Închide meniul

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice! Team Romania a ajuns la 85 de sportivi

Alex Ioniță Publicat: 10 mai 2024, 21:10

Reclamă
Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice! Team Romania a ajuns la 85 de sportivi

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice!

Kriszta Incze și Cătălina Axente / COSR Facebook

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice! Prima sportivă menționată e a reuşit, vineri, să se califice în finala turneului mondial de lupte de la Istanbul, la categoria 62 kg, şi să-şi asigure biletul de participare la Jocuriile Olimpice de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totodată, și Cătălina Axente şi-a câştigat, vineri, tot la Istanbul, biletul pentru participarea în premieră la o ediţie de Jocuri Olimpice. Team Romania are acum 85 de sportivi.

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice!

Kriszta Incze a învins-o în semifinale pe Veranika Ivanova (AIN), scor 6-1, notează news.ro.

Românca a început luptele la Sfântu Gheorghe, unde este şi legitimată. Ea a participat şi la JO de la Tokyo.

Zilele trecute, s-a calificat la JO şi luptătorul Alin Alexuc, la greco-romane, categoria 130 kg.

Reclamă
Reclamă 4

Tot în semifinalele turneului mondial de calificare, la categoria 76 kg, Cătălina Axente a învins-o pe Anastassia Zimiankova (AIN), scor 6-3.

Ea este al patrulea reprezentant al luptelor din România calificat la JO Paris 2024, după Andreea Ana, Alin Alexuc şi Kriszta Incze.

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Luptătorul a obţinut biletele pentru competiţia din această vară la Turneul Mondial de Calificare de la Istanbul, acolo unde s-a calificat în finală.

Reclamă

În semifinale, el l-a învins pe Heiki Nabi, din Estonia, cu 3-1. Calificarea în finală îi asigură lui Alexuc biletele către Paris. Aceasta a va fi a patra participare a sportivului legitimat la CS Dinamo, după ce a fost prezent şi la precedentele trei ediţii.

„Calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024

Luptătorul Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la lupte greco-romane, categoria 130 kg. Alin a reușit să se califice în finala Turneului Mondial de Calificare de la Istanbul, după o victorie în semifinale în fața sportivului Heiki Nabi, din Estonia, 3-1 Calificarea în finală îi asigură biletul olimpic, conform criteriilor Federației Internaționale primii 3 sportivi de la acest Turneu Mondial se califică la Jocuri. Este ultima șansă pentru luptători de a se califica la întrecerea olimpică de la Paris.

Pentru Alin Alexuc, legitimat la CS Dinamo, va fi a patra participare la Jocurile Olimpice după edițiile Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020. El este al doilea reprezentant al luptelor care obține biletul olimpic, după Andreea Ana.

Felicitări, Alin! Succes celorlalți luptători care participă la calificarea olimpică de la Istanbul!”, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pe Facebook.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:06

Ucrainenii s-au uitat la Belgia – România 2-0 şi n-au fost surprinşi: „Toată lumea se gândea la acest rezultat”

13:40

Selecţionerul Scoţiei s-a prăbuşit emoţional după arbitrajul cu Ungaria: „Am şi alte cuvinte, dar nu am de gând să le folosesc”

12:46

Performanţă spectaculoasă a lui David Popovici, la Campionatele Europene! A spulberat recordul din 2024, la 200 de metri liber

12:06

„Eroul” Ungariei vrea să joace cu România în optimi la EURO 2024: „Preferăm cu ei decât cu Portugalia”

11:55

Neamţul Daniel Siebert arbitrează România – Slovacia de la EURO 2024. Istvan Kovacs, delegat la Cehia – Turcia

11:28

Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată româncă, în topul WTA. Simona Halep a urcat 5 locuri

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY 6 Belgia – Slovacia 0-1. Ce surpriză în grupa României de la EURO 2024! Romelu Lukaku, două goluri anulate cu VAR
Citește și