Prima sportivă menționată e a reuşit, vineri, să se califice în finala turneului mondial de lupte de la Istanbul, la categoria 62 kg, şi să-şi asigure biletul de participare la Jocuriile Olimpice de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totodată, și Cătălina Axente şi-a câştigat, vineri, tot la Istanbul, biletul pentru participarea în premieră la o ediţie de Jocuri Olimpice. Team Romania are acum 85 de sportivi.

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice!

Kriszta Incze a învins-o în semifinale pe Veranika Ivanova (AIN), scor 6-1, notează news.ro.

Românca a început luptele la Sfântu Gheorghe, unde este şi legitimată. Ea a participat şi la JO de la Tokyo.

Zilele trecute, s-a calificat la JO şi luptătorul Alin Alexuc, la greco-romane, categoria 130 kg.

Reclamă

Tot în semifinalele turneului mondial de calificare, la categoria 76 kg, Cătălina Axente a învins-o pe Anastassia Zimiankova (AIN), scor 6-3.

Ea este al patrulea reprezentant al luptelor din România calificat la JO Paris 2024, după Andreea Ana, Alin Alexuc şi Kriszta Incze.

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Luptătorul a obţinut biletele pentru competiţia din această vară la Turneul Mondial de Calificare de la Istanbul, acolo unde s-a calificat în finală.

Reclamă 4 / 0/3

În semifinale, el l-a învins pe Heiki Nabi, din Estonia, cu 3-1. Calificarea în finală îi asigură lui Alexuc biletele către Paris. Aceasta a va fi a patra participare a sportivului legitimat la CS Dinamo, după ce a fost prezent şi la precedentele trei ediţii.

„Calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024

Luptătorul Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la lupte greco-romane, categoria 130 kg. Alin a reușit să se califice în finala Turneului Mondial de Calificare de la Istanbul, după o victorie în semifinale în fața sportivului Heiki Nabi, din Estonia, 3-1 Calificarea în finală îi asigură biletul olimpic, conform criteriilor Federației Internaționale primii 3 sportivi de la acest Turneu Mondial se califică la Jocuri. Este ultima șansă pentru luptători de a se califica la întrecerea olimpică de la Paris.

Pentru Alin Alexuc, legitimat la CS Dinamo, va fi a patra participare la Jocurile Olimpice după edițiile Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020. El este al doilea reprezentant al luptelor care obține biletul olimpic, după Andreea Ana.

Felicitări, Alin! Succes celorlalți luptători care participă la calificarea olimpică de la Istanbul!”, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pe Facebook.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:56 Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”, propus de Dan Şucu după venirea lui Neil Lennon: „Îi mulțumesc” 15:32 Neil Lennon e noul antrenor al Rapidului! Anunţul oficial făcut de giuleşteni 15:23 Sepsi s-a despărţit de 7 jucători! Unul dintre ei a fost dorit de Gigi Becali la FCSB 15:01 Ovidiu Popescu, prima reacţie după ce a plecat de la FCSB: „Visul mi s-a îndeplinit” 14:34 Lovitura uriaşă dată de Neluţu Varga şi Dan Petrescu la CFR Cluj: „Am făcut primul transfer și este unul formidabil” 14:29 Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de la Strasbourg 13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY 13:39 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc 12:48 EXCLUSIVAryna Sabalenka, primul nume uriaş din circuit care vorbeşte despre situaţia Simonei Halep! Mesaj special pentru Simona 12:17 NEWS ALERTOvidiu Popescu a plecat de la FCSB! Anunţul oficial al campioanei Vezi toate știrile
Citește și