Închide meniul

David Popovici, aur la 50 de m fluture, la Campionatul Naţional de la Otopeni! A stabilit un nou record naţional

Viviana Moraru Publicat: 6 aprilie 2023, 18:40

Reclamă
David Popovici, aur la 50 de m fluture, la Campionatul Naţional de la Otopeni! A stabilit un nou record naţional

David Popovici intră din nou în bazin la Campionatul Naţional de la Otopeni

David Popovici/ Profimedia Images

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 50 m fluture, de la Campionatul Naţional de la Otopeni. Sportivul de la CS Dinamo a stabilit un nou record naţional, cu timpul de 23,47.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a debutat perfect la Campionatul Naţional de le Otopeni. Înotătorul român a cucerit deja două medalii de aur în prima zi a competiţiei, la probele de 50 m liber şi 100 m spate, la care se mai adaugă şi aurul la proba de 50 m fluture.

David Popovici, aur la 50 de m fluture, la Campionatul Naţional de la Otopeni

Update: David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 50 m fluture, de la Campionatul Naţional de la Otopeni. Sportivul a înregistrat timpul de 23,47, stabilind astfel un nou record naţional. Podiumul a fost completat de Denis Popescu, cu timpul de 23.95, şi de Andrei Anghel, cu timpul de 24.40.

Update 18:50: David Popovici se pregăteşte să intre în bazin! Va începe cursa de pe culoarul 4!

David Popovici s-a calificat în finala probei de 50 m fluture, de la Campionatul Naţional de la Otopeni. Acesta a înregistrat cel mai bun timp în calificări, 23,96, câştigându-şi astfel seria.

Reclamă

Astfel, graţie timpului obţinut, David Popovici va lua startul în finala A, de la 50 m fluture, finală ce este programată de la ora 18:38. Înaintea finalei sale, în bazinul de la Otopeni se vor desfăşura probele de 200 m bras, masculin şi feminin, şi de 200 m liber, de asemenea, masculin şi feminin.

Pe lângă proba de 50 m fluture, şi probele la care deja a luat medalia de aur, de 50 m liber şi 100 m spate, David Popovici va mai participa în probele de 100 şi 400 m liber, cât şi în cea de 100 m fluture.

Prima reacţie a lui David Popovici, după cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Naţional de la Otopeni

Prima reacţie a lui David Popovici, după cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Naţional de la Otopeni, nu a întârziat să apară. Sportivul de la CS Dinamo susţine că proba de 100 m spate l-a obosit foarte mult, deoarece nu a mai practicat-o de mult.

Reclamă 4 / 0/3

„A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocuri, în premieră avem un concurs care ne oferă posibilitatea asta. Dacă este să mă calific, super, o să mă bucur, dar cu siguranță nu e un obiectiv.

M-a obosit foarte tare proba asta, n-am mai făcut-o de mult și am uitat cum se simte. E o oboseală diferită. Ce am experimentat astăzi? Una dintre probele cu care mi-am început cariera profesionistă, când eram mic înotam foarte mult spate.

Nu mi se pare că trece repede, mai e suficient de mult. Ce fac ca să mă ajut pentru a nu mă lăsa acaparat de presiuni, așteptări, este să o iau cu pași mici. Mai am patru zile din aceste naționale, mai am poate Cupa României, încă un concurs în vară, mai am și Mondialele. La unul dintre ele, mă voi și califica”, a declarat David Popovici, după cele două curse pe care le-a încheiat pe primul loc.

David Popovici a cucerit aurul la proba de 50 de m liber, înregistrând timpul de 22.62. Ulterior, la scurt timp după, sportivul a intrat din nou în bazin pentru finala probei de 100 m spate. Popovici a încheiat şi această cursă pe primul loc, cu timpul de 54.74.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și